返回列表 回覆 發帖

雞蟲打算盤

耶穌大卵把羊, 點解唔見咗一隻, 揾番就會咁高興呢?

太18:12        一個人若有一百隻羊、一隻走迷了路、你們的意思如何.他豈不撇下這九十九隻、往山裡去找那隻迷路的羊麼。
太18:13        若是找著了、我實在告訴你們、他為這一隻羊歡喜、比為那沒有迷路的九十九隻歡喜還大呢。

其實, 根據聖經, 一隻羊就係叫一次雞嘅肉金, 您話佢點會唔緊張?
38:16 猶大就轉到他那裡去說、來罷、讓我與你同寢.他原不知道是他的兒婦。他瑪說、你要與我同寢、把甚麼給我呢。
38:17 猶大說、我從羊群裡取一隻山羊羔打發人送來給你.
其實, 根據聖經, 一隻羊就係叫一次雞嘅肉金, 您話佢點會唔緊張?
沙文 發表於 2016/1/26 02:09

傻佬, 
叫雞都要格下價哩。。。。

箴言 6:26
因為娼妓所求的只是一塊餅,

睇你食乜雞哩。。。。家鄉雞, 黃油雞, 鮮雞,貴妃雞, 唔同價錢

猶大願出一隻羊, 
他瑪一定好很索
咪咁孤寒啦 
揼骨都要代支咖. 所以求餅就畀羊, 咁先扑到個猶大支派出來
Don't know where God is but the Devil is in the details
猶大願出一隻羊, 
他瑪一定好很索

beebeechan 發表於 2016/1/25 11:06

係呀。主耶穌有個咁索嘅先人做雞, 所以諗起唔見咗隻羊, 叫少一次雞就心噏
係呀。主耶穌有個咁索嘅先人做雞, 所以諗起唔見咗隻羊, 叫少一次雞就心噏 ...
沙文 發表於 2016/1/26 03:18

你唔好將你既心投射到耶穌身上。

你唔使心噏, 有日你發覺屋企無喇喇多左隻羊呢
你老婆話: 羊來自有方
回覆 5# beebeechan

唔係我將我既心投射到耶穌身上。 而係耶穌自己唔小心說溜嘴。世上牲口甚多,魚蝦牛豬馬驢騾駱駱鴨鵝蠶貓狗任佢講, 連陳蜜蜂都有人養,
佢大可以話1個人有1萬隻陳蜜蜂, 飛走咗1隻, 你們會怎樣做呢?你們豈不撇下9,999隻陳蜜蜂去找迷失的1隻陳蜜蜂? 咁, 係數字比例上豈不更能感動人, 引領多尐人信主?

但係佢寧願冇咁多人信主, 偏偏就係要提用來叫雞嘅嗰隻羊, 可見耶穌的潛意識真正念念不忘嘅係乜嘢
38:16 猶大看見她,以為是妓女,因為她蒙著臉。
難怪基督徒咁喜欢玩姦滛,因為基督徒以為個個女人都是妓女,包括基督徒的阿媽姐妹同自己的媳婦,和女兒?
回覆 2# beebeechan

箴言 第六章
24 你心中不要戀慕他的美色,也不要被他眼皮勾引。
25 因為,妓女能使人只剩一塊餅;淫婦獵取人寶貴的生命。

一隻羊算個啥,量你是基督徒沒給娼妓坑過!
還猶大願出一隻羊, 
他瑪一定好很索,香港人嫖的真的那麼便宜嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個