返回列表 回覆 發帖

我漏咗部cellphone, 您地行先唔駛等我

#58的隠喻
對你可有點深度, 你一時未明白
我可以理解, 因為我老早察覺到你IQ偏低
希望猴年你有 ...
beebeechan 發表於 2016/2/8 02:46

IQ是否偏低等我省你時就會知哩!
IQ是否偏低等我省你時就會知哩!
leefeng 發表於 2016/2/8 13:55

知道好耐哩

你的確係低。
還是近期版上最低的一位。
大年初一就要傷你心,真唔好意思,但我又唔想講大話。
經我專業一點的operational research之後,
証明你既科學知識仲屎
http://oceans ...
beebeechan 發表於 2016/2/6 23:32

BB仔! 你連「班門弄股」都未懂,屎不屎,先批評下自己再說吧。
睇你識post呢幅圖証明你都唔笨,未完全被洗腦!
你重有良知記得自己係中國人,新年我唔省你,不過精啲自重 ...
leefeng 發表於 2016/2/8 01:54

屁眼教主教妖徒殺死父母、兄弟、姊妹、子女,妖徒已是滅絕人性,怎會在意祖宗?
BB仔! 你連「班門弄股」都未懂,屎不屎,先批評下自己再說吧。
旁觀者 發表於 2016/2/8 23:42

你係咪班門先?
屁眼教主教妖徒殺死父母、兄弟、姊妹、子女,妖徒已是滅絕人性,怎會在意祖宗? ...
旁觀者 發表於 2016/2/8 23:47

你既上一代, 正是真真正正殺死父母、兄弟、姊妹、子女,, 破壞大中華文物遺產, 是滅絕人性

唔知你有無數典忘祖
你係咪班門先?
beebeechan 發表於 2016/2/8 23:50

自己屎就屎,咪將話題岔開!
你既上一代, 正是真真正正殺死父母、兄弟、姊妹、子女,, 破壞大中華文物遺產, 是滅絕人性

...
beebeechan 發表於 2016/2/9 00:01

九唔搭八!
門徒看見他在海面上走、就驚慌了、說、是個鬼怪.便害怕、喊叫起來。
耶穌連忙對他們說、你們放心.是我、不要怕。
彼得說、主、如果是你、請叫我從水面上走到你那裡去。
耶穌說、你來罷。彼得就從船上下去、在水面上走、要到耶穌那裡去.

上述情節亦係揾笨嘅。若然門徒驚係水鬼, 咁彼就唔会落水, 而會用一些唔駛落水的較安全辦法驗明正身, 例如問一些只有彼得同主耶穌知嘅嘢。

萬一嗰隻真係水鬼揾替身, 咁落水咪自投羅網, 唔会有人咁老襯咖嘛
所以此情節一定係未見過水鬼嘅人老作嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
自己屎就屎,咪將話題岔開!
旁觀者 2016/2/9 00:29 提交

你有本事咪划番埋岸囉,

嗯。。。。依家個話題係乜?
講屎?講尿?。。。。。。
九唔搭八!
旁觀者 2016/2/9 00:30 提交

我是八
你是「九」
我是八
你是「九」
beebeechan 發表於 2016/2/8 09:57

您唔講真係冇人知
原來您係王八
佢係95之尊
您唔講真係冇人知
原來您係王八
佢係95之尊
沙文 發表於 2016/2/9 02:05

內地人, 經常做九五之蹲哩
回覆 75# beebeechan

九五之蹲有益健康, 您係王八唔識咖啦
    http://articles.mercola.com/site ... tting-position.aspx
回覆  beebeechan

九五之蹲有益健康, 您係王八唔識咖啦
沙文 發表於 2016/2/9 04:20

長踎又突然企番起身,
會暈架, 跌落屎坑唔慌有益健康哩
回覆 77# beebeechan

您身子虛就係咁啫, 祈多幾嘢禱啦, 要上喜馬拉雅山頂祈呀,氣氛唔同咖
5餅2魚地點係Tabgha, 而阿穌催門徒上船去嘅地方係Bethsaida

可6:45耶穌隨即催門徒上船、先渡到那邊伯賽大去、等他叫眾人散開。

兩地相距幾遠呢? 係15.8Km, 而且唔駛搭船:   

行路3個鐘頭就到, 特登叫門徒搭船, 明顯就係為咗一場水上飄戲法表演。

再計下時間, 該段水路只係10Km左右, 划船速度大概同行路相若, 只須兩粒鐘就上岸。

門徒上船後, 阿穌要一條友疏散5000人, 之後仲上埋山禀神, 到晚黑4更行落水,仲要catch up門徒已航行嘅水程。

4更, 距sunset 起碼8-9粒鐘, 門徒應該已上岸好耐, 雞都叫咗幾隻啦, 點會仲喺船上?

所以, 呢個故事作得完全失敗, 必定係一位未睇過《點與線》嘅推理小說作者失敗之作
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
Don't know where God is but the Devil is in the details
5餅2魚地點係Tabgha, 而阿穌催門徒上船去嘅地方係Bethsaida
.
沙文 發表於 2016/2/9 05:31

你又梗係無清楚讀下路加福音
第九章寫明耶穌增餅的地方是伯賽大

宗徒復命與初次增餅 

宗徒們回來,把所行的一切,報告給耶穌,衪遂帶著他們私自退往一座名叫貝特賽達 (Bethsaida) 的城去了。
    群眾一知道,也跟隨衪去了;衪就迎接他們,給他們講論天主的國,並治好了那些急需治療的人。
    天將要黑的時候,那十二人前來對衪說:「請遣散群眾,他們往四周村莊田舍裏去投宿尋食,因為我們這裡,是在荒野地方。」
    耶穌卻向他們說:「你們給他們吃的吧!」他們答說:「我們不過只有五個餅和兩條魚。。。。。。。

俾個機會你搞清來龍去脈先勒
兩地相距幾遠呢? 係15.8Km, 而且唔駛搭船:   

行路3個鐘頭就到, 特登叫門徒搭船, 明顯就係為咗一場水上飄戲法表演。

沙文 發表於 2016/2/9 05:31

『係15.8Km, 而且唔駛搭船』
又唔可咁講

例如, 坐兜都唔會快得過自己行
坐兜實在又舒服d喎
咁....坐船呢?
高級模式 | 發新話題
換一個