返回列表 回覆 發帖

耶教不信科学

耶教不信科学
lexian 發表於 2016/3/28 22:10

無根又無據
科学可以鑑證宗教真偽,科学可以拆穿基督謊言!

耶經里面的故事發生地点人物等等都可以用科学鑑證去一 ...
leefeng 發表於 2016/3/29 13:03

拆來看看。。。。。。看是甚麼的猛料 (或是笑料)

不要『使用空泛語言』, 不然, 你也墮入偽科學的籃子內 (其實, 早就墮了)
耶穌會與黑社會同義:
黑社會,信唔信我掟你落街?
耶穌會,信唔信我掟你落地狱? ...
leefeng 發表於 2016/3/29 12:53

黑社會會不會辦一間和勝中學, 新義安醫院, 和安樂老人院,友聯社康中心?
連7800-9000年前石器时代的[贾湖人]骨头也能出土!
7000-5000年前的古墓骨头也可以找到!(注意:7000 ...
leefeng 發表於 2016/3/30 00:38

就是這個『咁狠有力』的論據呀?
那麼, 經上在那裡說了地球只有6000-7000年
出埃及成200万人,骨头也没有找到一根?
基督邪神大話精呃你呢种低B白痴卓卓有余

leefeng 發表於 2016/3/30 00:38

『搵唔到』就是無, 就是你的科學証明?
真的是典型偽科學矣

因為搵唔到兇手, 於是就是無兇殺案發生過。。。勁!
地球當然不只有6000-7000年 !

講到自己係尋求真相既人?咁睇下Gauss條Link:
里面有晒你个邪教的[勁假][勁矛盾][勁垃圾]的资料!
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=7776&extra=page%3D2&page=3

leefeng 發表於 2016/3/30 02:54

Gauss 條野實係堅架咩?
地球當然不只有6000-7000年 !

可惜你地本垃圾耶經寫明地球係于6000年前由你个基督邪神大話 ...
leefeng 發表於 2016/3/30 02:54

我就係問你, 經上邊到係有咁寫!
你就拎亞哥薯條野出黎玩
耶穌會就主持喇沙書院、伍華書院。耶穌會比黑社會更黑社會!
旁觀者 發表於 2016/3/30 04:05

好似間都係名校黎啵
學子打崩頭想入
你發鳮盲或唔識字呢?鳮乸咁大隻字都扮睇唔倒?耶徒又選擇性扮盲? ...
leefeng 發表於 2016/3/30 11:21

你鳮乸咁大粒痔我就見到
妖教辦醫院、「慈善」團體,都在向人傳銷妖教,動機根本不純。
旁觀者 發表於 2016/3/30 23:32

先不管動機
社會是實實在在地受惠了

若我給你五百元一小時來聽我講道
你仆到來都未定
若某地產商(乜叔)說優待基督徒,有信教証明的買樓八折,
呢個壇上的反基憤青爭住入教都似
今日反基人多了,因為教會傳教的方式「純」了,不會以小優小利的方式。
施以小恩小惠:一如在中国派麵粉派麵包,跟住就千百萬倍囘收整個中国的人,錢,地,国家,政治…無所不用其極!
...
leefeng 發表於 2016/3/31 05:37

咁好搵, 又唔見你返上去派麵粉派麵包?
男人上去派精就唔少
高級模式 | 發新話題
換一個