返回列表 回覆 發帖

無神論 vs 無鬼論

鬼是人的靈魂,由人變出來的,
抽刀斷水 發表於 2016/9/7 22:35

這是基於甚麼科學研究得出來的?

雖然, 鹹濕鬼, 孤寒鬼, 自私鬼係人變出來。
回覆  沙文

答案是「是」。宗教源於恐懼,假如沒有鬼的存在,那麼要神來幹嗎? ...
抽刀斷水 發表於 2016/9/8 20:43

小市民也怕黑社會, 為甚麼没有黑社會神?
耶教無孔不入,你呢個approach你估無咩:
抽刀斷水 發表於 2016/9/11 01:15

無聽個性侵耶徒入人鼻孔
有係有,但係同11月1日天主教果個All Saints Day一樣,都係煲唔起。
抽刀斷水 發表於 2016/9/18 09:55

天主教的教曆中,每個月都有幾日是慶祝這個,慶祝那個:
http://nativityukr.org/parish_life/liturgical_calendar.html
無可能個個節都煲得起既。
其實動物係有集體自殺行為嘅, 加上小小老作就可以呃無知鄉愚
http://www.dailymail.co.uk/news/article-120 ...
沙文 發表於 2016/9/19 06:01

即係咁
沙文會屙屎, 好平常
所以, 沙文大便唔係乜神蹟。
不過, 幾時要沙文賴屎, 就有屎, 要屎得屎時, 
就唔係咁講勒。
都唔係嘅。
除非啱啱痾完, 否則, 幾時想痾屎, 點都可以谷到小小出黎。
沙文 發表於 2016/9/19 09:09

唔係屙, 係賴。。。
情不自禁
係喎!
所以, 只要沙文痾完, 抿乾淨籮柚時, 人子在一陣青烟之中顯現, 然後話:「沙文, 您條契弟還不賴屎,更待 ...
沙文 發表於 2016/9/19 09:23

未屙清就抿屎忽
屣紙!
回覆  抽刀斷水

20:14
說了這話、就轉過身來、看見耶穌站在那裡、卻不知道是耶穌。
20:15
耶穌問他說、婦人、為甚麼哭、你找誰呢。馬利亞以為是看園的、就對他說、先生、若是你把他移了去、請告訴我、你把他放在那裡、我便去取他。

事後都冇人提過光豬耶穌

沙文 發表於 2016/10/3 04:04

我又叉撚廚你勒

既然經文都說了:「馬利亞以為是看園的」
莫非那時看園的都是光光豬的?
說明耶穌當時都有衫著住既。

d衫何來, 就唔知勒
回覆  leefeng
這一點就不難理解。
由於耶穌係剝光豬嘅, 吊吊揈吸引馬利亞視線嘅器官喺下半身, 咁,馬利亞 ...
沙文 發表於 2016/10/5 05:12

推斷唔成立

有說瑪利亞馬加勒大是妓女,
有甚麼上古英武偉人的吊吊揈未見過,
你問下賣麥當奴既員工會唔會想食麥當奴飽既呢
有說啫。

要證明瑪利亞馬加勒大是妓女, 要揾幾位嫖客出黎testify先得咖
be4 that都應該presume佢係處嘅
否 ...
沙文 發表於 2016/10/14 01:56

咁都無人出黎 testify
點解你又 presume 耶穌是光光豬, 吊吊揈呢
我知您實会拗:
挑, 一定係細嘅咩?大得滯唔得咖?

根據聖教会禮嘅theory, 主耶穌係費撚事娶老婆嘅, 咁大碌嘢 ...
沙文 發表於 2016/10/14 06:17

挑。。。。。
你都唔忍使餵人奶架哩
咁你係咪好似大叔咁唔撚使生對鏈頭呢?

要兩點野托咩?
况且,就算瑪利亞馬加勒大係雞,您嘅推論都未必啱
或者主耶穌條賓周特別細, 細到瑪利亞馬加勒大未見識過呢?雞都可以有好奇心啫
沙文 發表於 2016/10/14 02:15

咁都無人出黎 testify
點解你又 presume 耶穌賓周細先
都話circumstantial evidence咯

根据科學, 唔用就会退化咖拉

好在佢仲要用來屙尿,若果唔係成條冇哂添呀 ...
沙文 發表於 2016/10/14 07:59

如淨係要黎屙尿, 咁好似女人咁得個窿咪得囉
你要一條托咩, 真係要黎把撚囉,
太監咁, 切忍左佢哩
回覆  beebeechan

有些鏈頭深色, 有些淺色, 冇人規定鏈頭一定要咩色嘛

或者鏈頭同膚色一樣, 所以睇唔到 ...
沙文 發表於 2016/10/14 08:05

話明係鏈頭, 梗係要突起先成頭哩。
講顏色咩
回覆  beebeechan

凹入去嘅鏈頭都有, 您玩鏈頭種類唔夠我多哩。7种形態鏈頭您玩過幾多種?

...
沙文 發表於 2016/10/14 22:33

挑,
你玩得少就真

消防車條梯, 都會縮埋哩

有需要時就會突出黎

90樓照片就係在冇需要嘅時候影嘅, 咁咪解釋到咯

我就解釋到嘞
阿穌點會有件衫, 您就始終解釋唔到喎:好心情 ...
沙文 2016/10/14 22:49 提交

挑。。。。
耶穌把水變酒,
五餅二魚,無過樣整到過樣,
弄件袍有幾難。
高級模式 | 發新話題
換一個