返回列表 回覆 發帖

【轉載】女神醫醫死人

點解你雙眼只能睇到基督徒?
beebeechan 發表於 2016/5/5 23:15

如果無市場,為何那美容院要強調基督徒身份?還要「神所設計」、「神應允醫治」,明顯專呃教徒。聰明的反基和離教者自會彈開,我們提出,只是希望傻教徒能提高警覺,從事慈善活動而已。
「基督徒」咁勁揪架咩?
beebeechan 發表於 2016/5/5 23:42

如果是負資產,提都唔提啦係咪? 只怪傻人太多。
再次看不明白你在說甚麼。
beebeechan 發表於 2016/5/6 00:31

「你也是福建人?我也是耶。我之前做了祈福的手續,全家都好幸福啊,你也試試吧。」

明未呀?
扮同鄉、扮同是教徒,就可以扮friend,降低對方戒心。

聲稱自己是同鄉,有助呃同鄉;聲稱自己是基督徒,只會有助呃基督徒,這根本與非教徒的我們無關。我用大愛關懷教徒,卻慘被陳版友誣衊我與女神醫一樣,指我包裝高尚,簡直含血噴人。

另外,陳版友提出受騙者可能因其他因素(騙徒聲稱的其他學歷和身份)而受騙,這不無可能,但強調基督徒、「神所設計」、「神應允醫治」,則集中增加了基督徒受騙的可能性和針對性。

唔通陳版友話「我係基督徒,我唔會呃人」,本版版友真係信咩?呢句梗係要黎呃返教徒架啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
你又知受騙人都是,或有基督徒呢?
係咪你一廂情願既諗法黎呢?

或者在這事上,基督徒都比非基聰明都未定哩,你膽心過龍了。
beebeechan 發表於 2016/5/6 11:51

警方指該美容公司一向做美容生意,近3、4年開始醫治癌病,受害人透過朋友或教徒認識該公司,其中兩名受害人已離世,故由家人報案。

http://news.mingpao.com/pns/dail ... 00001/1462384791298

我知我知,你下一步一定係話,果尐唔係真教徒!
呢回俾你叻番次啵。
經可靠的報導,受騙人內是有基督徒。
主騙人也是特意在教會圈子內找羊牯。

不過, ...
beebeechan 發表於 2016/5/6 21:23

簡單羅汁堆你之嘛,我理解教徒在這方面比較弱。

現在劃清界線喇:
係啵。。。
若呢位趙神醫都唔係港福堂既會友,
咁關港福堂义事耶?
使乜急急澄清呢?
此地無銀身有屎 ...
beebeechan 發表於 2016/5/7 00:05

咪就係,你會唔會發聲明澄清你阿媽係女人丫?
咁又唔係無可能既。
今日d婚姻關係亂忍哂龍,「亞媽」分分鐘可以係條麻甩佬黎。 ...
beebeechan 發表於 2016/5/7 11:05

你咪為拗而拗啦,麻甩佬點生你出黎呀。
以抽刀的思維, 社會上没有種事, 也没有這種叫法哩。
beebeechan 發表於 2016/5/7 22:23

雖然我在神父挖眼問題上KO了你,但你咪搞個人崇拜,隨便亂撻我朵。
陳版友就梗係生安白造啦。

如果社會上沒有種事,就沒有這種叫法的話,唔通要我承認上帝存在咩?(如果沒上帝,就沒有這種叫法?!)
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
高級模式 | 發新話題
換一個