返回列表 回覆 發帖

我漏咗部cellphone, 您地行先唔駛等我

陳版友貼這幅插圖都很能說明問題
各位去聽concert, 何曾見過散場時securities返屋企先, 由巨星一條友留在 ...
沙文 發表於 2016/2/11 10:49

你忌人憂天哩。。。
看,,,蜜蜂大王俾上萬隻粉絲縷住都好OK 架喎
唔使搵實Q
尺係十進制喎
《漢書·律曆志》“度者,分、寸、尺、丈、引也,所以度長短也。本起黃鐘之長。以子穀秬黍 ...
沙文 發表於 2016/2/11 10:37

不過, 6尺為一步, 300步為一里
50尺為一端
40尺為一疋

我地做批發既, 買賣好大手, 唔會斷尺, 斷寸咁濕碎
你是想說裘千丈吧?
抽刀斷水 發表於 2016/2/11 10:41

對! 謝謝!
屁眼教主根本是叧一個招搖撞騙的裘千丈!
你忌人憂天哩。。。
...
beebeechan 發表於 2016/2/11 23:11

BB仔!是杞人憂天!
你這點能耐,還好意思在這裏放屁?
BB仔!是杞人憂天!
你這點能耐,還好意思在這裏放屁?
旁觀者 發表於 2016/2/11 23:19

你丈都可以變尺。。。。
你都仲好意思在放屁哩
小事一樁
回覆 141# beebeechan

信徒聽話就唔會有separated brethren啦

更何况蜜蜂聽唔聽教都係睇心情
青竹蛇兒口, 陳蜂尾上針
    http://www.wccdaily.com.cn/shtml/hxdsb/20140324/197365.shtml
回覆  抽刀斷水
您的推理講得通, 但我有小小補充

16Km行程, 本來行路都OK, 倘若搭船, 都係沿岸邊行船, 但 ...
沙文 發表於 2016/2/9 23:33

阿穌的所谓神跡,從以前到今日已被一一踢爆晒,耶徒重未知衰,仍死撑條神棍?可笑!
阿穌的所谓神跡,從以前到今日已被一一踢爆晒,耶徒重未知衰,仍死撑條神棍?可笑! ...
leefeng 發表於 2016/2/12 08:35

你都無份踢, 係人地在踢
你在旁邊吶喊吹雞....B..Bb......
唔係自己支持過隊攞到波就 booooo............
回覆  beebeechan

信徒聽話就唔會有separated brethren啦

更何况蜜蜂聽唔聽教都係睇心情
青竹蛇兒口, 陳 ...
沙文 發表於 2016/2/12 04:12

踏入更年期,  心情就係差d架哩。
所以, 你d 野唔好亂放。
回覆 149# beebeechan

踏入更年期,  心情就係差d架哩。
所以, 門徒唔好話走就走,一走就穿煲
高級模式 | 發新話題
換一個