返回列表 回覆 發帖

䆁法有感

你想最好強國不要玻璃心,任由港獨支那,猪哪,將中國旗踩在脚下,向全世界宣佈香港人不是中國人,是支豚 ...
leefeng 發表於 2016/11/14 16:02

難道支豚只懂在支豚網複制廢話?
我找的資料被無視,
然後再自話自說。
不愧是支豚。
你想最好強國不要玻璃心,任由港獨支那,猪哪,將中國旗踩在脚下,向全世界宣佈香港人不是中國人,是支豚 ...
leefeng 發表於 2016/11/14 16:02

自己盲目信奉的違反法治,便當看不見
其他人違反自己盲目信奉的意思,就是基督徒或港獨。
狂信徒,你所盲目信奉的中共神叫你去死,你去不去。
回覆 14# 沙文

您說的有理,一要定釋埋讀誓詞要用幾多分貝音量,免得又被說違反基本法。
現在某支豚所盲目信奉的中共神正在杜絕異見,又不見某支豚反對,雙標支豚快回應。

回覆 19# manzasd
支豚不看文匯報,連報章也不看就自以為是,不愧是支豚。
警方說高峰二萬多,你口中變四萬。  那當時反釋法也自稱有五萬,比四萬人上街示威都是撑釋法還要多。
支豚還想搞笑。

你有睇報纸?盲睇?

六點半新聞報道 2016 11 13 反港獨集會撐釋法,逾4萬人參與,反對侮辱中國的青年新政游蕙禎、梁頌恆成為立法會議員

https://www.youtube.com/watch?v=RQE3nJv6KcI&t=989s
回覆 23# manzasd

咁人字變犬嘅釋法提議有冇道理呢?
中國華人與狗年代已經過去了,
難道你不知支豚太自卑才自認如此,
維基懂不懂開
google懂不懂搜尋
「有一 ...
manzasd 發表於 2016/11/14 22:22

乜你認為「犬與華人不准入」同「華人與狗不得進入」係唔同咩?
自卑?幼稚!
如果有一日你係外國被人叫你呢件支那仔係China dog,或 HongKong dog,你記得馬上跪抵舔駡你果個屁股!OK
原來反對破壞法治,就叫基督徒或港獨
狂信徒,你真像你口中的基督徒
manzasd 發表於 2016/11/14 22:13

奇怪?
我駡基督徒你會咁大反應?你如果不是基督徒唔係應該好心涼咩?

憎大陸人?
我都憎,但我會揀嚟憎,唔會盲憎,最起碼我會唔憎發明中國天眼和那些黙黙為中國建設的科學家和打貪官的有用人!
乜撐港獨既李柱銘,戴耀延,陳文敏。 。不是基督徒咩?

狂信徒?信中共教?哈哈!都好喎!學識寫殘體字就一定係中共人?井底蛙!不學無術!
自己盲目信奉的違反法治,便當看不見
狂信徒,你所盲目 ...自己盲目信奉的違反法治,便當看不見
狂信徒,你所盲目信奉的中共神叫你去死,你去不去。
manzasd 發表於 2016/11/14 22:30

《其他人違反自己盲目信奉的意思,就是基督徒或港獨》。 發曬爛渣?裡面有【基督徒】同【港獨】,你究竟係邊一範? ?是旦一樣踩倒你條尾牙? ?
嚟離教做臥底?

中共人違反法治應該萬死,你件基督徒去中國傳教更應萬萬死! !

我最信奉我個荷包!中共如果係我個荷包,我又唔mind信佢喎! !
我所盲目信奉的抓銀神叫我去發達,我肯定去。所以我期期都買649!

你所盲目信奉的基督神叫你去死,你肯定去!你呢隻羊不去會下地獄咧!
現在某支豚所盲目信奉的中共神正在杜絕異見,又不見某支豚反對,雙標支豚快回應。 ...
manzasd 發表於 2016/11/14 22:41

法紀與異見係兩件事!
乜你認為你去外國入藉宣誓時一樣可以加料咩?講嚟聽下!
回覆  leefeng
沙文 發表於 2016/11/15 03:03

不過香港仍然有好多人以宣誓效忠英女王為榮,盼望將香港再多1999…年再賣斷比英女王重正!
不嬲我都覺得加拿大現在仍然要效忠英女王亦是不可思議+多餘!
不過話又講番轉頭;中國人在中國土地應該宣誓效忠邊個呢?
英女王? Donald Trump? 上帝?耶穌??
在外國宣誓時當然一樣可以加料,跟住買飛机票返歸和放棄咪得囉!
唔駛。permanent resident 成世住响加拿大都得嘅,唔駛入籍
http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/about-pr.asp
您曳曳啦, 問埋呢尐嘢您慌唔係6月芥菜咩,駛唔駛我介紹移民律師?
Don't know where God is but the Devil is in the details
笑死
中國害香港三次,中國尚有一次未還。
釋法正是破壞法治
基本法
第一百零四條 香港特別行政區行政長官、主要官員、行政
會議成員、立法會議員、各級法院法官和其他司法人員在就職時
必須依法宣誓擁護中華人民共和國香港特別行政區基本法,效忠
中華人民共和國香港特別行政區。
哪有說過加料不能出任。
只是盲目為中共效忠,您還與您口中的基督徒沒有分別,支豚。
manzasd 發表於 2016/11/12 13:57

釋法正是破壞法治?
班躪鏟係咁諗啫,睇下其他人㸃諗吖!
愛国陣營假愛國真掠水/游蕙幀被圍攻/毛孟靜退出公民黨/劉小麗鳩縮出醜/董建華田北辰廢up/橫州再爆醜聞 - 20161114a   
https://www.youtube.com/watch?v=G6o6qaJR7Kw

茶餐廰後生仔都有腦過你件疍散!
https://www.youtube.com/watch?v=L6sldVOQIy4
唔駛。permanent resident 成世住响加拿大都得嘅,唔駛入籍

您曳曳啦, 問埋呢尐嘢您慌唔係6月芥菜咩,駛唔駛 ...
沙文 發表於 2016/11/15 04:40

多謝,有心囉!
我不嬲都幫理不幫親架!
回覆 36# leefeng

咁点解您会有「宣誓加料就買飛机票返歸和放棄」呢个咁奇怪諗法茄?唔似Canadian式思維喎
回覆  leefeng

咁点解您会有「宣誓加料就買飛机票返歸和放棄」呢个咁奇怪諗法茄?唔似Canadian式思維 ...
沙文 發表於 2016/11/15 07:12

所以係外國宣誓玩加料,分分鐘買定机票準備返歸,或玩野之前心理要先預咗放棄先至好學人玩野!
可以再申請嘛, 我地冇「冇得再宣誓」嘅釋法
佢被取消嘅係citizenship, 但仍然係permanent resident, 回流唔關宣誓事,佢入咗籍都可以買定机票準備返歸. 您講嘅「宣誓玩嘢」同「買定机票準備返歸」係irrelevant嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  manzasd

你有睇報纸?盲睇?
leefeng 發表於 2016/11/15 01:26

原來這叫報纸,對你的豬眼真甘拜下風
不懂看報章,
也該懂google搜
新聞內容
建制派反港獨三萬人集會撐釋法
雅虎香港 · 1 天前
反港獨集會撐釋法大會稱逾4萬人參與
on.cc東網 · 1 天前
兩萬人參加「反港獨撐釋法」集會