返回列表 回覆 發帖

信仰真空讓中國基督教興旺

回復 6# 的帖子

中國有9800萬咁多???基督徒到左中國, 真係連水都唔識吹
當年發輪功只係得5000萬信眾就已經被取締
基督教邊有可能積到8900萬咁多??

我相信 只要中國一日仲係共產黨統治, 邪教係中國都唔會有運行~
8900??? 我怕未到一半數字就已被統戰過去了
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 8# 的帖子

咁係因為共產黨精於統戰技倆
中共依家只係當教會係統治工具, 話比外人知中國都有宗教自由
依家為止中國都仲係同梵諦岡斷交當中  佢係唔會聽篤屎十六世支笛

睇下呢兩段新聞就知道中共對邪教者取態啦
http://hk.news.yahoo.com/070528/12/289kg.html
http://hk.news.yahoo.com/070729/12/2cgi9.html

呢一則可信性成疑, 但以中共的滲透神技 並不是沒有可能
http://hk.news.yahoo.com/071101/12/2iouu.html
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-10 20:36 發表
黨中央呢個政策都係失誤。
好似政要探問民生咁,縣衙必會準備一個樣板家庭供其探訪。傳教都應該係咁,委任一隊「國家代表隊」作為被傳教對象,由您做隊長,規定必須向其傳教,成功後才可向其他人民傳教。

如過了一段時間不能 ...

若如此得老大你提拔, 徒兒定當盡力, 不教邪教渡陰山!  
還要想辦法將伊斯蘭國教引入, 以圖改變中國婚姻制度 以報老大你授業之恩!
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-12 09:03 發表
咁您又唔駛多謝我。其實您嘅工作係好辛苦嘅,您唔需要聽福音,聽福音係由隊員負責。您有兩項任務,第一項就係,照料隊員的日常生活、起居飲食。

而家您去全國各地找隊員返黎先。做隊員的條件就係:又盲又聾又啞又冇手(費事佢 ...

挑  本少爺先不慣此作風~以徒兒之見, 應召集我國同志組成被傳教隊伍
然後來個鴻門宴, 實行關門打洋狗, 以報當年八國聯軍之仇...

我到時定當負責攝影, 將其過程拍低再上載網路, 讓世人可分享傳教士在我國的天恩!!

不過到時還請b大叔佢讓"股壇狙擊手"的寶座比宴上最賣力的國內同志以作犒賞

花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-13 18:23 發表
您唔講,我都唔知原來您有啲咁X勁、黄咗都work嘅謀略。
真係胡温都要禪讓俾您做埋佢。

老大真係識把握機會陷害我
咁大逆不道既野都想加係我度  
唔係我謀略勁  而係老共係中國一日執政  景教係中國都唔會有運行 ~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-15 22:05 發表
回復 30# 的帖子您人緣咁好,咱倆鐵哥們,我又點會陷害您呢?您才智過人,就算我想,都陷害您唔到啦。
昌星兄叫我問您,最近的滙款收到了沒有?
喇嘛說,您們上次見面言談甚歡,問您幾時再去探佢。
翔仔話,佢已經黃咗,組織上屬意由您接替他的工作,薪酬加倍。
島上的朋友們叫我問您,上次托您寫的獨立宣言幾時有初稿睇。
柴小姐問您幾時同佢結婚。
Stephen叫我話您聽,今次佢聽您勸,辭演奧運開幕禮。
西邊的朋友已答應將來成功之後,「灌頂國師」一職由您出任

若不是沙老大你幫小弟穿針引線... 小弟又點可以做到你既傳話人, 將佢地既心聲收集比老大你呢...小弟幫佢地講一句話比沙文老大你知只是區區小事, 老大你唔駛成掛係口邊既~

年三十晚係維園阿司徒老師寫左對暉春托我送比你老人家
我自橫刀向天笑, 去留肝膽兩崑崙。

另外阿柱銘哥托我話你知...已幫你搵左間律師樓辦離婚証據好快有消息

丹哥最近功課比較少,幫你搵埋re-global wedding既資料,話得閒fax比你wor 

我幫你做信差做到咁 都算對得住你啦掛~ 
花開花落花無缺!

回復 33# 的帖子

我令狐一族滿門忠烈
君不見我第一個支持祖國打壓邪教公司咩? 邊似你咁成日崇洋媚外~
http://exchristian.hk/forum/view ... =%E5%85%B1%E7%94%A2

花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-17 04:27 發表
冇錯我係崇洋 -- 崇東洋。我唔明您咁X高興為咩?今我大漢對大秦景教姑息縱容,想康熙爺在位之時趕傳教佬去澳門買大細,尚嫌不足。至少要學豐臣秀吉才可以安內攘外、國治而天下平

我國進步至共產體制的懷抱, 你估仲係以前的專制獨裁帝制時代??  對邪教政策當然要作修正啦
康熙? 此等女真蠻族, 你還敢妄稱大漢, 你真係食薯仔食蒙左你, 認賊作父!
你如此數典忘本, 還要學那欺我祖國之東洋鬼子 !   難怪師父你要流亡國外 !

本少爺只是專重你老人家上過天命老頭的幾堂課, 先比面叫佢一聲師父ja, 你條死仔上佢堂掛住溝女我都未爆你, 你就已經不打自招~!

本少爺的確不是純正思劍門弟子, 我是天子腳下五常門下兼修宗吾大法~老大你唔恨得咁多~

花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個