返回列表 回覆 發帖

[發問] 諗唔到

咁做教徒嘅老公就預咗咖啦, 您都無悔咖
14:26 人到我這裡來、若不愛我勝過愛自己的父母、老公、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命、就不能作我的門徒。
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁做教徒嘅老公就預咗咖啦, 您都無悔咖
14:26 人到我這裡來、若不愛我勝過愛自己的父母、老公、兒女、弟兄 ...
沙文 發表於 2013/3/2 12:16

咁去到要「飯」前祈禱未?
4:24摩西在路上住宿的地方、耶和華遇見他、想要殺他。
4:25西坡拉就拿一塊火石割下他兒子的陽皮、丟在摩西腳前、說、你真是我的血郎了。
4:26這樣耶和華纔放了他.西坡拉說、你因割禮就是血郎了。

其實, 這次並非邪老华第一次見摩西, 上次荊棘出火之時已同佢傾咗一輪:3:4耶和華 神見他過去要看、就從荊棘裡呼叫說、摩西、摩西.他說、我在這裡。

當時都係有包皮咖啦, 点解上次唔殺今次先殺呢? 難道係摩西掏出碌嘢痾尿時無意中裝到, 臨時起了殺意? 當時全數猶太佬都係有包皮咖啦, 点解又只殺摩西呢? 佢老母点知邪老华想郁佢呢? 係咪邪老华武功麻麻出手太慢呢? 佢老母点知割咗包皮就可消解血光之災呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
當時都係有包皮咖啦, 点解上次唔殺今次先殺呢? 難道係摩西掏出碌嘢痾尿時無意中裝到, 臨時起了殺意? 當時全數猶太佬都係有包皮咖啦, 点解又只殺摩西呢? 佢老母点知邪老华想郁佢呢? 係咪邪老华武功麻麻出手太慢呢? 佢老母点知割咗包皮就可消解血光之災呢?

沙文 發表於 2013/3/11 18:09

正式出任要職時都要有個儀式架嘛
老母切啫儀式就不合規格啦
餵奶就要老母, 切啫要Mohel
http://www.mohel.net/

若然阿媽有權做咁多嘢 點解您老母又唔係榕樹頭擺檔幫人告解呢?
老母切啫儀式就不合規格啦
餵奶就要老母, 切啫要Mohel

若然阿媽有權做咁多嘢 點解您老母又唔係榕樹頭擺檔 ...
沙文 發表於 2013/3/15 19:06

佢老母, 生意唔錯添呀

若然死咗, 然後翻生就叫做「戰勝死亡」, 点解結婚然後離婚, 又唔叫做「戰勝婚姻」呢?

離婚之後永遠唔好再結婚, 就係「永遠戰勝婚姻」添 !
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
咁「離教者之家」,係咪要改名為「戰勝基督教者之家」?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回覆 188# 抽刀斷水

此事可馬上進行。
此外, 您幾時anniversary呀?我祝賢伉儷旗開得勝馬到功成
教會係反對同性婚姻嘅。

咁,請問若然兩個陰陽人結婚,以教會嘅立場,得唔得呢?
教會有句slogan相當深入民心:

一男一女 一夫一妻 一生一世

因此,假如係陰陽人呢啲「不男不女」,就不會被納入可婚配之列也。
陰陽人嘅婚姻係一男一女,好符合教會嘅價值觀喎。

設有甲、乙兩位陰陽人
   甲嘅½男性部份 marry 乙嘅½女性部份
+ 乙嘅½男性部份 marry 甲嘅½女性部份
------------------------------------------
     1 男性部份     marry     1 女性部份

perfect match!
用你呢個思路演譯「一國兩制」,就真係無哂交嗌了。
用你呢個思路演譯「一國兩制」,就真係無哂交嗌了。
抽刀斷水 發表於 2015/2/8 00:12

有。。。甲的 1/2 男性會嫉忌乙的1/2 男性來扑甲的1/2 女性。
乙的1/2 女性又會呷甲的1/2 女性來勾引乙的1/2 男性,孤狸精!

甲的1/2 女性會埋怨甲的1/2 男性不夠彎,不夠長,不能滿足到。

嗌撬增一倍。
回覆 194# beebeechan

聖教會嘅policy不嬲係咁:  符合聖教會價值觀就得啦,話鳩知您嗌唔嗌撬吖。
回覆  beebeechan

聖教會嘅policy不嬲係咁:  符合聖教會價值觀就得啦,話鳩知您嗌唔嗌撬吖。 ...
沙文 發表於 2015/2/8 03:06

咁即係乜價值觀?

講野吞吞吐吐。。。
逐滴逐滴咁滲出黎
盡情噴發嘛
回覆 196# beebeechan
耶穌條卵樣講嘢都係講尐唔講尐咖啦,您又唔叫佢盡情嘔出黎
回覆  beebeechan
耶穌條卵樣講嘢都係講尐唔講尐咖啦,您又唔叫佢盡情嘔出黎 ...
沙文 發表於 2015/2/8 06:17

耶穌三番四次都是這樣說: 「我實實在在告訴你.....」
仲有乜未清楚呢?
不要一副忍讓,不明就問。
回覆 198# beebeechan

人講您就信
Matt 5:26        我實在告訴你、若有一文錢沒有還清、你斷不能從那裡出來。

破產就得啦,「我實實在在昆你」就真。佢收爛賬一定收到嘅咩?開間收數公司試下
點解聯合國淨係鬧ISIS打爛古跡呢?其實,佢地係學邊個呢?

http://penelope.uchicago.edu/~gr ... aganism/temple.html
高級模式 | 發新話題
換一個