返回列表 回覆 發帖

Hellboy決戰教會教徒耶毒焦點評述(三)

近日去左「後性」玩,挑戰左好多個教徒,但是他們仍然都是九唔答八,仍然好想叫到我信,當然這是無可能,有一個長老面對馬太十34直頭講得出唔知兩個字,我好興奮好開心。

(一)
問:「你信不信神?」
Hellboy答:「我信這地球可能有神,但你怎樣知道是那一個神,單單如果是創世神,便已經可能是女媧盤古嫦娥后羿伏羲梵天宙斯,又或者地球背後45億年的神,幾時輪到耶和華?」

(二)
問:「如果你信神,聖靈會降臨你心中,你會知道他是真實的。」
答:「我不敢相信思想上的錯覺,再者,如果世界真的有靈,亦即是一種與肉身不同的生命,便必定不只一個靈,因為同樣的生境,會培養出一堆同樣的生命,因此,我並不會知道降臨我心中的是什麼靈,是好的靈,還是邪靈,或者,他是女媧盤古嫦娥后羿伏羲梵天宙斯,是但一個,又或者地球背後45億年的神。」

(三)
問:「我們為你按手,你有什麼感覺?」
答:「我咩感覺都無。」

(四)
問:「我知自己犯左好多罪,需要神的赦免,你有無犯過罪,需要神的赦免?」
答:「你犯過咩罪?殺人放火非禮強姦?」
回:「no!只是一些好小的罪,例如得罪朋友,令到佢好唔開心。」
答:「你應該向朋友道歉,而唔喺向耶穌認罪。」
回:「喺呀,不過你有無試過朋友唔原諒你?」
答:「如果喺咁你求耶穌都無用,除左感覺良好。」

(五)問:「你睇左經文,有什麼感覺?有無增加你對神的認識?」
答:「有,我覺得你們的神很霸道,很殘忍。」
回:「神對付的只是壞人。」
答:「我並不認為不信神不單單拜祭你們的神,便是壞人,有很多很多好人,都不信你們的神。」
回:「..........(無言)」哈!

(六)問:「神教我們不要紛爭。」
答:「那你怎樣看馬太福音10章34節?耶穌都話,我來了並不是叫地上太平,而是叫地上動刀兵。」
回:「唔知!」
回覆  hellboy

咁啦, stick to your original plan

答:「我咩感 ...
沙文 發表於 2013/5/23 21:50

哦,原來喺咁。
回覆 11# hellboy

咁啦, stick to your original plan

問:「点解会咩感覺都無咖?」
答:「您按錯咗啦, 都唔係為我按手,係為我按頭之嘛」

咁咪得咯
摸面豬done唔算同性戀嘛
沙文 發表於 2013/5/22 23:35

你叫我摸佢地面豬done?
我都見過所謂「按手」。其實此名稱係錯嘅,事實上, 係用隻手按住您個頭, 所以應簡稱「按頭」而非「按手」 ...
沙文 發表於 2013/5/23 06:15

點糾正呀?
hellboy 發表於 2013/5/22 05:05

我都見過所謂「按手」。其實此名稱係錯嘅,事實上, 係用隻手按住您個頭, 所以應簡稱「按頭」而非「按手」。除非係用身体任何部位按住您隻手, 咁就係「按手」。唔知点解, 妖徒連改個名都要改錯, 或者這個就係佢地係妖嘅原因。

您何不趁機糾正埋此點呢?

教會不準同性戀
hellboy 發表於 2013/5/22 05:05

摸面豬done唔算同性戀嘛
回覆  hellboy

小心妖徒摸下又落尐摸下又落尐, 太過蝕底就唔好喎
沙文 發表於 2013/5/22 21:08

哈,我唔怕。
回覆 5# hellboy

小心妖徒摸下又落尐摸下又落尐, 太過蝕底就唔好喎
答:「我覺得好暖、你地手好滑。」

唔係真係要咁答下話? ...
抽刀斷水 發表於 2013/5/22 20:49

如果我真喺咁答,咁又會點呢?佢地可能立刻會話,教會不準同性戀……。佢地真喺好無聊。

唔係真係要咁答下話? ...
抽刀斷水 發表於 2013/5/22 20:49

哈哈哈,笑死我了,我很高興。

唔係真係要咁答下話?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
咁您就擺明向妖徒講大話啫, 咩感覺都無, 您半身不遂咩?
隻手好鞋好滑, 好凍好暖都有感覺嘛 ...
沙文 發表於 2013/5/22 20:11

對對對,你說得對。我覺得啲手好熱,啲冷氣好涼,心裡面覺得有啲唔舒服,因為啲手唔知乾唔乾淨。
(三)
hellboy 發表於 2013/5/22 03:35

咁您就擺明向妖徒講大話啫, 咩感覺都無, 您半身不遂咩?
隻手好鞋好滑, 好凍好暖都有感覺嘛
高級模式 | 發新話題
換一個