返回列表 回覆 發帖

貓都叻過主耶穌

你這種甚麼事都是聯想到基督的心態,
與基基說: 今日行街避過踩到一篤屎,感恩感恩,
不相伯仲

實際上,你內心都好基
基督與你常在,就住在你心裡
回覆  beebeechan

大把drifters住天橋底,市民都唔覺有何不便。
佢冇地方踎,我做好心施捨下畀佢冇咩所謂 ...
沙文 發表於 2015/2/13 04:02

你唔介意, 咁用你個丞相肚收容多幾條

28吋腰可以住唔少條, 夠位撑船, 絕對不是劏房

呢間就係劏房
唔好啦。費事杜蟲杜埋基督出黎
沙文 發表於 2015/2/13 04:18

基督住係心,
無得杜
話極您都見識少
沙文 發表於 2015/2/13 04:29

咁你要做隻狗先得
未必。雖然少尐,人都可以感染嘅
"under very rare circumstances, humans.[1]"
沙文 發表於 2015/2/13 04:33

咁你做人做到狼心狗肺
係呀。好多女人都係咁話我
沙文 發表於 2015/2/13 04:45

有無聽錯。。。
是郎芯久廢,有心無力之卦
您又話耶穌上咗我身,基督就住在我心裡,若是咁都有心無力,就係基督冇銀用啦 ...
沙文 發表於 2015/2/13 05:43

也許下次你做時呼叫耶穌耶穌試下囉

駱駝難穿針孔唶,
無話托碌竹都唔入得

伯多祿復活塔彼達是是這樣做的:
伯多祿叫眾人都退到外面以後,遂屈膝祈禱,轉身向遺體說:「塔彼達,起來!」她便睜開眼,看見了伯多祿,就坐了起來。

你也學一學:遂屈膝祈禱,轉身向弟弟說:「細佬,起來!」

又或者學保祿一樣,只要有信心,手握毒蛇也不怕。

咁又唔駛我。次次都係由我嘅性伴侶負責叫 Oh Jesus.....oh Jesus ...
沙文 發表於 2015/2/13 10:58

有時失望時也會叫: oh..my god
原來您都覺得god 係令人失望嘅
沙文 發表於 2015/2/13 11:51

一般   god 就當然令人失望,一碌葛
God 就唔係勒
揾把口叫都係讀一碌葛啫,唔會一失望就拎起個手機打出黎嘛
所以基督教又多一樣失敗 -- God 同god 讀出黎冇 ...
沙文 發表於 2015/2/13 12:15

挑。。。。
講既人係話 oh my God
又不是 oh your god
人地既 God 係大支定係細支,心中有數。
講咗出口就冇分別啦, 心中有乜都冇銀用。講出黎要畀人听到您個心入便係God定god先得嘛。 ...
沙文 發表於 2015/2/13 13:16

咁又係。。。
猶如你老婆叫 honey,都未必係指你
係呀。佢去grocery買honey都係咁講
沙文 發表於 2015/2/13 13:44

乜你住係山卡喇架?
仲要去雜貨舖用口講買 honey  既?
我老婆去沃爾瑪,自己任揀,
大支有,細支有,圓樽有,方樽有
唔使講。
沃爾瑪冇24/7嘛。
佢成日半夜摷醒我要honey
沙文 發表於 2015/2/13 13:54

可以入定樽,放係雪櫃

咁咪有覺好瞓
高級模式 | 發新話題
換一個