返回列表 回覆 發帖

收到關於超短基版FAQ的電郵,轉載如下

如果两個都係虛構,靚女梗比耶神真實!
因為靓女你週街都見,但耶神你發夢先会見! ...
leefeng 發表於 2015/6/14 14:38

又虛構,又係真實
你嬴哂哩

買了大又買細?
你估咁就唔會輸架?
硬膠

「發夢先会見」
咁都係「見」到啵

基督徒無話你知:耶穌無處不在架咩?
(包括你在沖涼房英雄再攀五指山的時候)
又虛構,又係真實
你嬴哂哩

買了大又買細?
你估咁就唔會輸架?
硬膠 ...
beebeechan 發表於 2015/6/14 21:47

耶徒重超硬膠啦!
一個人造假神都當宝,日拜夜拜,日日同左近啲幽灵傾計,重以為同緊耶神傾計?
使乜分輸赢吖,拜錯神就已经死硬啦!硬膠膠
「發夢先会見」
咁都係「見」到啵
beebeechan 發表於 2015/6/14 21:48

超!你地啲耶徒最终極咪只係發夢囉,一個由人創造出嚟的假神,只有硬膠的蠢人先至以為真係夢見佢!
答: 但女人向男人說:
「這個晚上我帶你返我屋企吧」

男人馬上 lur 飯應

主要還是: 你想不想,
...
beebeechan 發表於 2015/6/11 22:59

你是那個不行了嗎?

無論如何誘使人都是不對的!
補充:
連邀請非信徒慶祝聖誔節也不可以!

。符號請改!符號
基督徒無話你知:耶穌無處不在架咩?
(包括你在沖涼房英雄再攀五指山的時候) ...
beebeechan 發表於 2015/6/14 21:50

幽灵就無處不在!由人創作出嚟既耶和华同已娶妻生仔既耶稣(用下腦同睇多啲google下耶稣之墓事實新聞啦,懵敝敞),
基督教只是創立為某種利益目的:控制人民意志思想,鼓勵以色列人以為佢地真係神既子民,努力侵略别國霸佔人地的土地,全無人性,以色列人同佢地作出耒的耶神同聖經一樣咁衰格同下賤!
成本聖經抄抄埋埋啲希腊神話,加鹽添醋炒埋一碟,只有啲低B冇腦壞心腸(以侵略人為快樂)啲人先至以為信洋教好醒,甘愿做隻畜生耒媚洋,做個奴才耒舔番鬼佬個屁股同脚指!
日日同左近啲幽灵傾計,所以耶徒成日有咁多邪靈鬼上身新闻囉!
你咪牙斬斬,有日你耶神(鬼)上身,就知死啦!

我還在做些格言,將要編收,

不具名問答篇:

「問:根據聖經,……這是解釋的其中一種。釋經書中有些地方也有幾個解釋,應該跟哪個?1.一句經文有不同的解釋,哪個才是正解?2.同一件事,甲教派依經文A,乙教派依經文B,都說根據聖經,看法卻不同。誰對?某人對聖經是矛盾及邪惡的解釋是斷章取義。怎樣斷章取義?正解又是甚麼?
 答:凡是說聖經有矛盾的都是斷章取義,凡是斷章取義說聖經正確,都是對的。」

「問:基督徒的行為不代表基督教思想的好壞。
 答:思想本身並無好壞,但思想影響行為,以行為衡量思想是合理的。
 補充:所以基督徒做好事,也不代表基督教思想好。」

「問:這是人的問題,不是神的問題。
 答:既然基督徒有這麼多問題,請不要再向人傳教了。」
 補充:好的就是神的,不好的就是人的;這是No true Scotsman謬誤的變相版。

「問:信徒尋覓伴侶一定要找信徒,那便可在天國再會。如未死的一方再娶/嫁,天堂將有三角關係。
 答:『耶穌回答說:你們錯了;因為不明白聖經,也不曉得神的大能。當復活的時候,人也不娶也不嫁,乃像天上的使者一樣。』(太22:29-30)因為上帝怕未死的一方再娶/嫁,天堂將有三角關係。」

「問:科學不能解釋一切。
 答:誰說它能?但科學精神在於追求真理、探索未知,而不是將解釋不到的事情訴諸鬼神。
 補充:所以『不可知論』也是不通的。我說家裡的廁所有一隻馬桶怪,你不信,也不能否定;你是『馬桶怪不可知論者』嗎?」

「問:牧師/傳道人/宗教科老師說X教有……的問題。對於有明顯立場的知識來源,應審慎地求證;想客觀地了解其他宗教。
 答:不是說吃過蘋果,才知道滋味嗎?怎麼亂批評人家的信仰呢?對於有明顯立場的知識來源,應審慎地求證!」

問:(1) 這個星期日我帶你返教會吧。(2) 我帶領你一起祈禱吧。
 答:基督徒尊重自己的宗教,而拒絕參與其他宗教儀式(例如上香);他們也應尊重沒有信仰的人,不去誘使他們參與基督教的宗教儀式。
 補充:連邀請非信徒慶祝聖誔節也不可以!

問:基督徒禱告應驗,證明神的大能、信實。
 答:(1) 因為不應驗時,基督徒就說『神未曾應許天色常藍』,或者說是試煉。(2) 拜觀音求子如願,證明觀音的大能、信實。(3) 這是統計學講的存續偏差。例如:暴風雨後,你只看到有一艘船平安回來,大家見證耶穌的拯救云云。其實有十艘船都跟耶穌祈禱,九艘沉了,就沒有抱怨的機會。
 補充:人九死一生,活下來的就有神!」
超!你地啲耶徒最终極咪只係發夢囉,一個由人創造出嚟的假神,只有硬膠的蠢人先至以為真係夢見佢! ...
leefeng 發表於 2015/6/15 01:14

事實是世上有80% 以上的人是信有神的。
所以,「硬膠」,「蠢」才是人類正常的本能。
那少數的,可能是基因異變。

猶如,非洲這族人,會說只有「硬膠」,「蠢」才是腳生五趾
.幽灵就無處不在!由人創作出嚟既耶和华同已娶妻生仔既耶稣(用下腦同睇多啲google下耶稣之墓事實新聞啦,懵敝敞),

leefeng 發表於 2015/6/15 01:44

無錯,
呢d網料是專給懵弊弊的人看的
成本聖經抄抄埋埋啲希腊神話,加鹽添醋炒埋一碟

史記與資治通鑑記周,漢的歷史也有相同地方。
你就說司馬遷抄抄埋埋司馬光的話,加鹽添醋炒埋一碟

其低智程度,令人戰慄
日日同左近啲幽灵傾計,所以耶徒成日有咁多邪靈鬼上身新闻囉!
你咪牙斬斬,有日你耶神(鬼)上身,就知死啦!

哈。。。
著名反基

在電視上被問到口啞時,口快快都說:
"Oh my God"

http://news.nationalpost.com/new ... h-of-england-priest

不信神的心中仍是滿天神佛
事實是世上有80% 以上的人是信有神的。
所以,「硬膠」,「蠢」才是人類正常的本能。
那少數的,可能是 ...
beebeechan 發表於 2015/6/15 02:01

就算世界真係有神都一定唔會係個件假耶神喎,耶徒咪硬膠再+蠢咧!
無錯,
呢d網料是專給懵弊弊的人看的
beebeechan 發表於 2015/6/15 02:03

懵弊弊得過啲假神都信嗰隻?
史記與資治通鑑記周,漢的歷史也有相同地方。
你就說司馬遷抄抄埋埋司馬光的話,加鹽添醋炒埋一碟

其低 ...
beebeechan 發表於 2015/6/15 02:13

所以話耶徒唔止「硬膠」,個腦又塞草,「蠢」+ 懵敝敞!
史記與資治通鑑
冇呃你話佢係神要你信佢喎?
冇詛咒你唔信佢要你落地獄喎?
冇呃你要十一奉献養肥啲買二萬幾美金的金馬桶教牧喎?
冇攪班强姦男女老幼都啱既牧師同神父出嚟喎?
冇叫你信神信到賣國賣父母賣祖宗十八代喎?
攞自己國家偉大的史記與資治通鑑同本外邦人下三流的耶經黎比?

其低智程度,令人戰慄係邊個,大家有眼睇啦!
哈。。。
著名反基

在電視上被問到口啞時,口快快都說:
"Oh my God"

不信神的心中仍是滿天神佛 ...
beebeechan 發表於 2015/6/15 02:43

滿天可以有神佛,但肯定唔係嗰件硬膠假耶神!
在外國"Oh my God"係粗口,咪以為係好野!低智!
滿天可以有神佛,但肯定唔係嗰件硬膠假耶神!
在外國"Oh my God"係粗口,咪以為係好野!低智! ...
leefeng 發表於 2015/6/15 13:57

Oh,my God
你d 英文好很勁哩。。。
「oh my god 在外國是粗口?」
就算世界真係有神都一定唔會係個件假耶神喎,耶徒咪硬膠再+蠢咧! ...
leefeng 發表於 2015/6/15 13:24

所以,你都不是完全信無神。
是你不肯信神唶。
所以話耶徒唔止「硬膠」,個腦又塞草,「蠢」+ 懵敝敞!
史記與資治通鑑
冇呃你話佢係神要你信佢喎 ...
leefeng 發表於 2015/6/15 13:51

挑。。。
現在是講 x 是否抄 y
不是講信。
95答8

口部發達,腦袋栓塞!
高級模式 | 發新話題
換一個