返回列表 回覆 發帖

請問beebeechan有沒有懷疑挪亞方舟不是真的歷史?

你要我給你補習聖經? 我要收費囉
paypal 付款是可以的
beebeechan 發表於 2013/2/27 02:27

誰要比錢來聽你講垃圾?

如果聖經序言是聖經當中的一部分,那麼它本身就是喻象式文學;
如果聖經序言不是聖經當中的一部分,那麼 ...
抽刀斷水 發表於 2013/2/27 14:32

喺囉,序言有咩公信力?
教會指派編輯經書的學者, 公信力一定比你呢個不知名大很多.

由蘋果專員向我解釋 ipad 功能點用, 一定比 ...
beebeechan 發表於 2013/2/27 22:40

教會是憑聖經建立起來的,而ipad則是蘋果的產品,兩者性質很大不同哦,不要本末倒置嘛。
係咩。。。。
你又亂膠翕哩。

耶穌臨走前係留低本經書給人咩?
你中了唯獨聖經毒哩。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/28 14:34

天主教奉聖經為經典及最高權威,並作為教理的根源。
係咩。。。。
你又亂膠翕哩。

耶穌臨走前係留低本經書給人咩?
你中了唯獨聖經毒哩。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/28 14:34

聖經舊約成書年歷達千年,早在耶穌之前,已有人拜耶和華,也是你們基督徒說聖經是神的話語,一切以聖經為先,請問我點樣中毒呢?
係咩?

係就唔會出現唯獨聖經,教會分裂哩。。白膠黐。
你唔好將在新教聽聽埋埋既野混埋係天主教到。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/28 15:09

我唔知你諗緊咩,反正你推翻唔到現代教會是由聖經做指引去建成的,教會才是產物,聖經-即是所謂神的話語才是你們的老闆,聖經序言喺教會的產物,唔喺所謂先知的產物,喺無公信力。教會是憑聖經建立起來的,而ipad則是蘋果的產品,兩者性質很大不同,不要本末倒置。
你一邊廂評人「有甚麼資格」令人們相信並遵從,
這一邊廂你就自鳴好有資格地話人「唔識諗野」.
有無自矛 ...
beebeechan 發表於 2013/2/27 22:38

我見證水哥有資格咁講,你無資格。
我唔知你諗緊咩,反正你推翻唔到現代教會是由聖經做指引去建成的,教會才是產物,聖經-即是所謂神的話語 ...
hellboy 發表於 2013/2/28 19:11

或者你應該開始考慮談一談IPAD的使用專家教授的使用說明較可信,還是IPAD的出產商製作的說明書更可信。不過無論如何,我未見到你有任何證據證明聖經序言可信,亦沒有任何證據可以證明挪亞方舟的故事是喻象文學,相反,各大基督教傳媒都聲稱挪亞方舟是真有其事,而按照聖經的語氣,亦是以記載事實的形式描述洪水一事。
看似你比任何的基督徒要把方舟看成是必真有其事。
你很熱心地向我証明:方舟實在是真人真事。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/28 21:14

我證明的是你們教會的根基是又如夢幻泡影。
你要先証明真有其事,
然後又去反對:那有這樣不科學的事!
你真的矛盾
beebeechan 發表於 2013/2/28 21:20

我幾時有證明真有其事?我證明的是你的聖經所謂歷史科學地位子虛烏有。
學下人既口吻先:
我以尊貴基督徒身份作証,你唔信就算!MD仔
beebeechan 發表於 2013/2/28 21:22

你唔喺尊貴基督徒,你喺MD基督徒,仲要講野無句真。
哦....你都唔信真有其事架..?
那去証明一個「不是真有其事的事」是「子虛烏有」一點難度都無。
無其事, ...
beebeechan 發表於 2013/3/1 13:48

喺基督徒的先鋒話聖經描述的是真有其事,子虛烏有的是聖經的科學歷史地位。
係咪有基督徒叫你去跳樓, 你都照做?
你成日俾人牽著走, 係你智慧低唶 ...
beebeechan 發表於 2013/3/1 13:57

你真喺蠢過隻豬,依家喺有人聽基督徒叫佢去跳樓,佢就去跳樓,而我的角色卻是拯救者,話比佢地聽基督徒講既廢話根本唔使理,但喺我唔喺我口號,我喺有道理可言的,所以先咁長氣。
你已經示範左係豬先哩。。。。基徒講乜你就信
例如:
「喺基督徒的先鋒話聖經描述的是真有其事,」, 正 ...
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:07

喺你證明自己蠢過隻豬啫,基督徒話聖經描述的真有其事啫,我不嬲都話我唔信過喎,我信我就唔會反啦,白痴。
無錯, 羊不給牧羊人肉, 皮, 奶, 牧羊人無理由要牧養打理羊群, 免牠們為猛獸點心。
人, 不懂 ...
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:14

UP乜能呀你?
講方言嘛....
安息日出去拾柴的那位也不拾的廢柴
beebeechan 發表於 2013/3/2 00:22

我個個安息日都開工過喎。
我: 罵人廢柴
你: 廢柴罵人
beebeechan 發表於 2013/3/2 02:34

你喺你會罵人廢柴的人,不過你估你口臭,你罵既野就會喺真嘅咩。不過我都信你唔喺廢柴,你喺MD啫,就算MD,都天生我才必有用。
好丫, 24/7, 終年無休
beebeechan 發表於 2013/3/5 12:13

你太偏激喇,我唔同你講喇。
高級模式 | 發新話題
換一個