返回列表 回覆 發帖

點解近日只有香港債卷持有人上鏡?

CDS市場根本很少以散户為目標,多數係institution玩的
股神在2002年已講過CDS的破壞力:"Unless derivatives contracts are collateralized or guaranteed, their ultimate value also depends on the creditworthiness of the counterparties to them. In the meantime, though, before a contract is settled, the counterparties record profits and losses--often huge in amount--in their current earnings statements without so much as a penny changing hands. The range of derivatives contracts is limited only by the imagination of man (or sometimes, so it seems, madmen)."

或者您應該問点解蛙島銀號肯做CDS零售商
Don't know where God is but the Devil is in the details
道理簡單之極 因為班蛙島銀號主持人 同阿b英雄所見略同

請看小弟舊文 撫摸一下小弟心跡
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=2466&extra=&page=1
自從陳方黑心都做到議員那一刻起 我就決定以後不會去投票
  我以身為港人 特別是港島人為恥

今屆你地要投票就投勞永樂啦  我不投了

回復 2# 訪客得得b 的帖子

咁就係啦。殖民地奴化教育時代陳方的心還是紅的,係要等到教育不再奴化了,陳方先致黑心
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-10-11 05:37 發表
咁就係啦。殖民地奴化教育時代陳方的心還是紅的,係要等到教育不再奴化了,陳方先致黑心

其實已有人看得出是黑色 可惜還是少數  証明去殖民化還要努力

回到主題 雖然蛙島居民心眼閉塞  "好客"特別多 引來雷曼關照

但此等"好客" 照道理非蛙島獨有播?寶島不多好客咩?朝鮮半島不多咩?

小弟認為雷曼原先志不在蛙民 而是在意全中原大地的 賢兄要明白 確實有不

少人未能看清史實  一聽到紅毛國第四大銀號之法名 崇洋之心一起 就乖乖

拿錢出黎 連買左乜自己都吾知 都吾理  

去年阿爺明令煞停港股直通車 可以說救左吾少中原人 免受紅毛欺騙

回復 4# 訪客得得b 的帖子

9唔搭8
買下bond就當人地係"好客"

您估人人好似您咁,一休市就便秘咩
被紅毛欺騙者,您認第二都冇人敢認第一
原帖由 訪客得得b 於 2008-10-11 14:43 發表

其實已有人看得出是黑色 可惜還是少數  証明去殖民化還要努力

回到主題 雖然蛙島居民心眼閉塞  "好客"特別多 引來雷曼關照

但此等"好客" 照道理非蛙島獨有播?寶島不多好客咩?朝鮮半島不多咩?

小弟認為雷曼原先 ...
去年阿爺明令煞停港股直通車 可以說救左吾少中原人 免受紅毛欺騙

but ,

[o吾] 少 中原人 + hk人 受 假紅毛 曾俊華 欺騙

最早 系 曾-財-[父耶]////曾俊華 企出來 話 有 港股直通車 ,

he must have pre-bought many many relevant stocks
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 沙文 於 2008-10-11 23:04 發表
9唔搭8
買下bond就當人地係"好客"

您估人人好似您咁,一休市就便秘咩
被紅毛欺騙者,您認第二都冇人敢認第一

好友呢期係輸得過份左d既 你鬧啦 發洩左無事架喇

回復 7# 訪客得得b 的帖子

我緊鬧衰您格。早前我聽您勸用10巴仙棺材本買仙股,後來有網友質疑您的分析,您就話買十隻中一隻都唔得掂,於是我用埋其餘90巴仙棺材本

頭先銀行啱啱派人來拖車收樓,不信出咗去乞食,薏蘊去企街..........
我都知您冇責任而又不打算賠俾我,但今次您話發洩左無事,到時仍有事您負唔負責先?
原帖由 沙文 於 2008-10-12 22:13 發表
我緊鬧衰您格。早前我聽您勸用10巴仙棺材本買仙股,後來有網友質疑您的分析,您就話買十隻中一隻都唔得掂,於是我用埋其餘90巴仙棺材本

頭先銀行啱啱派人來拖車收樓,不信出咗去乞食,薏蘊去企街..........
我都知您冇責任而 ...

從來出文之日起 本港並無市價一仙的公司執笠 亦無股份合并事誼 你搵笨牙?

回復 9# 訪客得得b 的帖子

我都冇話「本港」,您卸膊都唔係咁卸法
原帖由 沙文 於 2008-10-12 23:40 發表
我都冇話「本港」,您卸膊都唔係咁卸法

我卸膊得過你?

而你就留係屋企 上網吹水做大食懶

回復 11# 訪客得得b 的帖子

我都係眾多俾您累的其中一個網民啫,您估我想嘅咩?
原帖由 沙文 於 2008-10-12 23:48 發表
我都係眾多俾您累的其中一個網民啫,您估我想嘅咩?

好啦 而家你無車無屋 無後顧之憂喇 可以番黎香港網聚啦
到時請你飲三鹿奶
原帖由 訪客得得b 於 2008-10-13 00:00 發表
好啦 而家你無車無屋 無後顧之憂喇 可以番黎香港網聚啦
到時請你飲三鹿奶

除非你有貨係手,否則依家都幾難買得到。

咁啦,沙文回港網聚時,我請他飲伊利放心奶:
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 14# 抽刀斷水 的帖子

我寸佢之嘛 莫說是回港飛機票 連去機場的巴士票 佢都輸埋無錢買啦

回復 15# 訪客得得b 的帖子

我知您在法律上係冇責任,但您害成我咁,道義上送張機票都唔過太卦?抽水都肯俾奶我食咯
原帖由 沙文 於 2008-10-13 20:57 發表
我知您在法律上係冇責任,但您害成我咁,道義上送張機票都唔過太卦?抽水都肯俾奶我食咯

老大你真係番來嗎??? 我史仔請你任食m&m
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-10-13 20:57 發表

不信仔早前受到  我對他施行離岸灌頂 賜法號無無明之後  其實已滋生出無限智  今次見衰老豆輸清光 懂得自行托砵化緣  足見法相已經初始顯現

賢嫂見雪柜糧盡 不但沒有如你般自暴自棄  反而選擇企立街頭 替途人代禱 分享自己嫁錯爛賭郎的經歷 收納點點奉獻回家養大食懶 雖然是拜錯神  依然令人"音"配

而你呢?就從不檢討  只會向人要奶要機票 你點對得住李教授呀

回復 18# 訪客得得b 的帖子

沙老大佢學貫中西, 風流倜儻, 又點會好似b叔你咁講係個喪心病狂, 滅絕人性的無恥之徒???
我請佢食m&m 乃出於自願, 你唔好咁話佢啦
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 18# 訪客得得b 的帖子

您唔好妄圖淡化您的錯誤引導對我造成的衡擊。我檢討之下發現本來我唔駛咁折墮,係俾您累嘅。
當年我交足學費,冇乜對李教授唔住
高級模式 | 發新話題
換一個