返回列表 回覆 發帖

Hellboy決戰教會教徒耶毒焦點評述(二)

你short左呀?基督徒係警察?

Mat 26:52  耶穌對他說:「收刀入鞘吧!凡動刀的,必死在刀下。
Mat 26:53  ...
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:23

基督徒當然唔喺警察啦,基督徒頂多是X童X即。何況,耶穌都話,殺身體不能殺靈魂不用怕他,所以揮刀都無所謂啦。
超你推論d邏輯太廢,你自己不放棄吧。
超你推論d邏輯太廢,你自己不放棄吧。
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:27

你詞窮理屈,老羞成怒,又屈我教會追女仔,又發嬲話我邏輯唔得,但喺又講唔出亦都證明唔到點樣唔得,出醜出到離晒普,嬲,我喺明既。
你轉數慢的我仿製你的指控邏輯也不懂?
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:25

我的指控不是由我舉證嗎?何況,歷史和新聞都已經證明了你無枉管的那些基督徒弟兄是什麼樣殺人放火,證據都齊備了,你仲想點你先信?

觀眾們,219似乎不敵夾着尾巴逃走了。
觀眾們,219似乎不敵夾着尾巴逃走了。
hellboy 發表於 2013/6/2 15:41

因此令你高潮迭起,遣精於壇上?
我的指控不是由我舉證嗎?何況,歷史和新聞都已經證明了你無枉管的那些基督徒弟兄是什麼樣殺人放火,證據 ...
hellboy 發表於 2013/6/2 15:33

歷史上只有基督徒才會殺人放火耶?
因此令你高潮迭起,遣精於壇上?
beebeechan 發表於 2013/6/2 16:07

唔喺,喺Xx在你的臉上。
歷史上只有基督徒才會殺人放火耶?
beebeechan 發表於 2013/6/2 16:09

所以我咪多次講喺耶教徒囉,你唔好重覆翻啲舊問題得唔得呀?答完又答,會悶會支力咖。
總結:
一、219以申命記神的吩咐的對象是見過神跡且過紅海的以色列古代人為理由,否定耶和華對要殺拜別神的人的標準只是給那些以色列人,並不及基督徒

hellboy 發表於 2013/6/2 16:08

219佢又真係無講錯啵。
你一向都係解錯架哩。
總結:
那部份,在這離教者之家,有留意的大部份朋友都知我是什麼人,

係呀,閔塞,無知,人云亦云嘛。
所以我咪多次講喺耶教徒囉,你唔好重覆翻啲舊問題得唔得呀?答完又答,會悶會支力咖。 ...
hellboy 發表於 2013/6/2 16:13

耶教徒?
中國古代一向都有殺人放火,中國古代便是耶徒?
白膠黐!
係呀,閔塞,無知,人云亦云嘛。
beebeechan 發表於 2013/6/2 16:22

你地玩車輪戰呀?一個廢up完又到一個,我好支力呀福街。你有理據唔該你全部攞晒出嚟。
不如你話,只要是亞當子孫便會殺人放火便成理一點。
嗯。。。觀眾們,hellboy夾著尾巴逃走了?
耶教徒?
中國古代一向都有殺人放火,中國古代便是耶徒?
白膠黐!
beebeechan 發表於 2013/6/2 16:24

十字軍東征,蘇丹滅族危機,墨西哥大屠殺,販賣黑奴,以巴衝突,聖戰,在加沙釋放白磷彈,二次世界大戰屠殺猶太人,屠殺女巫,宗教裁判所,搜捕異教徒和施予酷刑,古巴被教徒強迫掘金,邊一範唔喺你們基督徒的罪行?世界各地唔多唔少都有殺人放火,但要比得上你們祖先基督徒,好難囉。

頂你個制,你條友次次玩兩玩一唔對路就借尿遁,一喺就九唔答八,厚顏無恥,都唔知你輸左幾百次都仲夠膽喺到撒賴嘅,我唔同你玩呀。
遲下我又做一個總結。
不如你話,只要是亞當子孫便會殺人放火便成理一點。
beebeechan 發表於 2013/6/2 16:26

咁又喺,耶和華啲種喺特別邪惡的。亞當第二個仔已經曉殺大佬。
所以我咪多次講喺耶教徒囉,你唔好重覆翻啲舊問題得唔得呀?答完又答,會悶會支力咖。 ...
hellboy 發表於 2013/6/2 16:13

你始終都明白點解219唔在回應你了:唔悶都攰力哩。
所以你#145係咪高潮過早?
總結:
但古代歷史告訴我們,基督教自從成為羅馬國教之後,不斷迫害異己。何況,歷史上還有數之不盡的基督教罪行,例如:十字軍東征,蘇丹滅族危機,墨西哥大屠殺,販賣黑奴,以巴衝突,聖戰,在加沙釋放白磷彈,二次世界大戰屠殺猶太人,屠殺女巫,宗教裁判所,搜捕異教徒和施予酷刑,N-1,和古巴不願皈依基督教的原住民被西班牙殖民者強迫淘金,足以證實基督教的霸道

一、219以申命記神的吩咐的對象是見過神跡且過紅海的以色列古代人為理由,否定耶和華對要殺拜別神 ...

一睇就知你認識歷史真係好嘛嘛。
有排教,不過,我不會怕悶,怕攰。
高級模式 | 發新話題
換一個