返回列表 回覆 發帖

我漏咗部cellphone, 您地行先唔駛等我

佢真係識法術就不如飛上船, 駛Q行咩
沙文 發表於 2016/2/6 07:13

今日仲玩吊威也。。。。唔叫座架哩
若係咁樣上船我都買飛睇
沙文 發表於 2016/2/6 10:40

有野睇先講哩

話識飛都只係魔術,唔係法術姐:

識法術梗人係要咁:
抽刀斷水 發表於 2016/2/6 11:49

原來耶穌年代便有咁大碌屌臂+咁幼又咁靭既鋼線。。。牛

蠢,係唔可以變走既,會跟你一世
你係咪間接承認「神是無所不能」是一派胡言呢?
抽刀斷水 發表於 2016/2/6 13:29

有人玩魔術, 同「神是無所不能」怎樣扯上了關西?
你係咪間接承認「神是無所不能」是一派胡言呢?
抽刀斷水 發表於 2016/2/6 13:29

你又係咪簡簡接咁話耶穌實在不是在玩魔術咁呢
回覆  beebeechan

若然當年有咁大碌屌臂+咁幼又咁靭既鋼線, 佢就梗係表演飛上船啦。經過operational res ...之後佢都盡量利用當時available嘅technology - 木樁, 進行了一場演出。
沙文 發表於 2016/2/6 22:56

你既 research 能力屎到無人有哩

加里利海一帶不是產木材地,要搵木樁要由黎巴嫩入口,
呢個show 真係要籌備部署幾年哩。
唔知門券要收幾多先可封蝕本門咁呢
其實, 只要在退潮時在水邊打一些木樁, 到high tide水面睼唔見木樁, 再用好似梅花樁之類步法就呃到人, 所以主耶穌要計好時間地點。 呢個就係水面行走神跡嘅真相。呢尐江湖技倆, 大把人識啦

經過operational research之後

沙文 發表於 2016/2/6 22:56

經我專業一點的operational research之後,
証明你既科學知識仲屎
湖,是没有潮夕漲退的

http://oceanservice.noaa.gov/facts/gltides.html

http://www.tides.gc.ca/eng/info/faq

http://www.theguardian.com/notesandqueries/query/0,,-199833,00.html
加利利湖 tide table
沙文 發表於 2016/2/6 23:39

等你見識下乜係叫 tide

http://www.tides.gc.ca/eng/station?sid=140

唔好把你廁所爆水管就當係大洪水
"加利利海由于它突然的暴风雨和高耸的潮汐而出名"
沙文 發表於 2016/2/6 23:41

又係百度維基既「專才」。。。。。

你既級數,都係咁上下哩
"加利利海由于它突然的暴风雨和高耸的潮汐而出名"
沙文 發表於 2016/2/6 23:41

由你個表抄出來的數據:最高才是 0.4m 既水位分別,就是「高耸的潮汐」?
真係平胸女都當係大波

又係一個維基百度受害者
够浸過木樁頂1cm 就可以表演啦, 深得滯隻腳就好濕咖啦
沙文 發表於 2016/2/6 23:55

0m-0.4m 就是高聳的潮汐
你醫番好你個咀先好回話哩!
自打咀打到歪哂哩
"高聳的潮汐"係親自去過加利利的弟兄講嘅, 您估我話嘅咩?
對主耶穌來說, 最好係0.05m, 0.4m都太高聳, 因為 ...
沙文 發表於 2016/2/7 00:02

原來你都會「只聽人講便信」的一類。
你既弟兄有無講過  d 見証咁呢,又唔見你嗌信喎
"高聳的潮汐"係親自去過加利利的弟兄講嘅, 您估我話嘅咩?
對主耶穌來說, 最好係0.05m, 0.4m都太高聳, 因為 ...
沙文 發表於 2016/2/7 00:02

唔使去過,都知你在搞笑哩

我信科學數據
除非你係亂膠咁拎個表黎囉。

好采個表又係你拎出黎既
科學數據就係水面下0.4m足以遮掩木樁, 而且已太高聳足以整濕腳啦, 上到船被發現雙腳咁濕, 人地問「咦主耶穌 ...

科學數據就係水面下0.4m足以遮掩木樁, 而且已太高聳足以整濕腳啦, 上到船被發現雙腳咁濕, 人地問「咦主耶穌您對襪都濕埋喎」佢嘅戲法就會穿煲, 所以太高聳的潮汐反為不美
沙文 發表於 2016/2/7 00:08

咁即係高潮有無迭起?
科學數據就係水面下0.4m足以遮掩木樁, 而且已太高聳足以整濕腳啦, 上到船被發現雙腳咁濕, 人地問「咦主耶穌 ...
沙文 發表於 2016/2/7 00:08

又要濕濕地, 又唔好太多水。。。
你都幾識玩

係主耶穌識玩啫, 又要叫人散band, 又要上山禀神, 時間計到啱啱好
禀神就随時隨地都得啦 ...
沙文 發表於 2016/2/7 00:50

挑。。。
咁你飲茶食點心,又使鬼上茶樓呢
公仔點心,微波爐都得哩

氣氛環境唔同嘛
遣有一點要提醒大家。正係由於加利利嘅潮汐fluctuation幅度最適合水上行戲法表演,因為即使退潮, 木樁都不 ...
沙文 發表於 2016/2/7 03:28

係架,
你有無留意到個游泳池都有潮汐漲退架呢?

當個肥婆跳落水時, 潮得好很聳
傻嘅, 禀神, 係講誠心嘅, 唔會氣氛環境唔同, 功效就唔同。
.
沙文 發表於 2016/2/7 02:37

咁食點心都係講飽肚,
使鬼去茶樓
係呀, 所以泳池亦適合是項表演

沙文 發表於 2016/2/7 04:16

成池人做媒,包括攝影師鏡頭千千就就。。。
飛上月球都得哩

跟本連表演魔術都不是,是在拍片

佢地做媒要成池人, 加利利做媒就12條友搞掂, 茄哩啡都慳皮好多。

還有一件事值得大家 ...
沙文 發表於 2016/2/7 06:25

留低同粉絲簽名卦

五千人,簽到入夜都唔出奇丫
高級模式 | 發新話題
換一個