返回列表 回覆 發帖

[發問] 對聖經的 2 個問題, 望高手解惑

如果你都系唔明,甘你試下揾你個神問問,應該幫到你。
ivanqi 發表於 2016/5/4 23:11

問米得唔得?
請你返上黎解咪得囉
回覆 41# beebeechan

問米得唔得我真系唔知,你應該清楚啲,皆因你啲耶徒成日品神。
回覆  beebeechan

問米得唔得我真系唔知,你應該清楚啲,皆因你啲耶徒成日品神。  ...
ivanqi 發表於 2016/5/5 10:12

一請就上黎,
你話得唔得呢?
回覆 43# beebeechan

我真系唔知,不過你個神傻傻地,話唔定唔call都黎。
回覆 43# beebeechan

呼之即來, 隨傳隨到, 做應召就最duck
回覆 45# 沙文

未算,話黎唔黎,唔黎又黎,姣婆一樣,先至搞笑。

點解吹到走哂樣既?

ivanqi話唔明佢講乜就叫我去問神 (38樓)
我話問米, 請ivanqi 上黎都得 (41樓)
ivanqi 話問米得唔得 (42樓)
我話: 你一叫就黎 (43 樓)

點解 沙文會話ivanqi 就變左係應召的 duck, 呼之即來, 隨傳隨到
ivanqi 更自插: 話黎唔黎,唔黎又黎,姣婆一樣

九不搭八
回覆 47# beebeechan

多謝你甘細心講解,如果唔系d朋友真系唔知。 好野,老友,你系堅好野!

多謝你甘細心講解,如果唔系d朋友真系唔知。 好野,老友,你系堅好野! ...
ivanqi 發表於 2016/5/5 22:30

你係 duck
回覆 47# beebeechan

正宗耶徒之流的真實寫照:
" 斷章取義之至,無恥之尤至极,前文後理不顧,自圓其說不成。"

正宗耶徒之流的真實寫照:
" 斷章取義之至,無恥之尤至极,前文後理不顧,自圓其說不成 ...
ivanqi 發表於 2016/5/6 07:59

雖然你入壇時擺出個款係無偏無見

大家好, 第一次在這論壇發帖,多多指教..
在這論壇流連了幾天, 感覺很有趣, 就註冊了個帳號.
如標題所示, 我心中沒有對信者和不信者有何偏見, 就是想說說心裡的想法.
.
ivanqi 發表於 2016/5/4 08:43

三數帖便露出你係正宗80後反基之流的真實寫照:
唔識經又要講經
人云你又云
道聽三姑六婆說
回覆 51# beebeechan

我對信者不信既人系冇偏見,只系對你有偏見,皆因你條友系有學識,冇見識,雖咬文嚼字,但言之無物,講唔過,就出屎屎屁,加人身攻擊,正如我果幾句說話對你系用之恰好。
回覆 52# ivanqi

咁又唔止屎屎屁, 爛橙都有幾籮

我對信者不信既人系冇偏見,只系對你有偏見,皆因你條友系有學識,冇見識,雖咬文 ...
ivanqi 發表於 2016/5/6 10:00

對乜人講乜唶
斯斯文文, 學學術術既話都唔岩你哩
竹門對竹門
木門對番木門嘛
回覆  ivanqi

咁又唔止屎屎屁, 爛橙都有幾籮
沙文 發表於 2016/5/6 10:45

挑。。。
唔知你又出過甚麼聖言金句咁呢?

但言之無物,講唔過,就出屎屎屁

或者係「崩口人忌崩碗」效應。

但言之無物,講唔過,就出屎屎屁

係你受不起批評又要發牙痕出帖,
怕鹹又要食鹹魚
挑。。。
唔知你又出過甚麼聖言金句咁呢?
beebeechan 發表於 2016/5/5 18:51

「施比受更有福」之類聖言金句係神父出嘅啫

施行爆菊比接受爆菊更有福嘛
" 【明報專訊】本港首宗神父涉嫌非禮男童案中,現年27歲的男事主首度出庭,以英語詳細描述11年前仍是教會修士的被告劉嘉兒如何藉詞「怕他搞大別人的肚」,要給他「性治療」,在引用聖經安慰他後,一夜內多次性侵犯他,包括替他手淫及企圖跟他肛交。

而性侵犯翌日,神父即回復「神聖」形象,照常出席教會彌撒。"

我對信者不信既人系冇偏見,只系對你有偏見,皆因你條友系有學識,冇見識,雖咬文 ...

咁我真係好你少少
大家都無見識,不過我比你呢條友有知識
點解吹到走哂樣既?

ivanqi話唔明佢講乜就叫我去問神 (38樓)
我話問米, 請ivanqi 上黎都得 (41樓)
ivanqi  ...
beebeechan 發表於 2016/5/5 20:09

沙文話應召的 duck係你件耶神呀!白痴!懵敝敝!
高級模式 | 發新話題
換一個