返回列表 回覆 發帖

【轉載】哪個國家的人最快樂

原帖由 Step.King 於 2007-3-28 05:22 發表
岩岩諗起一樣野...點解老大你要信印度唔信回教呀?
回教可以娶四個老婆wor...
其實, 咁既, 除了大秦景教之外, 我信乜都得
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-3-28 22:41 發表
其實, 咁既, 除了大秦景教之外, 我信乜都得

我來解說老大的話~ 除了大秦景教之外, 我信乜都得,  只要可以娶多過一個老婆就冇問題!
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

對印度來說全部好事都第一的,如果英國不跟她爭取的話。

印度是最快樂?相對是吧。

叫一個普通的印度人,另一個普通的日本人,各去對方的國家生活一段時間(三、五年),再問過吧。
原帖由 Step.King 於 2007-3-29 15:13 發表

我來解說老大的話~ 除了大秦景教之外, 我信乜都得,  只要可以娶多過一個老婆就冇問題!

為何一定要取多一個老婆?

妻不如妾,妾不如偷,包括心理上,生理上,老婆多是沒用的。
原帖由 hund 於 2007-3-31 17:36 發表

為何一定要取多一個老婆?

妻不如妾,妾不如偷,包括心理上,生理上,老婆多是沒用的。

呢個問題...好難答呀~ 段王爺  你出離解話啦 = =
屬下不敢妄言
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-3-31 09:01 發表
呢個問題...好難答呀~ 段王爺  你出離解話啦 = =
屬下不敢妄言
有咩咁難答啫?理直則氣壯嘛。

佢呢啲咪就係根本唔理人地感受既心態咯。我試過同羅紗蓮行街,遇見熟人,即刻行開啲。佢有啲唔開心。我馬上意識到,其實,女人係好著意自己既地位既。您俾到地位佢,佢會好冧既
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-4-1 04:24 發表

佢呢啲咪就係根本唔理人地感受既心態咯。我試過同羅紗蓮行街,遇見熟人,即刻行開啲。佢有啲唔開心。我馬上意識到,其實,女人係好著意自己既地位既。您俾到地位佢,佢會好冧既 ...

女人其實好「抵死」,你吊佢胃口仲聽話。如果並非自己衰俾佢(愛得不能自拔的痴戀),若即若離也是一個奇妙的維繫方法。講到尾,都要POWER!究竟自己有幾大本錢吸引著這麼多的「慾女」。~~
原帖由 沙文 於 2007-4-1 04:24 發表

佢呢啲咪就係根本唔理人地感受既心態咯。我試過同羅紗蓮行街,遇見熟人,即刻行開啲。佢有啲唔開心我馬上意識到其實,女人係好著意自己既地位既。您俾到地位佢,佢會好冧既 ...

死啦  我學埋師伯d習慣 tim...

懇請段王爺傳授屬下此一神功! 受屬下一拜!
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-3-31 17:51 發表

死啦  我學埋師伯d習慣 tim...

懇請段王爺傳授屬下此一神功! 受屬下一拜!

魏.廣平劉邵撰《人物志》
〈九徵〉
蓋人物之本,出乎情性。情性之理,甚微而玄;非聖人之察,其孰能究之哉?凡有血氣者,莫不含元一以為質,稟陰陽以立性,體五行而著形。苟有形質,猶可即而求之。凡人之質量,中和最貴矣。中和之質,必平淡無味;故能調成五材,變化應節。是故,觀人察質,必先察其平淡,而後求其聰明。聰明者,陰陽之精。陰陽清和,則中叡外明;聖人淳耀,能兼二美。知微知章,自非聖人,莫能兩遂。故明白之士,達動之機,而暗於玄慮;玄慮之人,識靜之原,而困於速捷。猶火日外照,不能內見;金水內映,不能外光。二者之義,蓋陰陽之別也。
原帖由 hund 於 2007-3-31 17:50 發表

女人其實好「抵死」,你吊佢胃口仲聽話。如果並非自己衰俾佢(愛得不能自拔的痴戀),若即若離也是一個奇妙的維繫方法。講到尾,都要POWER!究竟自己有幾大本錢吸引著這麼多的「慾女」。~~ ...

《便宜十六策》--諸葛孔明

〈治國〉治國之政,其猶治家。治家者,務立其本,本立則末正矣。夫本者,倡始也;末者,應和也。倡始者,天地也;應和者,萬物也。萬物之事,非天不生,非地不長,非人不成。故人君舉措應天,若北辰為之主,台輔為之臣佐,列宿為之官屬,眾星為之人民。是以北辰不可變改,台輔不可失度,列宿不可錯繆,此天之象也。
高級模式 | 發新話題
換一個