返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 一時的感動美好,斷送一生

趕快離開它吧,黏上都死!
        基督徒均有神病:
        「基督徒依虔誠的程度不同,顯出的精神失常症 ...

可是科學家對所有上述現象的解釋並不那麼浪漫。他們認為聖女貞德聽到上帝呼召她把法國從英國人手中拯救出來,聖徒保羅等人看到耶穌復活及將保羅眼睛打瞎其實是顳葉癲癇症所產生的一種幻覺。這種幻覺所產生的宗教信仰受人體基因影響的概率為百分之五十,也就是說,基督徒的後代有百分之五十的可能性是天生的基督徒。
旁觀者 發表於 2016/5/27 21:50

呢d唔係乜活字典,
是偽科學。

若然上邊是事實,
那麼在統計上當會出現:
(1)牧師, 神父, 和尚, 喇嘛, 猶太拉比, 伊斯蘭長老...等患上癲癇症的都比其它類別高,

(2) 癲癇症病患者信神的比例要比其它類別高。

醫學上有無咁既發現先?

無咁既事時, 會說明甚麼?
(係咪有人在九翕?)

有d人又真係魚目都當係珍珠囉。
你就真係九翕!
耶徒信咗教就慢慢開始癫癫廢廢,如果唔係有咁多事实人辦,点会有咁多人反基督教同天主教 ...
leefeng 發表於 2016/5/28 07:48

呢d叫欺善怕惡。
你入夜行砵蘭街又唔見你去寸班紋身大佬?

至於踎係路邊個乞兒仔, 寸佢都無謂。
閣下過譽了,老朽不是活字典,只是手頭存些資料而已。
旁觀者 發表於 2016/5/28 08:09

咁呢個買手都好很屎,
入埋d咁既劣貨。
耶徒自稱善?
世界上如有陰險之徒首推信基督教的,表面偽善,內里悪毒!
個主人都衰到贴地,件 ...
leefeng 發表於 2016/5/28 11:19

對你。。。。
我一直都未有「善」過,
一向都是罵你個狗血淋頭
所以,不會有「偽善」。
天誅教有兩個比紋身大佬更紋身的紋身大佬:傳信部(前異端裁判所)、耶穌會(一個暗殺組織)。 ...
旁觀者 發表於 2016/5/28 21:53

仲有哥倫布騎仕會呀:

少林寺武僧?
天誅教有兩個比紋身大佬更紋身的紋身大佬:傳信部(前異端裁判所)、耶穌會(一個暗殺組織)。 ...
旁觀者 發表於 2016/5/28 21:53

根據丹布郎小說,暗殺的是「主業會」
很「好」,又多個紋身大佬!
旁觀者 發表於 2016/5/28 23:04

都好過多左你呢一個黐線佬
這些都是新聞報道,媒體秉承客觀公正的態度,
旁觀者 發表於 2016/5/28 21:51

行內人都知『秉承客觀公正的態度』的傳媒, 執哂笠好久耐哩。。。
一開口就知你係行外人
高級模式 | 發新話題
換一個