返回列表 回覆 發帖

雷達曱甴噴即殺

主耶穌您out啦!

南非牧師自稱先知治病 朝信眾噴殺蟲劑

(法新社約翰尼斯堡21日電) 南非1名自稱 先知的牧師今天自辯說,之所以朝信徒臉上噴灑殺蟲藥 ,是因為這麼做可以洗清他們的罪。 若巴拉哥( Lethebo Rabalago)週末在西北部林坡坡( Limpopo)的教堂主持禮拜時,朝自願者噴灑「末日」 殺蟲劑的照片,在社群媒體上迅速傳遍。 24歲牧師若巴拉哥告訴南非即時新聞網站「時報即 時消息」(Times Live):「有些人帶著傷來,但我們 朝他們噴藥,他們就好了。」 「沒人叫我這麼做,我只是事事信靠上帝。」 隨即被封為「末日先知」的若巴拉哥表示,他是藉 由對信眾噴灑殺蟲劑,來「榮耀上帝」。

https://hk.news.yahoo.com/%E5%8D%97%E9%9D%9E%E7%89%A7%E5%B8%AB%E8%87%AA%E7%A8%B1%E5%85%88%E7%9F%A5%E6%B2%BB%E7%97%85-%E6%9C%9D%E4%BF%A1%E7%9C%BE%E5%99%B4%E6%AE%BA%E8%9F%B2%E5%8A%91-073503340.html

Don't know where God is but the Devil is in the details
佢地有咩做唔出?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

噴也不散
回覆 3# beebeechan

我都知係您最有信德,被顏射,講多謝
回覆  beebeechan

我都知係您最有信德,被顏射,講多謝
沙文 2016/11/23 18:39 提交

最怕你未射就謝
阿穌就係成世都冇得射都要祝謝
Don't know where God is but the Devil is in the details
講到用毒,新教出手太遲
教宗亞歷山大6世嘅公子(1475-1507)早就有毒手药王稱號

http://www.dartmouth.edu/~toxmetal/arsenic/history.html
何不用殺蟲水噴噴BeeBee?
講到用毒,新教出手太遲
教宗亞歷山大6世嘅公子(1475-1507)早就有毒手药王稱號

...
沙文 發表於 2016/11/24 00:45

怎麼你好像發現了新大陸似的向中國人說:中國有個毛澤東,文化大革命把中國搞得一團糟。
亞歷山大六世時代是教會最腐敗的時候,對中世紀歷史稍有認識的的會知哩。
就是你未知?
怎麼你好像發現了新大陸似的向中國人說:中國有個毛澤東,文化大革命把中國搞得一團糟。
亞歷山大六世時代 ...
beebeechan 發表於 2016/11/24 03:53

14至15世紀才是教會最腐敗的時候,天主教會大分裂,額我略十一世。而當時教會也有買職位的情況發生。最重要是,教會可以使英,法同時不滿並怒屌教會。
贖罪券是14世紀出現,15世紀最嚴重,16世紀開始末落。
而15至16世紀,已經好轉了,只是亞歷山大六世是文藝復興時期最具爭議的教宗,才會使人認為15至16世紀是教會最腐敗的時候。
而你說毛澤東,小心某支豚過來咬你。
回覆 9# beebeechan

我冇話好似發現新大陸喎,舊大陸就唔准講?   定係講之前72小時要向您提出申請?若果冇您書面同意,講新大陸最高可被罰款HK$1,500及監禁3個月,而且被禠奪議席?

"亞歷山大六世時代是教會最腐敗的時候", 您係咪當教会業已收檔?
教會都尚未玩完,您點知聖教會聽日会唔会腐敗過亞歷山大六世時代?

我亞歷山大六世時代是教會最腐敗的時候", 您係咪當教会業已收檔?
教會都尚未玩完,您點知聖教會聽日会唔会腐敗過亞歷山大六世時代?
沙文 2016/11/24 07:54 提交

依你這白痴思路,健力仕世界之最紀錄大全咪要執笠?

我冇話好似發現新大陸喎,舊大陸就唔准講?   定係講之前72小時要向您提出申請?若果冇您 ...
沙文 2016/11/24 07:54 提交

無。。。。我見你搵到一片可以黑教會的資料就興奮高潮到出哂水咁啫。
您辺隻眼見到呀?上便眼定下便眼?
您辺隻眼見到呀?上便眼定下便眼?
沙文 2016/11/24 10:46 提交

用大便眼
您係得大便眼先睇到嘢, 唔怪之得会信耶穌啦
回覆 13# beebeechan
那你呢?說錯還以為自己對中世紀歷史稍有認識。
回覆 12# beebeechan
依你這白痴思路,亞歷山大六世都未經健力仕世界之最紀錄official認證,根本冇資挌成為教會最腐敗的時候
依你這白痴思路,亞歷山大六世都未經健力仕世界之最紀錄official認證,根本冇資挌成為教 ...
沙文 發表於 2016/11/24 11:21
h

你邊隻眼,上便眼定下便眼睇到我係用健力仕紀錄來說亞歷山大六世是最腐敗?
睇唔到咖,我諗住您講得出口,又提到健力士咁權威,都会有did咁dur根据,點鬼知原來您真係隨口噏當秘笈嘅啫
今次,我就真係發現新大睦嘞
駁我啦駁我啦, 您話BB陳信口開河係對教会稍有認識都知咁話啦
高級模式 | 發新話題
換一個