返回列表 回覆 發帖

Les Misérables

Victor Hugo嘅〈悲惨世界〉有咁嘅情節, 牧師收留條友, 條友就偷咗教會嘅銀器走佬, 畀人捉到帶佢返案發現場重組案情, 但牧師話銀器係佢送嘅, 放佢一馬。因此大家都覺得gay督教真夠騾氣!

賺人熱淚, 我都幾乎畀佢呃到。但可惜只係小說創作, 悲惨世界始終敵不過現實世界。

現實世界係點?

http://news.ltn.com.tw/news/local/paper/1004832
咁共和國衛士呢?
沙文 發表於 2016/7/9 05:21

CY都拎唔到啦,我唔駛開聲拒絕了。
唉我就無你咁周全,自從創辦離教者之家之後,我只是婉拒了特衰政府頒咩咩紫荊章給我,與及叫邵逸夫 ...
抽刀斷水 發表於 2016/7/6 06:07

咁共和國衛士呢?
大家都係炎黄子孫, 
為何生得你這麼鈍!
beebeechan 發表於 2016/7/6 21:34

乜你係炎黃子孫,唔係希伯萊孫子咩?
        如果你精,就應該叫屁眼教主給你做教主老竇(沙兄語),那時要乜有乜,使俾天誅教香港堂堂主用條鐵鍊鎖住蹲在這裏?正戇九!
偶然俾你超到某人暗中撩鼻屎
你就判定某人平日都係無個人衛生,無家教,無儀態 ...
beebeechan 發表於 2016/7/6 05:09

撩鼻屎撩到拍得成戲,真係好鬼衛生既姐:
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=11862
好似我咁, 我尋日買咗一支旗仔, 隨即去信諾貝爾委員会, 叫佢地唔好頒和平獎畀我, 我咁先係真心做善事。

至於梵帝岡方面, 我亦已一早通知佢地千祈唔好同我封聖。
沙文 發表於 2016/7/6 20:23

唉我就無你咁周全,自從創辦離教者之家之後,我只是婉拒了特衰政府頒咩咩紫荊章給我,與及叫邵逸夫獎評審會不要給我獎而已。
唔係啦, 愚公移山對環境破壞極大
大家都係炎黄子孫, 
為何生得你這麼自私!
真不公平!
Don't know where God is but the Devil is in the details
講來講去,還不是屁眼教主心中只有一個利字?
旁觀者 發表於 2016/7/6 21:10

愚公移山故事, 
也不是在教人開山填海, 發展基建
你食北京烤鴨, 也只懂吃鴨壳, 
總是錯過了最好的部份。

大家都係炎黄子孫, 
為何生得你這麼鈍!
真不公平!
你都是相差無幾的思維
你一直反覆強調因為有少數不良教徒,神父,而覺得耶教並非是壞。
6 與 9 ...
beebeechan 發表於 2016/7/6 05:20

「少數不良教徒、神父」能殺得了以億計的無辜者?用原子彈?用氫彈?
你今日每股$45 買了一手0005,
40年後你退休哩,呢手 0005 仍是每股值 $45
你會唔會媽媽聲呢? ...
beebeechan 發表於 2016/7/6 05:13

講來講去,還不是屁眼教主心中只有一個利字?
其實, 真真正正献身於服務社群嘅人, 係唔會希罕什么和平獎嘅!

好似當年黎德壽, 畀個諾貝爾和平獎佢, 佢都唔要!為人民服務, 根本唔係為咗爛鬼和平獎!

德蘭老母就唔客氣, 對乜獎物獎都來者不拒, 直情係省靚招牌。

好似我咁, 我尋日買咗一支旗仔, 隨即去信諾貝爾委員会, 叫佢地唔好頒和平獎畀我, 我咁先係真心做善事。

至於梵帝岡方面, 我亦已一早通知佢地千祈唔好同我封聖。
Don't know where God is but the Devil is in the details
少數不良教徒,神父,6 與 9 ...
beebeechan 發表於 2016/7/5 13:20

乜少數不良教徒,神父, 真係咁鍾意玩 6 與 9咩?
咁多數不良教徒,神父玩乜嘢多?
這位遊客,你一直反覆強調因為教徒朋友善良,而覺得耶教並非太壞。

你能否反證一點,就是耶教可能 ...
抽刀斷水 發表於 2016/7/6 00:07

你都是相差無幾的思維

你一直反覆強調因為有少數不良教徒,神父,而覺得耶教並非是壞。

6 與 9
經書中表揚有信德的幾位人物: 亞巴郎,雅各伯,約伯,
阿黎瑪特雅的富若瑟 都係疊水之人啵。
beebeechan 發表於 2016/7/5 13:03

挑。。。算老幾?都未上過forbes封面
妖教偏向勞苦大眾?
        屁眼教主曾講過一個人將產業交給三個僕人經營的「寶訓」,盛讚那得到 ...

屁眼教主曾講過一個人將產業交給三個僕人經營的「寶訓」,盛讚那得到五千拿去放貴利賺了五千的僕人,他借那主人的口說:「當把我的銀子放給兌換銀錢的人,到我來的時候,可以連本帶利收回。
旁觀者 發表於 2016/7/6 02:14

你今日每股$45 買了一手0005,
40年後你退休哩,呢手 0005 仍是每股值 $45
你會唔會媽媽聲呢?
還有一點要留意:「偽善」--這是有點人生經歷的人,才會較容易看到的特性。
抽刀斷水 發表於 2016/7/6 00:07

偶然俾你超到某人暗中撩鼻屎
你就判定某人平日都係無個人衛生,無家教,無儀態
gay督教濟貧, 係靠咩人淫錢出黎呢?咪又係靠富人, 唔通旨意教主濟貧? 佢平日戲法就变得多,濟貧就一次都冇, 佢徒弟想濟貧, 仲畀佢襟住叫唔好:「挑那媽你駛慌遲尐窮人會死卵晒咩?你都唔凑米氣嘅, 梗係留番畀本座gel頭啦!」遊客姊妹睇過聖經故事, 當然唔駛我提係出自边章边節。

富人出咗錢濟完貧, 又要畀佢話駱駝穿屎眼, 呢尐都唔知咩人黎嘅
沙文 發表於 2016/7/6 04:10

挑。。。
乜窮人先可以信耶穌的嗎?
信耶穌的富人要分哂身家俾窮人先上得天堂架咩?

經書中表揚有信德的幾位人物: 亞巴郎,雅各伯,約伯,
阿黎瑪特雅的富若瑟 都係疊水之人啵。
佢地穿得過針孔否?
凈係駱駝穿屎眼言論就睇得出教主這條粉腸生壞把死人口。

gay督教濟貧, 係靠咩人淫錢出黎呢?咪又係靠富人, 唔通旨意教主濟貧? 佢平日戲法就变得多,濟貧就一次都冇, 佢徒弟想濟貧, 仲畀佢襟住叫唔好:「挑那媽你駛慌遲尐窮人會死卵晒咩?你都唔凑米氣嘅, 梗係留番畀本座gel頭啦!」遊客姊妹睇過聖經故事, 當然唔駛我提係出自边章边節。

富人出咗錢濟完貧, 又要畀佢話駱駝穿屎眼, 呢尐都唔知咩人黎嘅
在網上就喊打喊殺見到真人就霎熟狗頭咁認老友
beebeechan 發表於 2016/7/5 23:18

「在網上就喊打喊殺,見到真人就霎熟狗頭咁認老友」的正是屁眼教主!
        還記得《耶穌賊黨收陀地》這帖嗎?
        屁眼教主就是平時喊打喊殺,四圍收陀地,可是他們去勒索個撒瑪利亞人村莊時,卻碰上鐵釘,屁眼教主立時轉身責備兩個門徒說:「人子來不是要滅人的性命,是要救人的性命』。」《路加》9:53
本人一直都係無神論者,試問邊個耶教徒會扮無神論者?雖然我唔相信世界上有鬼神存在,但我對耶教多年來慈善救人嘅事跡好敬佩,而且我同好多耶教徒係好朋友,距地對我好好。因此我見到你地咁樣欺負人地耶教徒,蝦人地善良。我忍唔住出黎講幾句。朋友,做人唔可以偏激架。算啦,既然你認爲我係一個卑鄙小人,我亦無必要再黎。再見啦!
Guest from 139.162.180.x 發表於 2016/7/5 14:04

妖教的「慈善」行為只是做騷。妖人騙得九牛,只拔一毛做騷,只能騙糊塗蟲(而這種糊塗蟲還真不少)。
        閣下說本站網友蝦妖徒良善,就更加好笑。若妖徒「良善」,那麼被虐殺以億計的冤魂,他們就不良善?閣下可有為他們講過句公道話?
高級模式 | 發新話題
換一個