返回列表 回覆 發帖

諾亞方舟的實力、神力?

明.吳泰《東游記》:
        「鐵拐即以鐵拐投水中,自立其上,乘風而渡。鐘離以拂塵投水中而渡。果老以 ...
旁觀者 發表於 2016/8/23 02:19

挑。。。。
上述的人不能自渡
要藉神器而渡
耶穌卻是自渡
神氣十足
功力立竿見影
中国為世人代死,續罪的神/人不知幾多,
...
leefeng 發表於 2016/8/23 07:58

咁講兩三個黎聽下, 你曉唔曉?
挑。。。。
藉神器而渡, 即係有法寶, 梗係叻過齋兜兜自渡

好似扑嘢咁, 有partner, 梗係好過5姑娘自瀆 ...
沙文 發表於 2016/8/23 07:48

你老婆自渡, 都要用震蛋, 刁刀?
所谓代世人死,(以色列人為以色列人而死就屁称為世人,狗屁)
只不过是耶经作書者老作,真实如何根本冇 ...

但中国為国家為人民而死,也一样可以通称為世人而死的有岳飛,文天祥,秋瑾,史可法,袁崇焕,邓世昌,王铭章,张自忠,杨靖宇,马本斋。。。。。。。。多不勝數!
leefeng 發表於 2016/8/23 13:18

『為世人而死』就給你降格到「為人民而死」。
狗不搭捌
人家用神器渡海是怕整濕對腳,移鼠就戇鳩得多咯。
旁觀者 2016/8/24 01:11 提交

係。。。
泥菩薩,唔濕得水
回覆  Guest from 95.85.9.x

超,我用1條魚都夠有突啦

1條魚都47000磅, 5000人每人分到9.4磅, 食死 ...
沙文 發表於 2016/8/24 07:57

挑。。。
拎住兩條咁既魚通山行已經係神跡黎
智商回復到60年代粵語武俠片的時代了:
今時今時, 技術在變,
智商未變
移鼠够話信他的永不飢渴
旁觀者 發表於 2016/8/25 01:45

出自何經何典?
來自你那本發神經?
呢本就係發神經嘞, 仲有sun block 100 SPF 唔会晒黑
啟7:16        他們不再飢、不再渴.日頭和炎熱、也必不傷害他 ...
沙文 發表於 2016/8/25 05:25

默示錄是說天上穿白衣的, 「這些人是由大災難中來的」(好話唔好聽就係香菇左!)
仲使乜食人間煙火, 渴人間水?
更唔使理會紫外光指數
耶稣,耶和华都係作出嚟的人物, 令地震的義大利死咗的人復活肯定比整对公仔眼難好多!
係咁意咪比个考题 ...
leefeng 2016/8/26 00:51 提交

今日復活俾你睇,
第日又要復活俾你個仔,你個孫睇?
日日都要玩復活?
高級模式 | 發新話題
換一個