返回列表 回覆 發帖

新人報到

賣畀您咪得咯
您堅决信舊教食舊米
Don't know where God is but the Devil is in the details
其實, 生活上新舊配例子甚多:

舊車換新呔
舊恤衫打新呔
舊碗裝新飯
新碟裝隔夜餸
舊太空站住新太空人
舊教起新教堂
新教用舊教堂
舊屋住新娘
新枕頭袋笠舊枕頭
舊胸圍配新底褲
舊頸鍊配新耳環
舊教堂選新教宗
.......

統統十分普遍, 阿穌個老母真係教子無方,生舊叉燒好過
請陳版友逐項解釋點樣唔得
Don't know where God is but the Devil is in the details
今次真的見識到 beebeechan 的為人,為亞耶反對而反對。
受傷害的人
回覆 43# 受傷害的人
係呀,佢幾廿歲人諗嘢仲好幼稚下咖
不過佢幾有代表性, 見識過 beebeechan 的為人,您己經見識咗80%教徒咖啦
希他早日回頭是岸
受傷害的人
其實, 生活上新舊配例子甚多:

舊車換新呔
舊恤衫打新呔
舊碗裝新飯
新碟裝隔夜餸
舊太空站住新太空人
舊教 ...
沙文 發表於 2016/10/18 08:57

傻逼,
新舊都唔係隨便有好配搭架,
拿, 好似:

新歡最好咪遇上舊愛;
買新車你唔好俾舊軚我,
舊伙記做左你新上司;
舊恨再加新仇;
半新不舊;
舊債未還又起新債;

唔係咁好既。
今次真的見識到 beebeechan 的為人,為亞耶反對而反對。
受傷害的人 發表於 2016/10/18 09:56

哇。。。
你好勁呀

我睇你一帖都只係知你英文駭人唶
你睇我幾帖就知我為人。
希他早日回頭是岸
受傷害的人 發表於 2016/10/18 10:44

我都希望你英文早日有點進步,
不要輸給內地移民, 不會被社會淘汱。
丟香港人的臉。

不過, 你都唔係最差

你唔需要太自卑架, 
況且, 仲有人會話:
冇所谓,你喜欢点写都得,你是為自己而活,不是為别人而活!
為你打氣, 唔使進步都得。

(香港就係衰在有這班無長進心既年青人勒!)
回覆  受傷害的人
係呀,佢幾廿歲人諗嘢仲好幼稚下咖
不過佢幾有代表性, 見識過 beebeechan 的為人,您己經見識咗80%教徒咖啦...
沙文 發表於 2016/10/18 10:02

係呀, 我扑野都多過d後生打非基哩。
希他早日回頭是岸
受傷害的人 發表於 2016/10/18 10:44

我都到彼岸哩, 你依家先落水, 仲話無氣回頭

回頭時我過紅隧, 唔游哩。
回覆 46# beebeechan

傻逼,

我就最想舊愛新歡共瞓一床
新呔其實唔同車一樣新, 呔同車唔係同時出廠嘅
https://blog.gasbuddy.com/posts/Are-Your-New-Tires-Really-New/1715-461929-592.aspx

舊伙記做新上司, 正是佢報恩的好機會
舊恨再加新仇;一齊報費事分兩次
半新不舊, 新舊都受
舊債未還又起新債;新舊一齊還

係好好嘅
乜呢回你又唔忍係咁講既?:
beebeechan 發表於 2016/10/18 07:28

因為gay篤徒用中國文字嚟翻譯邪教既性經吖馬!咁都唔明重要問?白痴得你吖!
我都希望你英文早日有點進步,
不要輸給內地移民, 不會被社會淘汱。
丟香港人的臉。
(香港就係衰在有這班無長進心既年青人勒!)

不過, 你都唔 ...
beebeechan 發表於 2016/10/18 12:15

中國同香港就係衰在有這班無愛國心既年青人同白痴勒!

鼠目寸光,以為信咗gay篤同天誅教就變成外國人,做漢奸賣國賊洽自己中國人!

點不知在鬼佬同耶穌眼中,你bbchan都只不過是華人與狗不得入內果隻!

輸給內地移民係因為香港有好多bbchan這類白痴崇拜洋教,自甘從人降格做以色列教既奴才,從奴才再降格到做畜生羊!

識英文係要用嚟知己知彼,唔係用嚟洽自己人。

丟香港人的臉的係信耶穌的,舔以色列神個屁股,做畜生做奴才侍奉外國的主子,自甘墮落出賣自己的專嚴無恥下流賤格!

被社會淘汰的是基督徒,基督徒已是過街老鼠人人喊打!

基督教係大話教,華人基督徒是睜眼白痴的無恥畜生!

有人唔想做衰到去做奴才畜生,邊一個丟香港人的臉?
中國同香港就係衰在有這班無愛國心既年青人同白痴勒!

鼠目寸光,以為信咗gay篤同天誅教就變成外國人, ...
leefeng 發表於 2016/10/19 01:13

為港人爭光!

高級模式 | 發新話題
換一個