返回列表 回覆 發帖

[發問] 諗唔到

你都唔好咁老定, 分分鐘唔夠食

你都唔好咁老定, 分分鐘唔夠食
beebeechan 發表於 2013/2/9 12:20

話題扯太遠了吧。
那何不秀秀伊索匹亞難民的照片。
話題扯太遠了吧。
那何不秀秀伊索匹亞難民的照片。
Guest from 219.86.160.x 發表於 2013/2/21 14:04

你不懂如何貼圖耶?
從前, 教堂有一招好殺食嘅傳教絕招 -- 派奶粉

但如今, 点解見到內地奶粉咁渴市, 教會又唔出招呢? 照計應該係傳福音嘅黄金机会黎喎?

Don't know where God is but the Devil is in the details
從前, 教堂有一招好殺食嘅傳教絕招 -- 派奶粉

但如今, 点解見到內地奶粉咁渴市, 教會又唔出招呢? 照計應該 ...
沙文 發表於 2013/2/28 14:44

新一代興餵人奶啵
一人來吮一口耶?
新一代興餵人奶啵
一人來吮一口耶?
beebeechan 發表於 2013/2/27 22:48

耶雖然成日打出兩個lin頭, 不過係冇奶嘅。唔信您隊個嘴埋去吮一口試下

耶雖然成日打出兩個lin頭, 不過係冇奶嘅。唔信您隊個嘴埋去吮一口試下

...
沙文 發表於 2013/2/28 14:56

哈。

...
沙文 發表於 2013/2/28 14:56

露乳頭事少哩
跟羅馬人施刑手法,耶穌下邊都露埋,畫師係故意加番條布唶。
莫非你又想。。。。。。
露乳頭事少哩
莫非你又想。。。。。。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/27 23:03

我確係想您會含下佢
露乳頭事少哩
莫非你又想。。。。。。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/27 23:03

如今我們可以證實,夭主教徒係唔識聖經嘅。
其實羅馬人施刑手法十分文明, 同子路之結纓而死不相伯仲。釘架, 係有衫著嘅:

27:28 他們給他脫了衣服、穿上一件朱紅色袍子.用荊棘編作冠冕、戴在他頭上、拿一根葦子放在他右手裡.跪在他面前戲弄他說、恭喜猶太人的王阿。又吐唾沫在他臉上、拿葦子打他的頭。
27:31 戲弄完了、就給他脫了袍子、仍穿上他自己的衣服、帶他出去、要釘十字架。
27:31 戲弄完了、就給他脫了袍子、仍穿上他自己的衣服、帶他出去、要釘十字架。
.
沙文 發表於 2013/2/28 21:50

可是, 第35節又說:
他們把衪釘在十字架上以後,就拈鬮分了衪的衣服;

豈不是耶穌要著幾件衫?
冇錯。若是尋常一件底衫膠拖, 点会引起羅馬佬有興趣搶呢?搶到都屣氣啦。羅馬佬所搶者, 必定係值兩個錢嘅名牌。
根據猶太佬dress code, 著咗衫都仲要著埋tallit嘅。其款式都幾似aerobic suit:
乜夭主教唔係話要考過基本常識先入得嘅咩?
http://www.hebrew4christians.com ... n/tallit_katan.html
Don't know where God is but the Devil is in the details
我係信天主教, 又唔係入藉猶太教, 猶太佬點著衫唔係咁關我事.
回覆 173# beebeechan

関孱仔穌事嘛。所以普世嘅聖經對主嘅衣著咁詳細描述, 就係要教育您呢種誤以為唔關您事的錯誤教徒
讚美神係用靈既
但係當一個領詩既人唱得難聽
反而會影響其他讚美緊神既人
因為領詩或人前唱歌既人除左唱比神聽之外仲要唱比人聽
讚美神係用靈既
靈唔会受一個唱得難聽領詩人嘅影響
初信既人並唔知點讚美神
反而會留意歌聲、旋律
覺得難聽既話,會對基督教抱著差既印象
甚至跌倒
為著人既緣故而唱好D係好正常嫁
唔会嘅。佢到会認為唱得難聽都夠胆唱, 誠為難能可貴, 會對基督教抱著好既印象。
甚至興起
為著人既緣故而唱衰D係好正常嫁
其實, 情况就同做愛一樣。
同老婆做愛, 她7情上面之餘, 技巧上總是有些欠缺, 但您內心感激她對您的盡心服侍。
而叫雞, 她叫牀叫得很專業, 很好聽;但就是因為太專業了, 以致產生抽離感, 使您会很自覺這只是經過預先設計的服務而已。
其實, 情况就同做愛一樣。
同老婆做愛, 她7情上面之餘, 技巧上總是有些欠缺, 但您內心感激她對您的盡心服侍 ...
沙文 發表於 2013/3/2 05:53

是否暗示, 投訴你老婆同你做時只係七情上面, 交功課咁
返到教會就全程投入, 十分專業?
高級模式 | 發新話題
換一個