返回列表 回覆 發帖

多少重生基督徒上網找外遇

回覆10樓beebeechan
對發文者下"思想膚淺"這種帶貶抑性形容詞的斷語, 在台灣早就吃上"網路防害名譽","公然污辱罪" 和 "毀謗罪"的官司了.

雪晶湖 發表於 2014/6/21 17:23

閣下如有不服
可考慮透過國際刑警, 求警協助。
根據科学,以一個靈魂兩個窗計,唔知一隻烏蠅有幾多隻靈魂呢?
..
沙文 發表於 2014/6/21 05:00

閣下科學知識貧乏。。。
複眼。。也只是一隻眼。。。不是千隻眼。
你不明白?

看來你以為烏蠅睇野是這樣的了:

那讓我教教你。。。
是這樣才對:

所以是千個窗, 共用一個靈魂

想不到你科學知識比我預期的低, 膚淺。
唔係啦。
係一隻大眼內有幾百隻細眼:
Flies have eyes that are very different from ours. Their eyes are called, "compound eyes" because each eye is actually hundreds of little eyes compounded together. Each little eye has its own lens, rods, and cones, and transmits a unique signal to the fly’s brain.
http://kids.frontiersin.org/arti ... t_a_birds_eye_view/

所以烏蠅之靈魂s應該以(number of 細眼) + 2隻大眼計。

以2郎神為例,西式計法係有1.5個靈魂,以中式的3魂7魄計,係4.5魂10.5魄。

西式計法,李克用就0.5個靈魂,中式計就1.5魂3.5魄。

咁先合乎科學嘛,朱先生。
Don't know where God is but the Devil is in the details
唔係啦。
係一隻大眼內有幾百隻細眼:
Flies have eyes that are very different from ours. Their eyes ar ...
沙文 發表於 2014/6/22 04:05

真係有點唔好意思,
我的帖把你弄得神智不清似的
唔駛唔好意思,我冇事喎。。
您都識話神嘅志原來係咁唔清,佢嘅信徒就唔多唔少會受影响, 您毋庸太過自責。
Don't know where God is but the Devil is in the details
Ashley Madison 鼓吹的是偷情。
偷情, 與多娶。。。是兩回事。
是否男女經上床後, 男的便會娶女的?
...
beebeechan 發表於 22-6-2014 00:28

不會的
只會
Deu 22:21 就要將女子帶到他父家的門口、本城的人要用石頭將他打死、因為他在父家行了淫亂、在以色列中作了醜事.這樣、就把那惡從你們中間除掉。
不會的
只會
Deu 22:21 就要將女子帶到他父家的門口、本城的人要用石頭將他打死、因為他在父家行了淫亂 ...
孔雀 發表於 2014/6/22 14:39

這段都不是在講偷情
是在指責父親把山寨處女冒充處女來送嫁。

你去車行出一部新車, 俾了新車價錢,
但取車時發現車行里數已有50000公里。。。。。。二手車黎!(雖然都有八成新, 未用到披口)
你會唔會發火追究?!
回覆 27# beebeechan

梗係唔會啦。買過部咪得咯,又唔係畀唔起,追黎做咩喎?值得為咗嗰幾百萬碎紙嘥時間咩?
回覆  beebeechan

梗係唔會啦。買過部咪得咯,又唔係畀唔起,追黎做咩喎?值得為咗嗰幾百萬碎紙嘥時間咩? ...
沙文 發表於 2014/6/24 05:05

或者你早習慣左著二手鞋

二手鞋唔緊要, 當新鞋賣先係罪。
一早講明, 有九成新, 都係有買家既。。。。。。
大家咁話啦。

您信嘅爛鬼夭主,又夠係業已畀人輪流信過好多次,舊鞋不止冇8成新,簡直畀人搞到殘添啦,您都唔介意。區區一架車又有乜咁大不了
大家咁話啦。

您信嘅爛鬼夭主,又夠係業已畀人輪流信過好多次,舊鞋不止冇8成新,簡直畀人搞到殘添啦,您 ...
沙文 發表於 2014/6/24 06:53

你係咪想話天主教歷史悠久?
這段都不是在講偷情
是在指責父親把山寨處女冒充處女來送嫁。

你去車行出一部新車, 俾了新車價錢,
但取車時發現車行里數已有50000公里。。。。。。二手車黎!(雖然都有八成新, 未用到披口)
你會唔會發火追究?!
beebeechan 發表於 2014/6/23 22:21

嫁妝可以討價還價呀,笨蛋!
嫁妝可以討價還價呀,笨蛋!
dior13dior13 2014/6/25 00:37 提交

破o 女以處女身索嫁妝,男家條氣唔肯順嘛
回覆 31# beebeechan

夭主教好狗雖則街知巷聞,but it is not my concern. 我只知夭主都不過係您鍾意著嘅舊鞋。

回覆 27# beebeechan

等等,為何是用石頭打爛車(女人),而不是車主(他父母家人)?
回水、退車、罰款/坐牢,不就完了嗎?用石頭打爛車(女人)有何用?

沒有車的仍等着二手車呢?!
------------
也不說把女人當車賣,果然是教徒本色。
回覆 36# dye
quality control issues 卦。
夭主教經營slavery係老字號啦, 產品有一定品質保證。
回覆  beebeechan

等等,為何是用石頭打爛車(女人),而不是車主(他父母家人)? ...
dye 發表於 2014/6/25 11:27

等等....為何你只看到父親欺詐, 或被他女兒欺詐了
而看不到女兒犯了行淫, 有辱家聲 。

另外, 也不要把現在的社會觀點套在古時的社會上。
你也早不是穿長衫馬褂紮辮了。
回水、退車、罰款/坐牢,不就完了嗎?用石頭打爛車(女人)有何用?

沒有車的仍等着二手車呢?!
------------
...
dye 發表於 2014/6/25 11:37

所以, 你的類比不當,
而且, 也是你硬要把女人和車比在一起了。
回覆  dye
quality control issues 卦。
夭主教經營slavery係老字號啦, 產品有一定品質保證。 ...
沙文 發表於 2014/6/25 13:38

你是『磁能線』的總代理。
高級模式 | 發新話題
換一個