返回列表 回覆 發帖

Les Misérables

耶教確起到「穩定」社會作用:
十字軍東侵,死了六百餘萬人。
美洲在耶徒的殺戮和宗教政策下,人口由二億 ...
旁觀者 發表於 2016/7/2 07:43

點解唔計埋一, 二次世界大戰, 唐山大地震?
還有, 你廁格爆屎渠
耶徒表面扮好人 呢点好多人可以作证,包括我 x 2
抽刀斷水 發表於 2016/7/3 00:28

幾淑既淑女, 都會偶然挖下鼻屎

有多數時間你係睇唔到
只係有時咁岩俾你睇到唶。

嗯。。。抽刀會唔會挖鼻屎既呢?
「你們不要想我來,是叫地上太平。我來,並不是叫地上太平,乃是叫地上動刀兵。」《馬太》10:34
...
旁觀者 發表於 2016/7/3 06:08

耶穌在下列地方也說了:

若望福音 10:7
於是耶穌又對他們說:「我實實在在告訴你們: 我是羊的門;

10:9
我就是門

10:11
我是善牧

8:12
耶穌又向眾人講說:「我是世界的光

你要照字面意來解,
耶穌又實在不是一扇門, 不是物理上的光, 不是牧羊人 (耶穌是木匠)。

既然, 有時耶穌的話不能照字面意來解,
為何你上邊的『父親和兒子相爭、兒子和父親相爭。母親和女兒相爭、女兒和母親相爭。婆婆和媳婦相爭、媳婦和婆婆相爭』就是指耶穌來是要世界大亂?
我冇咁講, 我話極少數神職人員做壞事都冇乜所謂, 無論佢地插幾多屎窟, 只要求其做下濟貧樣, 您就話very goo ...

其實, 若然煩帝肛真係有心濟貧,  Teresa老母駛乜特登擺出一副窮酸相?大家知唔知聖教会一年刮幾銀?
http://www.encyclopedia.com/topic/Vatican_City.aspx
沙文 發表於 2016/7/4 23:00

咁即係刮左幾多?
拎不對辦!

廢拎
刮左幾多?慢慢欣賞,大把資料:

加拿大3名學者花了兩年時間,推出論文《特蕾莎修女的陰暗面》。這篇論文 ...
leefeng 發表於 2016/7/4 23:23

咁即係刮左幾多?

廢料撐不住廢帖

加拿大3名學者花了兩年時間,推出論文《特蕾莎修女的陰暗面》。這篇論文 ...

加拿大3名學者花了兩年時間,推出論文《特蕾莎修女的陰暗面》。

切納德:我們發現,有關特蕾莎修女的287種書籍和文章中,有153種(佔一半多一點)都是偶像化作品。

擺在檯上的, 便是有 287 個聲音都是說德蘭修女是大好人, 153個把她說得好到偶像化了。,
只有 3 個聲音說德蘭修女不是那麼好。

我也不見得那三把聲音是來自很有份量的出處,
都是張三李四, 三四線的女星, 脫一脫, 搞點緋聞求出位的搞作

有智慧的人, 自會懂如何判斷哩。

這種聲音, 就是最岩你這類豬一樣的人聽進。
啱啱多過您尐毛咁啦, 嫌少咩?出年刮多尐, 恭喜發財
沙文 發表於 2016/7/4 23:49

出力刮, 就會蜷

該論文的作者之一、蒙特利爾大學心理教育係教授吉尼韋弗‧切納德最近在接受本刊電話採訪時,談論了這項成果。

這個吉尼韋弗‧切納德, 從未到過印度, 
未到過德蘭修女修會下設施參觀過
也未親身訪問過德蘭修女, 
卻知道『很多內幕』

閉門造車, 

切納德對德蘭修女的認識, 就只是在:
切納德:我們發現,有關特蕾莎修女的287種書籍和文章中,有153種(佔一半多一點)都是偶像化作品。

別人講過了的話中『執二攤』
你一样從未到過印度,你又知唔係?
leefeng 發表於 2016/7/5 00:25

同樣思維, 
你亦唔知我到過印度實地考察過未有
連佢嘅passport您都checked過, 您條契弟喺csis做咖?
沙文 發表於 2016/7/5 00:09

唔忍使尺 passport,
當事人口中承認了:

在網上, 將眼放大一點, 便可看得清楚一點。

不過, 人蠢係的確好忍難醫
車, 好耐之前啦
呢排機票減價, 您要再check check先可以斷定
沙文 發表於 2016/7/5 03:09

挑。。。。
咁條feng腸篇貼文都係好久耐既野哩
或者條友吉尼韋弗‧切納德 今日改左口風都未定哩
你又尺忍過未?

即使係機票平忍左,條友依家去過印度勒
都係在她研究之後既事,
佢既「研究」係閉門打飛機之級數
其實, 科學研究根本唔駛去當地嘅

NASA又夠成日研究啦, 下下都話實地考察? 唔得閒就唔駛去, 料學界都話OK

...
沙文 發表於 2016/7/5 03:24

咁你割盲腸都唔使去醫院架哩
上網超兩超就自己操刀哩
Remote surgery都興咗一段時間啦

您下次benign prostatic hyperplasia都可以咁医
沙文 2016/7/5 04:20 提交

唔知幾時興埋 remote 叫雞呢
以今日資訊之發達
leefeng 發表於 2016/7/4 23:27

今日資訊的確很發達
可惜遇上了一人頭配豬腦的 feng腸, 
給資訊玩弄,
你話岩冇?
網上資料證實人地最起碼有做research和互相同行評審,而且你睇清楚係共有3名學者共同花了兩年時間,
leefeng 發表於 2016/7/5 05:03

三個人, 好大銀把耶?
諾貝爾評審委員就有五個
結論是值得於 1979年 頒一個和平獎給德蘭修女。

那個不見經傳的吉尼韋弗‧切納德,
拎狼狽矣奬就有份
諾貝爾評審委員就有五個, 頒極都冇神學獎, 就係咁解
沙文 發表於 2016/7/5 09:25

挑。。。
諾貝爾也不設運動奬, 
最受歡迎藝人獎,
最有前途新秀獎
信耶穌而唔敢認大有人在:

但我公私分明, 雖然我個人私下同教徒亦不乏感情糾葛, 但我斷唔会為咗私交而昧著良心特登忘記被耶教害過嘅細路仔。您呢種因為同耶教有交情就話佢好嘢嘅態度正是社会唔廉潔嘅根源!
.
沙文 發表於 2016/7/5 16:44

呢d 係咪典型既「門口狗」?
在網上就喊打喊殺
見到真人就霎熟狗頭咁認老友
信耶穌而唔敢認大有人在:

所謂「多年來慈善救人嘅事跡」只不過係表演做show,

沙文 發表於 2016/7/5 16:44

你為你不想做善事找個掩飾,好使你自己心安理得:
「我不做,因為我不想做 show」

你眼紅人熱心時,就說「他們只是在做騷」來安慰自己。

猶如女人見隔黎個女人身材好
就話佢一定係去過韓國隆胸,假野黎。
gay督教濟貧, 係靠咩人淫錢出黎呢?咪又係靠富人, 唔通旨意教主濟貧? 佢平日戲法就变得多,濟貧就一次都冇, 佢徒弟想濟貧, 仲畀佢襟住叫唔好:「挑那媽你駛慌遲尐窮人會死卵晒咩?你都唔凑米氣嘅, 梗係留番畀本座gel頭啦!」遊客姊妹睇過聖經故事, 當然唔駛我提係出自边章边節。

富人出咗錢濟完貧, 又要畀佢話駱駝穿屎眼, 呢尐都唔知咩人黎嘅
沙文 發表於 2016/7/6 04:10

挑。。。
乜窮人先可以信耶穌的嗎?
信耶穌的富人要分哂身家俾窮人先上得天堂架咩?

經書中表揚有信德的幾位人物: 亞巴郎,雅各伯,約伯,
阿黎瑪特雅的富若瑟 都係疊水之人啵。
佢地穿得過針孔否?
還有一點要留意:「偽善」--這是有點人生經歷的人,才會較容易看到的特性。
抽刀斷水 發表於 2016/7/6 00:07

偶然俾你超到某人暗中撩鼻屎
你就判定某人平日都係無個人衛生,無家教,無儀態
高級模式 | 發新話題
換一個