返回列表 回覆 發帖

水上使徒行傳的英譯本目錄

To: BB疹

兄台此言差矣。小弟係試下係古代商船中尋寶。希望搵出金銀珠寶。而唔係係街頭撿垃圾。

呵呵。 ...
哈佛專家 2014/6/24 22:15 提交

這本水徒福音,早百年前便給打撈過了。有寶也給掏空。

兄台此言差矣。小弟係試下係古代商船中尋寶。希望搵出金銀珠寶。而唔係係街頭撿垃圾。

呵呵。 ...

補多一棍

水徒福音一點也不古。

呵呵。 ...

閣下有似想在武俠小說中尋找清宮秘史:
如雍正是少林弟子,
乾隆是漢人之子。
對新教徒來說是,你勿好把垃圾放在聖經哩,阿呆!
對新教徒來說是,你勿好把垃圾放在聖經哩,阿呆!
dior13dior13 2014/6/25 00:42 提交

又不是我在翻垃圾堆

真係俾你吹脹
回覆 19# beebeechan

乜原來您咁都唔知咩?咁您學人信乜七教呀?
回覆  beebeechan

乜原來您咁都唔知咩?咁您學人信乜七教呀?
沙文 發表於 2014/6/25 04:27

你咁都唔知又點學人反乜9教呢?
我冇請教人"那原本原汁原味的一張清單是怎樣的?",您點能估我唔知呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
我冇請教人"那原本原汁原味的一張清單是怎樣的?",您點能估我唔知呢?
沙文 發表於 2014/6/25 07:28

你又弄錯了,
我不是請教你,
是在揶揄你。

你笑人拎住個LV包是山寨,
咁你係咪曉真版原廠LV包是該怎模樣的,你見過未有?
回覆 30# beebeechan

唔會。
正確嘅揶揄方法唔係咁嘅。您唔識點樣揶揄可以請教我。
請大家不要在此家常便話離題了·V·a
要談就去SHOUT BOX 好嗎xd?
回覆 32# wolfa

冇錯。在「基督教討論」版家常便話就係離題。·V·a
講菩蕯就貼題。原來菩蕯都係屬於基督教嘅。阿們 XD
    http://exchristian.hk/forum/view ... 1146&extra=page%3D1
聖經刪去別人眼中的垃圾文就變山在山寨貨,有這種理論?因該連剪牌都稱不上巴,因為不過就一部蒐集本。
耶穌十八年印度學佛及傳道軼史之新證+舊證
https://zh.wenxuecity.com/bbs/ghost/149501.html

謝謝
人哋話,我頭腦好混亂。
耶穌十八年印度學佛及傳道軼史之新證+舊證
謝謝
哈佛專家 發表於 2021/9/16 00:30
才子昨贴的颇不错。又删,为什么。

谢谢才子。
因為人哋話我個腦好亂
人哋話,我頭腦好混亂。
哈佛專家 發表於 2021/9/16 00:31
每一个人都系。例如,基督教徒。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
因為人哋話我個腦好亂
哈佛專家 發表於 2021/9/16 00:33
弭信人
只信己
高級模式 | 發新話題
換一個