返回列表 回覆 發帖

俾教會搞到冇前途,一名返教會人士因不信教被害

高登轉載貼:http://forum3.hkgolden.com/view.aspx?type=BW&message=6558458

整合版故事

前日,巴打思古井係創意台開post,話俾博恩浸信會三人陷害,傳道人Gary、傳道人太太兼社工Samantha、教友Heilum報警,話巴打想自殺,令警方搵上公司,公司停左巴打實習,校方亦停左巴打學,宜家仲等緊消息,最差既情況係要退學。巴打提供左whatsapp cap圖、錄音等證據,另一位巴打大向左走向右走賢者亦有留言,話自己係思古井朋友,指事件屬實。
本身提供既證據唔夠有力,大家都唔係幾信,但個post越推,就越多打手出現,而涉事三人既facebook已刪,令人懷疑佢地心虛,事情更加可疑。

以上係21歲(失戀)絲打整合既簡短版。

Post1:http://forum4.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=6548369
Post2:http://forum14.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=6550746 (已被刪post)
Post3:http://forum8.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=6552739
Post4:http://forum6.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=6554082

邊個身有屎 已經好明顯啦


最新update:

依家思古井巴打已經復課,但係需延遲一年畢業。教會Samantha小姐威脅將會追究法律責任,出賣思古井巴打既葉同學就潛咗水。寫俾葉同學既公開信已經張貼係poly各處,信中俾葉同學既道歉最後期限都已經過咗,然而葉同學同教會都冇回應。
咁多被基督教迫害既案件?基督教肯定向是邪教!
不信妖教被迫害的何只一人, 過去無辜者被殺的以億計!
又一個例子,幾時會被取締?
受傷害的人
教会不是黑社会,不喜欢可以不去,教会的人不喜欢可以不交往,伤害自己的不是朋友可以不交,是朋友的不会因任何理由而伤害你!
世界之大不会因为一个教会而无处可以去!
教会和奸的人多是喜欢欺负軟弱和怕事的人,你说他们像不像一群流氓?
返回列表
高級模式 | 發新話題
B Color Image Link Quote Code Smilies
換一個