返回列表 回覆 發帖

新人報到

sended sended
受傷害的人 發表於 2016/10/2 21:34

很駭人的英語!
冇所谓,你喜欢点写都得,你是為自己而活,不是為别人而活!
leefeng 發表於 2016/10/15 12:35

『你喜欢点都得,你是為自己而活,不是為别人而活』
你為甚麼不在紅燈時才橫過彌敦道?

白痴, 原來也是後浪推前浪

『你喜欢点都得,你是為自己而活,不是為别人而活』
莫非在旺角通街大便的那個乞人憎便是你瘋

啊哈!白痴得你吖,我有話喜欢点都得咩?

leefeng 發表於 2016/10/16 10:30

係啵, 你都無話你唔會食屎既
我係咪都要假設你係會食屎既呢?
原来你日日食屎當飯㗎?呵呵
你咁熟手技工有冇整埋比你啲屋企人食呢?
你使乜开口埋口假设人地食屎啫,
...
leefeng 發表於 2016/10/16 12:36

你把口咁臭, 粗口夠爛
真有資格報名參選下屆垃圾會議員
回覆  抽刀斷水

主耶穌講嘢,有時又唔錯得哂,而且佢都好鈡意用old English
"Thou hypocrite, first cast out the beam out of thine own eye; and then shalt thou see clearly to cast out the mote out of thy brother's eye."

...
沙文 發表於 2016/10/17 01:48

耶穌都鍾意用下文言文架:

爾目中有梁木、何以語兄弟曰、容我去爾目中之草芥乎、
僞善者乎、先去爾目中之梁木、方可瞭然、以去兄弟目中之草芥也、
咁我想問下有人用rised黎東施效顰,又有無古語支持?
抽刀斷水 發表於 2016/10/17 00:22

無喇喇加個古字, 以為好得意
咁我真係頂你個沛, 楂爆你個膥袋。

咁, 舊野又唔係一定唔好
舊衣式著係現代人身上又幾可愛既
回覆  beebeechan

唔好啦, 阿穌話新舊溝埋一定唔work咖
9:17也沒有人把新酒裝在舊皮袋裡.若是這樣、皮袋 ...
沙文 發表於 2016/10/18 00:26

係丫
舊瓶新酒, 
的確好危險
.
無恥出賣中國人尊嚴,文字,来媚洋都媚得衰過人:
爾目中有梁木?等我教精你件賣國垃圾;
简体:尔目中有梁木
繁體:爾目中有樑木
leefeng 發表於 2016/10/18 01:34

乜呢回你又唔忍係咁講既?:
我細個嗰陣阿媽叫我去糴米, 佢教我米一定要新舊撈埋先好食
..
沙文 發表於 2016/10/18 01:50

呢d 係你老母為了慳一個幾毫,
編出黎呃你, 安慰佢自己既大話
您唔熟行亂咁車,就係同聖教会倒米

以一年一造的泰國香米為例,每年農曆十月左右是新米上市的時候,故現時市面的新米實為2014年的出品,舊米則是2013年。店內主要賣三款香米——全新、全舊及新舊溝米,當中溝米的比例還得配合天氣季節而定。「夏天的話,我會以較多新米兌舊米,至年底新米上市,此時水分多的新米口感較黏,最好以小量新米溝大量舊米來吃。」
沙文 發表於 2016/10/18 08:11

市埸促銷包裝話黎唶
唔係咁講, 搵亞福亞水黎買舊米咩!
舊米點清貨 呀?
其實, 生活上新舊配例子甚多:

舊車換新呔
舊恤衫打新呔
舊碗裝新飯
新碟裝隔夜餸
舊太空站住新太空人
舊教 ...
沙文 發表於 2016/10/18 08:57

傻逼,
新舊都唔係隨便有好配搭架,
拿, 好似:

新歡最好咪遇上舊愛;
買新車你唔好俾舊軚我,
舊伙記做左你新上司;
舊恨再加新仇;
半新不舊;
舊債未還又起新債;

唔係咁好既。
今次真的見識到 beebeechan 的為人,為亞耶反對而反對。
受傷害的人 發表於 2016/10/18 09:56

哇。。。
你好勁呀

我睇你一帖都只係知你英文駭人唶
你睇我幾帖就知我為人。
希他早日回頭是岸
受傷害的人 發表於 2016/10/18 10:44

我都希望你英文早日有點進步,
不要輸給內地移民, 不會被社會淘汱。
丟香港人的臉。

不過, 你都唔係最差

你唔需要太自卑架, 
況且, 仲有人會話:
為你打氣, 唔使進步都得。

(香港就係衰在有這班無長進心既年青人勒!)
回覆  受傷害的人
係呀,佢幾廿歲人諗嘢仲好幼稚下咖
不過佢幾有代表性, 見識過 beebeechan 的為人,您己經見識咗80%教徒咖啦...
沙文 發表於 2016/10/18 10:02

係呀, 我扑野都多過d後生打非基哩。
希他早日回頭是岸
受傷害的人 發表於 2016/10/18 10:44

我都到彼岸哩, 你依家先落水, 仲話無氣回頭

回頭時我過紅隧, 唔游哩。
中國同香港就係衰在有這班無愛國心既年青人同白痴勒!

鼠目寸光,以為信咗gay篤同天誅教就變成外國人, ...
leefeng 發表於 2016/10/19 01:13

為港人爭光!

高級模式 | 發新話題
換一個