返回列表 回覆 發帖

基督教的地獄式恐嚇手段

原帖由 dragoon 於 2008-7-6 23:49 發表
老實說 地獄是和天堂對立 撤旦和神故然是敵人
難得找到有不信任神的人 撤旦該收為己用

以邏輯學上來說 戰爭中的戰勝者該會不斷抹黑落敗者
神曾戰勝了撤旦 所以撒旦會落得如此的醜角下場

以上言論 並非祟拜或是宣 ...

high welcome

hi welcome

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 prussianz 於 2008-7-6 23:55 發表

high welcome

hi welcome

你好你好.. 驗証email還沒記到-.-
原帖由 dragoon 於 2008-7-7 00:03 發表

你好你好.. 驗証email還沒記到-.-

again

morning

good morning

our websmaster will contact u later ,..... u can sit backs n relax ,

cheers n ThANK ye again

ps : ::::: sorry can not type it out in Chinese

.,;==^)
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
我信神,但唔一定信晒牧師講既野,牧師都會有get錯既時候

回復 24# 的帖子

所以就有sects的誕生咯

貴教有見及此,早就因應各位的市場需求設立不同sects啦
在尋求神的同時,又可尋求一位同您見解最少conflict的牧師,好方便
Don't know where God is but the Devil is in the details
上帝話過會審判人
會按照人生前所做既野
有獎有罰
信左雖然會得到寬恕
但都會受罰
如果真心相信的話
呢個人會改過  唔會再輕易犯錯
到時審判後罰既自然冇咁多
如果你生前又做錯  又唔信的話
受罰當然勁啦
到時罰得幾勁  冇人知  只有上帝先知
所以  樓主講既  未必係岩  但我又唔可以話你錯
你覺得地獄既事恐怖??
現今世代人性既醜惡都好恐怖
原帖由 Guest from 221.126.83.x 於 2008-7-17 02:49 發表
上帝話過會審判人
會按照人生前所做既野
有獎有罰
信左雖然會得到寬恕
但都會受罰
如果真心相信的話
受罰當然勁啦
到時罰得幾 ...

請引用聖經章節
原帖由 Guest from 221.126.83.x 於 2008-7-17 02:49 發表
受罰當然勁啦

如果又信又做錯呢?知法犯法是否罪加一等?

參考:http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=40&extra=page%3D1
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
上帝話過會審判人
會按照人生前所做既野
有獎有罰
信左雖然會得到寬恕
但都會受罰
如果真心相信的話
受罰當然勁啦
到時罰得幾 ...

不會恐怖得過一班「從古至今拿著(信)一本b字頭所謂『聖言』書打壓真理和無辜」的人。

有科學歷史常識的人,自己數數聖經累死幾多有正確觀念科學家。

「信左得教」就係你地成日講ge野。聽到你地講e個歪理都幾心寒:
-一個唔信神的人真心做了很多善事,死後居然要落地獄??!!!
-一個唔信神的人為救自己無數平民而自我犧牲,死後居然要落地獄??!!!
人一行出街已經踩死唔知幾多隻蟻,就係煲水飲已經唔知殺死幾多細菌。一生活已經不停做壞事。

信左神真係會令人格變好??不見得,看看基督教國度為硬銷民主自由(其實是搶資源)而對其他國家做了什麼。看看每年多少飽讀「聖言」書的神職人員傷害小孩子。

信左之後真的有改嗎??沒有,反而為這世界帶來更多眼淚。全部信了的人做了幫凶。

多謝,多謝萬撚無得把口上帝,阿們。
那不是這問題的答案呀......

回復 26# 的帖子

"信左雖然會得到寬恕
但都會受罰"

---> 點都要罰??!!幹掉他便不用受罰了...

"你覺得地獄既事恐怖??
現今世代人性既醜惡都好恐怖"

--->包括現代的基督徒??
原帖由 HTBROKE1 於 2008-7-17 17:39 發表

不會恐怖得過一班「從古至今拿著(信)一本b字頭所謂『聖言』書打壓真理和無辜」的人。

有科學歷史常識的人,自己數數聖經累死幾多有正確觀念科學家。

「信左得教」就係你地成日講ge野。聽到你地講e個歪理都幾心寒: ...

-
一個唔信神的人真心做了很多善事,死後居然要落地獄??!!!
一個唔信神的人為救自己無數平民而自我犧牲,死後居然要落地獄??!!!

u have made an other pin-pointing point here again ,
+
thy point should b flighted to b hightlighted + spotlighted .,;==^)

ThANKs
高級模式 | 發新話題
換一個