返回列表 回覆 發帖

毛所謂信與不信

香港人講野
大陸人企埋一邊哩
beebeechan 發表於 2016/5/5 22:45

跟風扮本土?你去左示威未?

團體中聯辦外示威 抗議內地拆十字架拘信徒
04月24日(日) 22:33

【on.cc東網專訊】 約60名天主教及基督教教會人士,今午冒雨到中聯辦示威,抗議內地政府近年強行拆除多達二千間教堂的十字架,期間更拘捕了大批反對強拆的教會人士及信徒。

示威者在中聯辦門外架起一個大型十字架,但由於雨勢太大,最後取消了圍繞中聯辦遊行一周的行動。示威者要求內地當局尊重宗教及信仰自由,停止拆除十字架及釋放相關被捕人士。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0424_00822_001.html
抽刀斷水 發表於 2016/5/5 23:39

你又一次九唔搭八哩

我又唔係話旁觀者唔好理香港事。
係佢成日睇唔明我地用香港方言講野, 就話人中文屎, 能力低之類,
實在係佢無銀用。
所以我叫佢唔明香港話就企埋一邊。

香港人上大陸示威, 都要用普通話喊哩。。。係咪?
回覆 40# beebeechan

言下之意就系,傻神中意食屎,系神跡,人系學唔黎。皆因人冇條友甘傻,除左果啲傻神既信徒。
回覆  beebeechan

言下之意就系,傻神中意食屎,系神跡,人系學唔黎。皆因人冇條友甘傻,除左果啲傻神 ...
ivanqi 發表於 2016/5/6 08:09

再一次唔很知你想講乜春夏秋冬
回覆 44# beebeechan

周星馳話齋: 你明既,你明既!
回覆  beebeechan

周星馳話齋: 你明既,你明既!
ivanqi 發表於 2016/5/6 10:03

你睇周星馳既戲大,所以攪到咁無腦?
抽刀斷水 發表於 2016/5/5 23:39

班友咁撑件耶神,耶神都唔識DO令大雨即停,等佢地有聲有色咁遊行示威吖馬, 乜件耶神都全冇神力?
香港人講野
大陸人企埋一邊哩
beebeechan 發表於 2016/5/5 22:45

BB仔,你甘為漢奸為害港人,還有面目厚顏說自己是香港人?
話明是神跡, 當然是神行的哩, 是神的手通過人作事。
不是神的作為, 只好叫人跡 ...
beebeechan 發表於 2016/5/5 23:21

「信的人必有神蹟隨著他們。就是奉我的名趕鬼、說新方言、手能拿蛇、若喝了甚麼毒物也必不受害。手按病人,病人就必好了。」《馬可》16:17
        女神醫自認是屁眼教主條「靚」,當然就能行「神蹟」,有了「神蹟」卻醫死人,間接說明教主嘴巴就是屁眼,胡亂放屁。
我又唔係話旁觀者唔好理香港事。
係佢成日睇唔明我地用香港方言講野, 就話人中文屎, 能力低之類,
實在係佢無銀用。
所以我叫佢唔明香港話就企埋一邊。
beebeechan 發表於 2016/5/6 02:58

BB仔,你講香港話給爺爺聽,看爺爺懂唔懂?
        爺爺在香港時,你都唔知響邊度(或者是篤屎,或者是堆泥)?
BB仔,你講香港話給爺爺聽,看爺爺懂唔懂?
        爺爺在香港時,你都唔知響邊度(或者是篤屎, ...
旁觀者 發表於 2016/5/7 00:19

你做爺爺大銀哂咩
我係屎太公呀
班友咁撑件耶神,耶神都唔識DO令大雨即停,等佢地有聲有色咁遊行示威吖馬, 乜件耶神都全冇神力?: ...
leefeng 發表於 2016/5/6 13:09

咁有人祈禱想落雨嘛
例如因為香港零售業,旅遊業蕭條,好多人想個天都同聲一哭。
咁有人祈禱想落雨嘛
例如因為香港零售業,旅遊業蕭條,好多人想個天都同聲一哭。 ...
beebeechan 發表於 2016/5/7 00:41

信基督啲白痴認賊作父,岀賣國家,岀賣祖宗,成本血腥淫穢性經都信而不疑,白痴成咁,個天係好應該同聲一哭囉!
信基督啲白痴認賊作父,岀賣國家,岀賣祖宗,成本血腥淫穢性經都信而不疑,白痴成咁,個天係好應 ...
leefeng 發表於 2016/5/7 01:00

耶穌說, 唔好用珍珠來餵豬。。。。。
原來真係有道理既
耶穌說, 唔好用珍珠來餵豬。。。。。
原來真係有道理既
beebeechan 發表於 2016/5/7 02:07

你祖宗說生咗你件咁既反骨衰仔出嚟重衰過用珍珠來餵豬,
你祖宗不是重有份量過件耶穌嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個