返回列表 回覆 發帖

【轉載】女神醫醫死人

回覆 16# beebeechan

唔知杏家会唔会好似顛鼠教咁附送爛橙嘅呢?買橙有爛橙送, 好抵喎, 所以有「抵到爛」呢個phrase, 原來又係出自貴教嘅
我知我知,你下一步一定係話,果尐唔係真教徒!

警方指該美容公司一向做美容生意,近3、4年開始醫治癌病,受害人透過朋友或教徒認識該公司,其中兩名受害人已離世,故由家人報案。
抽刀斷水 發表於 2016/5/6 13:50

呢回俾你叻番次啵。
經可靠的報導,受騙人內是有基督徒。
主騙人也是特意在教會圈子內找羊牯。

不過, 你也是難確定受騙人是因『神允許』, 或是甚麼的『水療, 磁石』的醫療效果而上當。
(若是神允許的醫治, 根本就不用甚麼傢牲哩)
回覆  beebeechan

唔知杏家会唔会好似顛鼠教咁附送爛橙嘅呢?買橙有爛橙送, 好抵喎, 所以有「抵到爛」呢個 ...
沙文 發表於 2016/5/6 19:43

『爛』左既橙都係俾左錢買既,
點會係『送』?
講句話都無邏輯
嘅然『爛』左既橙都有人俾錢買,咁應該可以賣得番出去。最多平尐啫, 一樣抵到爛
唔怪之得教友咁鍾意食顛鼠教爛橙
Don't know where God is but the Devil is in the details
嘅然『爛』左既橙都有人俾錢買,咁應該可以賣得番出去。最多平尐啫, 一樣抵到爛
唔怪之得教友咁鍾意食顛鼠教 ...
沙文 發表於 2016/5/6 21:32

你用既係『師奶係超市, 廿皮三個橙, 左挑右選, 揀左又換, 又襟又卒先揀到三個』模式, 
當然無爛橙。
有爛都抵銀死哩
乜又唔係好樹結好果子咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
呢回俾你叻番次啵。
經可靠的報導,受騙人內是有基督徒。
主騙人也是特意在教會圈子內找羊牯。

不過, ...
beebeechan 發表於 2016/5/6 21:23

簡單羅汁堆你之嘛,我理解教徒在這方面比較弱。

現在劃清界線喇:
現在劃清界線喇:
...

抽刀斷水 發表於 2016/5/6 23:26

咁做d 澄清既聲明, 係需要既。
你係咪對人地既聲明有異議呢?
乜又唔係好樹結好果子咩?
沙文 發表於 2016/5/6 21:51

可能你家境窮, 買親都係爛欄地既橙
唔知有靚橙, 好果子。
現在劃清界線喇:
...
抽刀斷水 發表於 2016/5/6 23:26

係啵。。。
若呢位趙神醫都唔係港福堂既會友,
咁關港福堂义事耶?
使乜急急澄清呢?
此地無銀身有屎
回覆 29# beebeechan
冇喎, 唔係您話您肯買爛橙咁笨實,我仲以為送嘅添
係啵。。。
若呢位趙神醫都唔係港福堂既會友,
咁關港福堂义事耶?
使乜急急澄清呢?
此地無銀身有屎 ...
beebeechan 發表於 2016/5/7 00:05

咪就係,你會唔會發聲明澄清你阿媽係女人丫?
咪就係,你會唔會發聲明澄清你阿媽係女人丫?
抽刀斷水 發表於 2016/5/7 10:52

咁又唔係無可能既。
今日d婚姻關係亂忍哂龍,「亞媽」分分鐘可以係條麻甩佬黎。
咁又唔係無可能既。
今日d婚姻關係亂忍哂龍,「亞媽」分分鐘可以係條麻甩佬黎。 ...
beebeechan 發表於 2016/5/7 11:05

你咪為拗而拗啦,麻甩佬點生你出黎呀。
你咪為拗而拗啦,麻甩佬點生你出黎呀。
抽刀斷水 發表於 2016/5/7 12:01

咁點解麻甩佬又可以做『老婆』呢?
好似, 你又認為無所謂喎。
「從其教者,與神父鶏奸不忌,曰益慧。……兄弟及戚友久不相見,見則互相奸狎,曰合初。」(《辟邪紀實》)
        麻甩佬如何做『老婆』,「基」督徒最清楚。
「從其教者,與神父鶏奸不忌,曰益慧。……兄弟及戚友久不相見,見則互相奸狎,曰合初。」(《辟邪紀實》) ...
旁觀者 發表於 2016/5/7 21:13

當時《辟邪紀實》的作者, 隨手便有「雞奸」, 「互相奸狎」字彙來形容。
以抽刀的思維, 社會上没有種事, 也没有這種叫法哩。
於是, 中國民族, 在神父未來之前, 男人便早有「雞奸」, 「互相奸狎」「合初」這玩意。

又不見《辟邪紀實》的作者講Whatsapp, facetime?
beebeechan 發表於 2016/5/7 22:23

雖然我在神父挖眼問題上KO了你,但你咪搞個人崇拜,隨便亂撻我朵。
雖然我在神父挖眼問題上KO了你,但你咪搞個人崇拜,隨便亂撻我朵。 ...
抽刀斷水 發表於 2016/5/8 00:02

搵你出黎唔係撻你朵,
係撻你生魚
beebeechan 發表於 2016/5/7 22:23

抽兄有這樣表示過嗎?莫生安白造呀。
高級模式 | 發新話題
換一個