返回列表 回覆 發帖

Hey hottie, can I buy you a drink?

敘加水井, 不是在講井內的水
無花果不結果也不是在講樹上的果。

暫時呢d野對你係太深, 你二時四刻都 ...
beebeechan 發表於 2016/2/19 09:59

垃圾耶經由不同的人撰寫,改了又改,牽强附會, 耶徒見錯即速補漏!
見敘加水井無花果樹衰到錯漏百出,即撑話並非此意而係指人,超,成本耶經邊一忽見妖耶係好鍾意用隱喻吖?
只係後面的耶人見撰書者寫到呢個妖耶講野唔對路,先至諗條橋幫佢兜番,我不嬲都話只有腦殘白痴的耶徒先至會信咁低B!
「敘加水井,不是在講井內的水 無花果不結果也不是在講樹上的果。」捉到一個偽信徒了,聖經裡的一字一句都完全無誤,豈由得你去刪改?
女人之前既五個丈夫點解都唔要呢個女人呢?
是否:
女人煮野好難食?
五個丈夫都在床上陣亡了?
呢個女人 ...
beebeechan 發表於 2016/2/20 02:01

之前五任丈夫既經歷,係可以任你作。但有一點可以推斷到,呢個女人一定有佢過人之處,外表見到既離不開係個樣順眼又唔易殘(5th hand都仲有)又或者身材good fit,內裡有可能既就係佢既sex skills十分精彩,呢尐對有成班門徒圍住團團轉而無辦法有門路出火既主耶穌都係相當吸引。
「敘加水井,不是在講井內的水 無花果不結果也不是在講樹上的果。」捉到一個偽信徒了,聖經裡的一字一句都 ...

「敘加水井,不是在講井內的水 無花果不結果也不是在講樹上的果。」捉到一個偽信徒了,聖經裡的一字一句都完全無誤,豈由得你去刪改?
陳健 發表於 2016/2/20 17:37

耶穌說:「我實實在在的告訴你們,你們若不吃人子的肉,不喝人子的血,就沒有生命在你們裡面。
是指信徒當食人族?

得永生就是不會死? (後來給人變成刀鎗不入, 百病不侵)

耶穌要作王, 就是說猶太的王?

耶穌叫伯多祿作漁夫就是叫他出海打魚?

《辟邪紀實》的天下第一傷心人上你身耶?
之前五任丈夫既經歷,係可以任你作。但有一點可以推斷到,呢個女人一定有佢過人之處,外表見到既離 ...

內裡有可能既就係佢既sex skills十分精彩,呢尐對有成班門徒圍住團團轉而無辦法有門路出火既主耶穌都係相當吸引
抽刀斷水 發表於 2016/2/20 21:33

係呀, 可能有天賦奇才:
開啤酒

當貯物櫃

http://clashdaily.com/2014/11/good-lawd-woman-steals-booze-hides-bottle-vagina-front-son/

仲可以奏樂
https://www.youtube.com/watch?v=ev0YwOOm8Os
4:28 那婦人就留下水罐子、往城裡去、對眾人說、你們來看、有一個人將我素來所行的一切事、都給我說出來了、莫非這就是基督麼。眾人就出城往耶穌那裡去。這其間、門徒對耶穌說、拉比、請喫。耶穌說、我有食物喫、是你們不知道的。

"我有食物喫、是你們不知道的。" 即係話靚太"秀色可餐"咁解, 從這亦可睇出阿穌根本就唔肚餓, 成班徒兒門一齊去買飯盒只不過係特登避席以免場面尷尬。

這段可疑之處, 靚太入城、召集眾人、addressing佢地, 然後眾人一齊去水井, 13條友竟然仲未走, 喺度等, 點解會咁呢? 顯然這個係佢地設下的天仙局, 係預咗會被叫番轉頭嘅!

to be continued....
Don't know where God is but the Devil is in the details
4:28 那婦人就留下水罐子、往城裡去、對眾人說、你們來看、有一個人將我素來所行的一切事、都給我說出來了 ...

"我有食物喫、是你們不知道的。" 即係話靚太"秀色可餐"咁解, 從這亦可睇出阿穌根本就唔肚餓, 成班徒兒門一齊去買飯盒只不過係特登避席以免場面尷尬。
沙文 發表於 2016/2/21 02:51

集體練功, 一d都唔尷尬
您唔尷尬啫, 靚太都會有小小怕醜, 人多嘅場合講嘢冇咁open.

在佢同阿穌嘅對話中, 係邊一句令靚太以為阿穌係gay督呢?無非只係因為阿穌噏得出佢曾有5個老公仔。4:18 你已經有五個丈夫.你現在有的、並不是你的丈夫.你這話是真的.
婦人說、先生、我看出你是先知。

呢尐料, 求其用一隻羊肶請一個私家偵探, 三幾日就刮到啦。所以, 靚太其實係墮入咗gay督教humbug嘅圈套.

to be continued....
Don't know where God is but the Devil is in the details
在佢同阿穌嘅對話中, 係邊一句令靚太以為阿穌係gay督呢?無非只係因為阿穌噏得出佢曾有5個老公仔。4:18 你已經有五個丈夫.你現在有的、並不是你的丈夫.你這話是真的.
婦人說、先生、我看出你是先知。

呢尐料, 求其用一隻羊肶請一個私家偵探, 三幾日就刮到啦

...
沙文 發表於 2016/2/21 07:33

呢條咁既戲軌真係好屎,
拍成片, 觀眾睇完唔要求退票都會割爛戲院座椅先順氣。

為求秀色一餐就用羊髀去請 PI 起靚太底, 一隻髀都可以食好多餐哩
撒瑪黎亞全區只得一個女人奉餐咩!
除非靚太真係好很索, 吃唔到一生遺憾, 一隻羊髀去人肉佢都係值既.....
咁, 係咁正既話, 之前過五手用家又會退貨既?
矛盾喔
咁既屎情節, 一定係無默示哩。
除非靚太真係好很索, 吃唔到一生遺憾, 一隻羊髀去人肉佢都係值既.....
咁, 係咁正既話, 之前過五手用家又會退貨既?
beebeechan 發表於 2016/2/21 08:29

都係主耶穌有眼光,門徒唔明,平信徒就更加唔明啦,亦同我之前既推斷十分吻合:http://exchristian.hk/forum/redi ... 1843&pid=113225

你又片面地假設左係之前五位用家退貨,點解唔諗下有可能係之前五位都未能滿足呢位靚太呢?
..

你又片面地假設左係之前五位用家退貨,點解唔諗下有可能係之前五位都未能滿足呢位靚太呢?
抽刀斷水 發表於 2016/2/21 13:17

那個年代
女人想食飽,去阿舍拉神廟做義工就可以哩。。。。。
那個年代
女人想食飽,去阿舍拉神廟做義工就可以哩。。。。。
beebeechan 發表於 2016/2/21 13:23

單純提供身體被洩慾,跟自己能得到性滿足有好大差別,對性有要求的人,可能需要另一種境界,亦有可能係靚太想試下外國人風味:

撒瑪利亞的婦人對他說、你既是猶太人、怎麼向我一個撒瑪利亞婦人要水喝呢。原來猶太人和撒瑪利亞人沒有來往。
單純提供身體被洩慾,跟自己能得到性滿足有好大差別,對性有要求的人,可能需要另一種境界,亦有可 ...
抽刀斷水 發表於 2016/2/21 13:28

係咁就應收埋耶穌自用哩
邊有女人會分自己條菜俾成村人架。
係咁就應收埋耶穌自用哩
邊有女人會分自己條菜俾成村人架。
beebeechan 發表於 2016/2/21 13:30

雖然姣婆遇著脂粉客,但並唔代表一定要將佢私有化。畢竟,靚太現時仲有一位哎吔丈夫,同時耶穌在這方面的表現如何,亦尚為未知之數。倘若耶穌在床上未能展現五餅二魚的功力,靚太可能亦會棄之如敝履。
雖然姣婆遇著脂粉客,但並唔代表一定要將佢私有化。畢竟,靚太現時仲有一位哎吔丈夫,同時耶穌在這 ...
抽刀斷水 2016/2/21 13:41 提交

咁你又太唔明當時社會習俗。
只要男棄女,無女棄男。
女人無其他就業機會,做雞是唯一職業。
棄夫即是斷米路。
下邊唔飽唶,上邊個咀要飽嘛。

下邊唔飽唔會死人,
上邊唔飽唔掂。
男人把應放入下邊個口嘅野於上上邊個口,係唔會飽肚架喎。
如果係咁唯一,莫非女人其後的4.5任丈夫,都係煙花之地認識的?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
如果係咁唯一,莫非女人其後的4.5任丈夫,都係煙花之地認識的?
抽刀斷水 發表於 2016/2/21 13:54

舊租客搵到有人頂手咪掂囉
陳版友對聖經時代就業狀況一竅不通, 舊約時, 有兩位收生婆Shiphrah同Puah
女士師Deborah
新約時有Lydia, 係布販Aquila,帳幕技師

絕非如冒牌猶太專家詹培忠所講女人只可以做雞

亞伯拉罕都被夏甲拋棄啦, 並非只有男棄女

-----------------------------------------------
至於靚太5位Exs, 劏豬凳剋死晒老公咪得咯, 全部係馬上風添, 唔駛拗啦
---------------------------------------------------------------------
若然阿穌真係生神仙, 就唔會鼎鼎大名嘅阿群都要問啦:

Mak 5:9 耶穌問他說:你名叫甚麼?回答說:我名叫群

由這個打水靚太故事中, 我們亦可清楚找到gay督教的立教原則

阿穌只係話靚太之前有5個老公, 但係靚太同人講, 就enlarged成為:
4:29 有一個人將我素來所行的一切事、都給我說出來了

以訛傳訛, gay督教就係靠咁樣spread.

阿穌的humbug集團靠此呃飲呃食兩日: 4:40他便在那裡住了兩天。

所得的jackso遠不止一隻羊肶, 當然, 兩日一夜之中, 佢仲會同靚太講「吾乃gay督是也, 摸骨我都識, 娘子, 不如今晚.....」

本來打算一行人可在敘加安頓下來, 點知一摸骨, 當晚就出事嘞....

to be continued........
陳版友對聖經時代就業狀況一竅不通, 舊約時, 有兩位收生婆Shiphrah同Puah
女士師Deborah
新約時有Lydia, 係 ...

女士師Deborah
新約時有Lydia, 係布販Aquila,帳幕技師

絕非如冒牌猶太專家詹培忠所講女人只可以做雞

沙文 發表於 2016/2/21 15:38

你對經文係熟,而不透。
你所列出的女人,經上無說她們是單身女強人,無老公架喎。

接生婆因為不想殺以色列人男嬰,後來為上主恩待:使她們家門興旺。
布販里狄雅,「她同她一家領了洗」

無老公養又唔想當妓的女人,也可參考《盧德傳》的記述。

沙文 發表於 2016/2/21 15:38

經上記,是亞巴郎受正室大婆撒辣依嘍嘍唆唆而趕走哈加爾

(請忠於原著)
高級模式 | 發新話題
換一個