返回列表 回覆 發帖

諾亞方舟的實力、神力?

『為世人而死』就給你降格到「為人民而死」。
狗不搭捌
beebeechan 發表於 2016/8/23 22:02

耶稣『為世人而死』只不过出现在神话故事書里面,他为谁死了?他救谁了?
救了好多以色列人?点救?讲黎聽下!
代死?本書写就當真牙?代边个死?以色列人或你的祖宗?
降格?故事書里耶稣只救以色列人,外邦人不在内,包括你祖宗同你wor!!!
外邦人的你爭住去舔别人的屁股就真係降格咯!
头脑简单,狗不搭捌
挑。。。。
上述的人不能自渡
要藉神器而渡
耶穌卻是自渡
神氣十足
功力立竿見影 ...
beebeechan 發表於 2016/8/23 07:38

人家用神器渡海是怕整濕對腳,移鼠就戇鳩得多咯。
人家用神器渡海是怕整濕對腳,移鼠就戇鳩得多咯。
旁觀者 2016/8/24 01:11 提交

係。。。
泥菩薩,唔濕得水
係。。。因為 Pollution
海水含菌量超標。但阿穌食飯都唔洗手, 唔講衛生, 所以先唔介意
Don't know where God is but the Devil is in the details
就算有人可以學耶穌海面行走。但耶穌用五個餅,兩條魚喂飽五千人,邊個有佢咁犀利阿?
回覆 25# Guest from 95.85.9.x

超,我用1條魚都夠有突啦

1條魚都47000磅, 5000人每人分到9.4磅, 食死您都得啦。仲要兩條, 簡直係低能。加埋5個餅, 一定肚痾
回覆  Guest from 95.85.9.x

超,我用1條魚都夠有突啦

1條魚都47000磅, 5000人每人分到9.4磅, 食死 ...
沙文 發表於 2016/8/24 07:57

挑。。。
拎住兩條咁既魚通山行已經係神跡黎
挑。。。

舊底尐人寧舍大力, 托住大石随山走都好閒

Don't know where God is but the Devil is in the details
耶穌曾經變水為酒,又曾經在加利利海用手平靜風浪,這兩項神跡,就算係最高科技都做唔到。中國古代所謂的神仙,亦做唔到。
耶穌曾經變水為酒,又曾經在加利利海用手平靜風浪,這兩項神跡,就算係最高科技都做唔到。中國古代所謂的神 ...
Guest from 95.85.34.x 發表於 2016/8/24 13:13

西遊記里面的神跡比起耶教古仔書叻过多多声啦!
耶稣識七十二变冇?耶稣暁飛天下海冇?  耶教古仔書講既野比中国的西遊記差十万八千里咧!
仲有哪吒,有佢,耶穌算老幾:

哪吒本是玉皇駕下大羅仙,身長六丈,首帶金輪,三頭九眼八臂,口吐青雲,足踏盤石,手持法律,大喊一聲,雲降雨從,乾坤爍動。因世界多魔王,玉帝命降凡,以故托胎於托塔天王李靖。母素知夫人生下長子金吒,次木吒,帥三胎哪吒。生五日化身浴於東海,腳踏水晶殿,翻身直上寶塔宮。龍王以踏殿故,怒而索戰。帥時七日,即能戰,殺九龍。老龍無奈何而哀帝,帥知之,截戰於天門之下而龍死焉。不意時上帝壇,手搭如來弓箭,射死石記娘娘之子,而石記興兵。帥取父壇降魔杵西戰而戮之。父以石記為諸魔之領袖,怒其殺之以惹諸魔之兵也。帥遂割肉刻骨還父,而抱真靈求全於世尊之側。世尊亦以其能降魔故,遂折荷菱為骨、藕為肉、絲為筋、葉為衣而生之。授以法輪密旨,親受木長子三字,遂能大能小,透河入海,移星轉斗;嚇一聲,天頹地塌;呵一氣,金光罩世;磚一響,龍順虎從;槍一撥,乾旋坤轉;繡球丟起,山崩海裂。故諸魔若牛魔王、獅子魔王、大象魔王、馬頭魔王、吞世界魔王、鬼子母魔王、九頭魔王、多利魔王、番天魔王、五百夜叉、七十二火鴉,盡為所降,以至於擊赤猴、降孽龍。蓋魔有盡而帥之靈通廣大、變化無窮。故靈山會上以為通天太師、威靈顯赫大將軍。玉帝即封為三十六員第一總領使,天帥元領袖,永鎮天門也。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
智商回復到60年代粵語武俠片的時代了:
【封神榜】比【耶经】更多神跡!
耶徒得闲揾本【封神榜】【西遊記】【山海经】睇下,你就知道耶稣神跡係流架啦!

如果耶稣有神力,肚餓洗鬼要好似八婆咁咒棵無花果树至得架?变棵树生满無花果咪得啰!
耶稣莫非係生銹机器,有時得有時唔得?
今時今時, 技術在變,
智商未變
60年代粵語武俠片的時代, 智商比阿穌嘅光武帝刘秀時代進步1,927年

移鼠(口既)「水上行走」「神蹟」,凡人都可做到,有啥咁巴閉:
http://www.shunwang.com/2016/0323/173343.shtml
http://tech.sina.com.cn/d/2011-06-28/11595700837.shtml
耶穌曾經變水為酒,又曾經在加利利海用手平靜風浪,這兩項神跡,就算係最高科技都做唔到。中國古代所謂的神 ...
Guest from 95.85.34.x 發表於 2016/8/24 13:13

講囉。
        「水變酒」、「五餅二魚」「神蹟」,只是些初級幻術,江湖上稱做五鬼搬運,歹人常用這些下三濫東西騙人。
        移鼠够話信他的永不飢渴(他自己就要吃喝,是個酒囊飯袋。他也不能隨時變出五餅二魚,否則就唔會有無花樹的故事)。頭腦簡單的人才會盲信,你試試幾日唔吃飯唔飲水呀。
移鼠够話信他的永不飢渴
旁觀者 發表於 2016/8/25 01:45

出自何經何典?
來自你那本發神經?
呢本就係發神經嘞, 仲有sun block 100 SPF 唔会晒黑
啟7:16        他們不再飢、不再渴.日頭和炎熱、也必不傷害他們.
高級模式 | 發新話題
換一個