返回列表 回覆 發帖

立法會新界東補選候選人宗教背景

2月28日舉行的立法會新界東補選有以下候選人,宗教背景分別如下:

(1)劉志成(無黨派):(無資料)
(2)黃成智(新思維):基督教
(3)周浩鼎(民建聯):天主教
(4)梁思豪(無黨派):(無資料)
(5)方國珊(無黨派):(無資料)[曾簽名支持普賢佛院
(6)梁天琦(本土民主前線):(無資料)
(7)楊岳橋(公民黨):(無資料)
周浩鼎論壇灑淚 被質疑是否做戲        

立法會新界東補選周日舉行,無綫昨晚播出選舉論壇,在最後一節中,公民黨楊岳橋問民建聯周浩鼎,若非泛民在立法會「拉布」,網絡23條的四方會議則不會召開,又說:「晨早網絡23條就過咗啦,唔好再喺度呃香港人啦。」

周浩鼎嘆氣說,四方會議是由黨友陳鑑林促成,又稱已「無氣」、「唔想再拗」來回應,重申他參選是為香港的未來,更突然感觸流淚說,「呢段時間,好多人喺網上面抹黑我,有冇人考慮過我同我屋企人嘅感受?」「唔係日日你打我、我打你,香港唔係咁㗎!(用紙巾擦鼻)我信教,大家都係主內嘅弟兄,如果大家能夠坐番埋傾,我希望大家可以做番朋友咋!」

「呢滴淚為香港流」 

梁思豪則諷刺周浩鼎:「你真難過定做戲咋?」又說若周如此輕易流男兒淚,日後在議會如何為港人發聲。

哽咽的周浩鼎其後為失儀致歉,但強調:「我流嘅呢滴眼淚,係為咗成個香港去流,我相信好多香港市民,係唔鍾意見到鬥爭。」又重申,相信很多港人亦不喜歡看見鬥爭,希望大家可坐下慢慢傾。

其他候選人還包括新思維黃成智、西貢區議員方國珊、本土民主前線梁天琦、劉志成。

http://www.metrohk.com.hk/index.php?cmd=detail&id=303298
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
周浩鼎論壇灑淚 被質疑是否做戲        

立法會新界東補選周日舉行,無綫昨晚播出選舉論壇,在最後一節中 ...

梁思豪則諷刺周浩鼎:「你真難過定做戲咋?」又說若周如此輕易流男兒淚,日後在議會如何為港人發聲。
抽刀斷水 發表於 2016/2/26 11:32

如果係做戲, 
演技拍得住張家輝, 黃秋生
阿穌嘅演技都唔錯,可以攞Oscar best actor, 不過可惜劇本寫得渣, 不但best movie冇佢份, 而且仲係爛片
Don't know where God is but the Devil is in the details
阿穌嘅演技都唔錯,可以攞Oscar best actor, 不過可惜劇本寫得渣, 不但best movie冇佢份, 而且仲係爛片 ...
沙文 發表於 2016/2/27 12:15

票房數字靚過美人魚喎
作大嘅啫。唔睇嘅人多過睇嘅人好多。淨係劇本中宣稱嘅fans - 撒馬利亞人, 在現實中冇一個買飛睇啦。
4:39
那城裡有好些撒瑪利亞人信了耶穌

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
Don't know where God is but the Devil is in the details
妖徒均有精神病,大家投票時要小心!
妖徒均有精神病,大家投票時要小心!
旁觀者 發表於 2016/2/27 22:29

香港選舉, 關你隠事
爺爺是香港市民,怎不關爺爺事?
BB仔你恥為中國人,香港才不關你事!滾去梵蒂岡妖窟做屎窟鬼吧!
爺爺是香港市民,怎不關爺爺事?
BB仔你恥為中國人,香港才不關你事!滾去梵蒂岡妖窟做屎窟鬼吧! ...
旁觀者 發表於 2016/2/28 02:00

你講野無香港口音,
唔很使扮

例如, 香港人唔會用個咁難寫既窟字, 會寫屎忽
回覆 10# beebeechan
少數文化水平文化水平唔高嘅香港人先會寫屎忽嘅嗜, 窟字都唔難打嘅
回覆  beebeechan
少數文化水平文化水平唔高嘅香港人先會寫屎忽嘅嗜, 窟字都唔難打嘅 ...
沙文 發表於 2016/2/28 02:10

係架
屎窟係貼題d
一個貯屎既窿
香港憤青就會寫屎fuck
回覆 13# beebeechan

顛鼠教就米田共
2:8 上主由塵埃中提拔卑賤者,從糞土中高舉貧窮者,使他與王侯同席,承受光榮座位;大地的支柱原屬上主,支柱上奠定了世界。
回覆  beebeechan

顛鼠教就米田共
2:8 上主由塵埃中提拔卑賤者,從糞土中高舉貧窮者,使他與王侯同席,承 ...
沙文 發表於 2016/2/28 02:25

戲都有得做哩
回覆 15# beebeechan

係呀, 聖經就係做戲
不過劇本就喳尐
我相信周浩鼎咁樣將「信教」同佢尐眼淚連結一起之後,又多咗人離教喇。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
周浩鼎根本是在發(口翕)風,這裏可以指出兩點:
        一、他說「大家都係主內嘅弟兄」。屁眼教主說不是「父」栽種之物,必要拔出來。他亦教教民殺死父母、兄弟、姊妹、子女。周浩鼎你和誰做弟兄?
        二、周說不願意見到鬥爭。香港人不願見到鬥爭是事實,但一神教除了鬥爭外,它生存有何意義?
BB仔,你文化水平差就差啦,屎忽根本就不通。你爺爺在香港受教育時,中文教師是全港最嚴格的老師。
回覆 19# 旁觀者

係呀, 人地麥兜都識用正寫

高級模式 | 發新話題
換一個