返回列表 回覆 發帖

我漏咗部cellphone, 您地行先唔駛等我

無畫面,無真相
旺角騷亂都有片睇哩
beebeechan 發表於 2016/2/9 06:45

行水戲法無畫面,無真相, 所以我都係信旺角騷亂
行水戲法無畫面,無真相, 所以我都係信旺角騷亂
沙文 發表於 2016/2/9 23:19

旺角騷亂使鬼你信
你估係梁振英玩魔術咩
回覆 118# 抽刀斷水
您的推理講得通, 但我有小小補充

16Km行程, 本來行路都OK, 倘若搭船, 都係沿岸邊行船, 但係由於唔駛用腳行, 所以門徒就一時不察阿穌作出由佢一條友負責疏散5000群眾的無厘頭arrangement, 聽阿穌點, 搭船北上。
上咗船, 就變咗由出身水上人的彼得攞到控制權, 做咗titleless leader, 用各種藉口在海上拖咗超過一倍時間, 到天黑, 到達種下木樁岸邊, 而其他門徒都眼訓, 睡眼惺忪時就上演水上飄戲法, 加埋彼得整色整水扮驚, 耶穌行水嘅故事遂得以傳世
回覆 122# beebeechan

耶穌都係咁玩啦, 您都話有片有真相嘛
回覆  抽刀斷水
您的推理講得通, 但我有小小補充

16Km行程, 本來行路都OK, 倘若搭船, 都係沿岸邊行船, 但 ...

上咗船, 就變咗由出身水上人的彼得攞到控制權, 做咗titleless leader, 用各種藉口在海上拖咗超過一倍時間, 到天黑, 到達種下木樁岸邊, 而其他門徒都眼訓, 睡眼惺忪時就上演水上飄戲法, 加埋彼得整色整水扮驚, 耶穌行水嘅故事遂得以傳世

沙文 發表於 2016/2/9 23:33

使唔使在加里利海安裝部人造海浪機,
可以隨時按停, 增加震撼力
回覆  beebeechan

耶穌都係咁玩啦, 您都話有片有真相嘛
沙文 發表於 2016/2/9 23:36

你係戲院咪洞悉左好多真相囉
無畫面,無真相
旺角騷亂都有片睇哩
beebeechan 發表於 2016/2/9 06:45

您都係喺戲院洞悉旺角騷亂真相啦
您都係喺戲院洞悉旺角騷亂真相啦
沙文 發表於 2016/2/9 23:57

唔通你係現埸掟石? 咁糞青!
有無賤電視新聞架嘛

P.S.
本版個feng青, 係咪年初一係旺角俾警拉左? 
無左人既
回覆 125# beebeechan

又話唔係「海」?
湖仔有幾大浪? 浪高1米有找, 聖經古仔, 誇張失實
Don't know where God is but the Devil is in the details

又話唔係「海」?
湖仔有幾大浪? 聖經古仔, 誇張失實
沙文 發表於 2016/2/10 00:49

蜑家佬有無教過你, 起白頭浪就要小心

湖仔有幾大浪? ..
沙文 發表於 2016/2/10 00:49

嗯。。。由昨日既「高聳」潮水, 改口成今日既「湖仔」, 有幾大浪?
跟我學到野喎
回覆 130# beebeechan

小心就唔會落水, 彼得都係蜑家佬, 佢一扮驚其他人就会驚
就係利用這點上演戲法
回覆 131# beebeechan

湖仔都有高聳0.4M潮水嘛, 對阿穌的戲法表演, 己好高聳

小心就唔會落水, 彼得都係蜑家佬, 佢一扮驚其他人就会驚
就係利用這點上演戲法 ...
沙文 發表於 2016/2/10 00:55

上演俾船上既自己友睇?
無門券收益啵

係咪上緊魔法訓練課程咋?
屁眼教主根本就是另一個裘千尺
裘千尺
旁觀者 發表於 2016/2/10 23:23

內地不是用十進制嗎?
回覆 134# beebeechan

梗係啦。尤其是多馬, 出名係Doubting Thomas, 夾埋彼得做場大龍鳳希望留得住佢
內地不是用十進制嗎?
beebeechan 發表於 2016/2/10 07:31

尺係十進制喎
《漢書·律曆志》“度者,分、寸、尺、丈、引也,所以度長短也。本起黃鐘之長。以子穀秬黍中者一黍之廣度之。九十分黃鐘之長一,為一分;十分為寸,十寸為尺,十尺為丈,十丈為引,而五度審矣。”
屁眼教主根本就是另一個裘千尺
旁觀者 發表於 2016/2/10 23:23

你是想說裘千丈吧?

陳版友貼這幅插圖都很能說明問題
各位去聽concert, 何曾見過散場時securities返屋企先, 由巨星一條友留在現場執頭執尾?

主耶穌咁安排, 話冇警轟我就乜都得
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個