返回列表 回覆 發帖

我漏咗部cellphone, 您地行先唔駛等我

回覆 40# beebeechan

粉絲autograph, 就梗要有securities保持場面安全, 冇理由叫門徙走先。
所以一定有警轟

簽到入夜就唔會咁得閒上山禀神啦
回覆  beebeechan

粉絲autograph, 就梗要有securities保持場面安全, 冇理由叫門徙走先。
所以一定有警轟
...
沙文 發表於 2016/2/7 12:41

門徒更係走先哩..
留低門「徙」
走先, 所以係門徙
留低幫手先係門徒
Don't know where God is but the Devil is in the details
簽到入夜就唔會咁得閒上山禀神啦

沙文 發表於 2016/2/7 12:41

晨運友四點幾都開始上山哩
早晨茶市開六點.....差唔多哩
四點幾下咗海啦
夜裡四更天、耶穌在海面上走、往門徒那裡去。
5000人簽到天光都未得啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
四點幾下咗海啦
夜裡四更天、耶穌在海面上走、往門徒那裡去。
5000人簽到天光都未得啦 ...
沙文 發表於 2016/2/7 12:56

四更又唔係指四點......你去長長知識哩
加里利亦唔係『海』
四點幾下咗海, 冇話四更係四點喎, 三點下海表演到四點幾, 都係四點幾下咗海, 你去長長知識哩

地圖係叫Sea of Galilee, 若係lake就叫Kineret, 你去長長知識哩
5000人簽到天光都未得啦 ...
沙文 發表於 2016/2/7 12:56

有 d 等唔切, 坐尾班地鐵, 尾班船走左先呢
地圖係叫Sea of Galilee, 若係lake就叫Kineret, 你去長長知識哩

地圖係叫Sea  ...
沙文 發表於 2016/2/7 13:04

好心你唔好扮識希伯來文
希伯來文, 海 是叫『陰』 yam
Kineret 是 加里利別名
回覆 48# beebeechan

所以就要門徒疏導人群, 叫門徙走先, 一定有警轟
回覆 49# beebeechan

嗰尐唔係希伯來文, 您唔駛扮識, 您連猶太仔幾多歲成年都未識啦
Sea of Galilee, 係英文黎咖傻佬
以色列旅遊局都係叫galilee海
http://www.touristisrael.com/sea-of-galilee/440/

嗰尐唔係希伯來文, 您唔駛扮識, 您連猶太仔幾多歲成年都未識啦
Sea of Galilee, 係英文 ...
沙文 發表於 2016/2/7 13:15

我又唔係猶太佬
我都係鍾意叫「拮你脷」
您鍾意都冇用, 猶太係該處海主, 佢地係叫佢做Galilee海
您鍾意都冇用, 猶太係該處海主, 佢地係叫佢做Galilee海
沙文 發表於 2016/2/7 13:35

又襯機教多你一樣

猶太人,一大缸水都係叫「海」/ sea 架哩

列王紀上 7:23
編年紀上 18:8
咁猶太佬言過其實就向來都知
唔係點會寫得出聖經
咁猶太佬言過其實就向來都知
唔係點會寫得出聖經
沙文 發表於 2016/2/7 14:01

你見得少海唶。
又襯機教多你一樣

猶太人,一大缸水都係叫「海」/ sea 架哩

列王紀上 7:23
編年紀上 18:8 ...
beebeechan 發表於 2016/2/7 13:51

所以古仔摩西跨過一大缸水都老吹叫做過「紅海」/ sea 架哩!
所以古仔摩西跨過一大缸水都老吹叫做過「紅海」/ sea 架哩!
leefeng 發表於 2016/2/7 15:04

係咪咁?

係咪你今日出街, 能避過一篤屎
都年年既今日,擺番十圍八圍來慶祝?
睇你識post呢幅圖証明你都唔笨,未完全被洗腦!
你重有良知記得自己係中國人,新年我唔省你,不過精啲自重哩!阿伯
睇你識post呢幅圖証明你都唔笨,未完全被洗腦!
你重有良知記得自己係中國人,新年我唔省你,不過精啲自重 ...
leefeng 發表於 2016/2/8 01:54

#58的隠喻
對你可有點深度, 你一時未明白
我可以理解, 因為我老早察覺到你IQ偏低
希望猴年你有點進步
高級模式 | 發新話題
換一個