返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 基督教涉嫌的二次創作 / 抄襲

係呀,
有d人就算天生出面白但係入面天生黑, 唔使晒
沙文 發表於 2017/2/1 01:48

咁點解報導中又說:
『同时教区成员表示他们会原谅牧师 (九流翻譯哩, 是神父, 不是牧師!),希望他得到他所需要的帮助。』

說明神父平時行為都唔係咁『黑』, 係犯咗錯唶。

正如你架車條玻璃水輸送喉管塞了, 小毛病唶,
其它性能都好正常啵
但係,你就成架車拎去劏咁囉。
整車好屣時間嘅。所以從來都唔會有車廠好似貴教咁厚面皮咁樣賣告白 :「雖然我廠出嘅車零啥易壞, 但係有原廠保修, 每日壞一様嘢都唔緊要啦, 日日壞, 日日整, 日日整車唔駛錢, 您日日有著數播! 整得愈密您就愈多著數! 老友記埋黎睇埋黎揀啦.....」

好多易被揾笨嘅人仕都有呢种思想。而企圖揾人笨嘅人就散播呢種思想。

我同秘書打care輪, 我老婆都原諒我格。
結果佢都呻笨啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
整車好屣時間嘅。所以從來都唔會有車廠好似貴教咁厚面皮咁樣賣告白 :「雖然我廠出嘅車零啥易壞, 但係有原廠 ...
沙文 發表於 2017/2/1 16:55

整車梗係屣時間哩, 一定有幾日唔方便。
仲屣錢添。

我就未見過有人買咗部車,一直楂到劏都無野壞, 唔使整既
我同秘書打care輪, 我老婆都原諒我格。
結果佢都呻笨啦
沙文 發表於 2017/2/1 16:55

可能佢做咗更多,更勁背負你既野你又唔知。 (佢有無成日話返教會事奉先?)
所以, 你同秘書亞嬸打茄輪, 好少事唶,
佢就可以用黎扯平, 著數哂。。。唔係, 點會咁很大方呢?
佢有無成日話返教會事奉先?
beebeechan 發表於 2017/2/1 06:39

冇成日喎, 都係好似您咁背負法啫 - 一個月4次, 姨媽就一個月一次。

換車換得密費事煩。
我都未見過人揸車整極都唔換顧喎, 窮得咁淒涼就咪揸車啦。
冇成日喎, 都係好似您咁背負法啫 - 一個月4次, 姨媽就一個月一次。

換車換得密費事煩。
我都未見過人揸 ...
沙文 發表於 2017/2/2 01:41

或者有d人, 一年一小撞, 三年一大撞
撞到滔吐籮時, 唔換車都唔得哩
491年前就係撞到買咗架新車啦。但有尐人有新車唔揸, 監硬話架錢7都仲有得整, 修修補補挨落去,真淒涼。
但而家架新車都殘矣, 攞定catalogue啦。
Don't know where God is but the Devil is in the details
.
沙文 發表於 2017/2/2 01:41

姨媽年紀唔少哩
應該退休哩
491年前就係撞到買咗架新車啦。
而家架新車都殘矣, 攞定catalogue啦。
沙文 發表於 2017/2/2 07:28

乜你都『窮得咁淒涼』楂到『殘』先捨得換呀?
唔係個款舊咗就換咁豪架咩?
未駛住。亞伯拉罕個老婆90岁都有得生, 可見医學界散佈嘅都係錯誤訊息, 顛鼠教先至係啱嘅
未駛住。亞伯拉罕個老婆90岁都有得生, 可見医學界散佈嘅都係錯誤訊息, 顛鼠教先至係啱嘅 ...
沙文 發表於 2017/2/2 07:42

有得生有乜奇,
亞巴郎瞇埋眼都交到功課, 送到貨既

不過法魯可以對近90歲既撒辣會『起痰』,『扯旗』, 証明撒辣真係有『食力』。 令將近一百歲的亞巴郎起死回生。

呢架73年既殘車, 貴過你部新車
煲老藕同揸殘車皆為貴教核心價值, 但現今教徒則退步咗 -- 阿巴郎嘅厨藝, 陳振聰弟兄望塵莫及

神父仲水皮, 專玩細路
http://www.bishop-accountability.org/reports/2004_02_27_JohnJay_revised/4_3_incident3.pdf
人類同動物身份互換,有時用人代替動物,or vise versa:

22:13 亞伯拉罕舉目觀看、不料、有一隻公羊、兩角扣在稠密的小樹中、亞伯拉罕就取了那隻公羊來、獻為燔祭、代替他的兒子。

5:7 你們既是無酵的麵、應當把舊酵除淨、好使你們成為新團.因為我們逾越節的羔羊基督、已經被殺獻祭了。

其實, 哩個係我國传统黎:

生雞拜堂
人類同動物身份互換,有時用人代替動物,or vise versa:

其實, 哩個係我國传统黎:

生雞拜堂

沙文 發表於 2017/3/30 11:16

中外都有哩。。。。
屁如: 人獸交咁囉
所以我都考據到貴教其實endorse人獸交
所以我都考據到貴教其實endorse人獸交
沙文 發表於 2017/3/30 11:39

去芬蘭自由行就掂哩
http://metropolitan.fi/entry/in-finland-it-is-legal-to-have-sex-with-your-pet
冇錯嘞, 芬蘭就係gay涿教國家

有得玩人獸交嘅國家全部係gay涿教嘅
沙文 發表於 2017/3/30 17:02

炎黃子孫一點也不弱:
http://www.4908.cn/html/2008-10/6227.html

阿差仲係強項
佢地都受咗 gay涿教影響咯
沙文 發表於 2017/3/30 23:10

咁佢又受左乜影響?
高級模式 | 發新話題
換一個