返回列表 回覆 發帖

以前udb forum的基督教文學區

承您貴言,銘感5中。無巧不成書,阿力師兄同龍師兄分別都有1位親密戰友先佢地而去:
Hephaestion
James Yimm Lee

您咁俾面,就成全埋我啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
承您貴言,銘感5中。無巧不成書,阿力師兄同龍師兄分別都有1位親密戰友先佢地而去:
Hephaestion
James Yimm Lee

您咁俾面,就成全埋我啦
沙文 發表於 2009/2/10 21:46

徒兒何德何能可以做你戰友丫~
況且兩位師兄, 都係因為英年太早逝, 唔夠四十歲就賣左咸鴨蛋, 所以先拉兩位朋友作伴jey, 你都已過不惑之年啦, 孤身上路更突出你風流瀟灑! 徒兒一定帶備美酒、靚煙、av 去探你老人家的~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

42# Step.King
兩位師兄係被戰友啦落去,唔係佢地拉戰友喎
即係好似您唔拉我,我就點都唔会去
Don't know where God is but the Devil is in the details
所謂立雪程門求一師,要讀得好,首先當然要教得好啦。
若然拜到亞里斯多德為師,則可建馬其頓帝國
拜葉問為師可成國際巨星
拜李天命為師可應付市面上九成文字打交術既無懶 ...
沙文 發表於 2009/2/10 13:32

how can 1 拜 李天命 為師 ??
??

:跪拜::跪拜::跪拜:
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
42# Step.King
兩位師兄係被戰友啦落去,唔係佢地拉戰友喎
即係好似您唔拉我,我就點都唔会去
沙文 發表於 2009/2/11 14:50

徒兒都係留有用之軀去繼承老大你遺志jey~唔係到時春秋二祭老大你點算? 千里孤墳無人問好慘的~
況且你戰友多的是, 實有一個肯既~
花開花落花無缺!

45# Step.King
您我相交,如子期之遇伯牙也,方今之世,再無比您更親密的戰友了
45# Step.King
您我相交,如子期之遇伯牙也,方今之世,再無比您更親密的戰友了
沙文 發表於 2009/2/12 23:04

我係你徒弟, 係跟你學野既~唔係你戰友~而且身為徒兒當然要留有用之身侍候你春秋二祭啦
花開花落花無缺!

47# Step.King
有用之身就話留啫,您嘅冇能用之身留來托咩?春秋2祭自有極為仰慕我的阿B料理
47# Step.King
有用之身就話留啫,您嘅冇能用之身留來托咩?春秋2祭自有極為仰慕我的阿B料理
沙文 發表於 2009/2/13 11:00

徒兒非師父所出, 又冇斷背之好, 有能用與否呢d野, 你又焉能知曉?~
至於春秋二祭...你真不夠朋友...明知阿b叔要大殺四方, 但你死都留呢個任務比佢...你荒邪佢唔到呀?
花開花落花無缺!

49# Step.King
本來我都唔知您有冇能用,後來您自己承認了唔会有仔生,我就知道了。

我個人都不贊成阿b咁操勞,但係佢自己堅持如此,我亦不便太過拒人千里
49# Step.King
本來我都唔知您有冇能用,後來您自己承認了唔会有仔生,我就知道了。

我個人都不贊成阿b咁操勞,但係佢自己堅持如此,我亦不便太過拒人千里 ...
沙文 發表於 2009/2/13 21:58

又係老大你教...唔好人講就信~我都係奉行你宗旨, 隨口up下jey~點知你信到十足十~

唔係你拒阿b千里...係千里拒阿b幫你春秋二祭~除非你成為偉人先烈之前回流啦...如果唔係呢d野都睇怕得徒兒同你代勞...做徒兒好似我咁都算對你好啦掛~
花開花落花無缺!

51# Step.King
咁等您生到仔我就回流啦
51# Step.King
咁等您生到仔我就回流啦
沙文 發表於 2009/2/13 23:30

老大你成為偉人乃係蒼生大事, 一眾兄弟都靠你造就神話, 豈可因徒兒的私事而輕怠之?
徒兒但求每年春秋二祭時於老大前大乾三杯於願足矣!
花開花落花無缺!

53# Step.King
龍師兄回流不久就龍馭殯天了,所以我都有小小驟忌。
但您既然咁有誠意,我就即本睇下您是否具備做春秋2祭事奉的學識啦。
今有一關於春秋2祭之題目考您,您答得通,我就回流;若答唔到,您就要信大秦景教。
您有冇胆應考?
53# Step.King
龍師兄回流不久就龍馭殯天了,所以我都有小小驟忌。
但您既然咁有誠意,我就即本睇下您是否具備做春秋2祭事奉的學識啦。
今有一關於春秋2祭之題目考您,您答得通,我就回流;若答唔到,您就要信大秦 ...
沙文 發表於 2009/2/16 11:08

老大你若冇心, 一句便了, 又何必搬如此多藉口? 你的考試題冇making scheme, 又冇指明國家更冇instruction, 點為之答得通? 答通先回流, 到頭來回不回流還不是任由師父你講? 我先冇咁笨~其實老大你不想回流, 在那邊成為偉人先烈都無妨, 徒兒都會盡心祭你, 清明重陽一定唔會走甩你過份, 你放心去啦~
花開花落花無缺!

55# Step.King
您不能証明自己具備做春秋2祭事奉的學識,我豈能容許您祭我呢?
我都早料到您有此担心,所以早已諗好方案。
您答唔答得通,由版友票選。
若答得通,我不但回流,且跪在蘇穎智牧師面前認錯並加入其教派,反之,您就要咁做。

咁OK啦卦?
55# Step.King
您不能証明自己具備做春秋2祭事奉的學識,我豈能容許您祭我呢?
我都早料到您有此担心,所以早已諗好方案。
您答唔答得通,由版友票選。
若答得通,我不但回流,且跪在蘇穎智牧師面前認錯並加入其教 ...
沙文 發表於 2009/2/16 12:48

你又何必望見杜記都扯旗?
直接投票決定你回唔回流米仲好~
花開花落花無缺!

57# Step.King
直接投票挾我回流,水腳及回流後的生活費由投贊先票的人仕負責。
若投票您答通問題而令我回流,一切有關費用由我自己負責
高級模式 | 發新話題
換一個