返回列表 回覆 發帖

[轉載] 對於教徒,我有一點誤解

原帖由 沙文 於 2008-2-29 21:23 發表
一個芝蔴緣豆官您都唔敢做,埋唔到曾巡撫身,監碌葛呀?祖國要靠您,亡咗國好耐矣。
至於本官嘅婚事,箇中原委,您未到處長級,唔講得過您知

我何來有拒芝麻綠豆官???
徒兒雖是布衣之身, 但國家興亡, 匹夫有責, 唔通只有達官權貴方有資格關心我國國事???
至於你的婚事, 實為"不足為外人道", 你唯有認命講句 : 當年真係好天真, 好傻!
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 Nomad 於 2008-2-29 17:36 發表

其實,有時想起來,
憤怒都沒有甚麼用。

畢竟,香港今天這樣的景地,或多或少是我們自己所選擇的
當日明知學生不可能接受這種教育,仍然將孩子送進學校的是香港人的父母
在五年的天天遊行『趕走奸商』(又奇怪,永遠威脅不到新地)的時候,
既沒有考慮工商業重要性亦沒有乘勢要求更良好的教育和政教分離體系的也是我們
當年教師學校上街三反五反反改革的時候,閉上眼不理他們的劣質工作而同情他們的同樣是我們。
最終,令平衡勢力衰退消失,又令教會的勢力無張擴張的,始終是香港人共同的行為。
而迄今,現實是,香港大多數人仍然滿足在這種正義的幻覺當中。

所以很多時候,與其憤怒,不如平淡看待。

all good points !!!!!!!!!
all-good points !!!!!!!!!;;--^)

1000.000% expressing out all my feeling , ThANKing ,
when-ever ..... i have2type out my such feeling in chinese ,
then ....
i have finally a home@here4me2come back to copy-n-paste ,

cheers ThANKye
------------------------------------------------------
>>>>>>>>> 所以很多時候,與其憤怒,不如平淡看待。
o yes ,
especially fit4me ,
expecially when 與其 i cant do anything currently ,
不如 平淡看待。
不如 刀不出鞘 ,;--^),
4me , @ least @ this very moment , this 才是 最高的境界。;;--^)),
------------------------------------------------------

回復 21# Step.King 的帖子

都未有人請您做,您緊係冇「拒」啦,您係連遞張application form都唔敢。

吾華夏以孝立國,您既口稱愛國,則您對孝道曾否有虧?不孝有三之中,您做過幾多樣?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-3-1 06:24 發表
都未有人請您做,您緊係冇「拒」啦,您係連遞張application form都唔敢。

吾華夏以孝立國,您既口稱愛國,則您對孝道曾否有虧?不孝有三之中,您做過幾多樣? ...

最不孝米拆穿左你西洋鏡LAW~
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2008-3-5 11:19 發表

最不孝米拆穿左你西洋鏡LAW~

any more 西洋鏡 about him ??

回復 24# Step.King 的帖子

所以話您冇紅袖添香,讀書就係會差啲。師父嘅西洋鏡就小事啦,有邊個唔知?駛您拆?您太過有前冇後打死罷就嗰度不配關心國事嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-3-5 13:53 發表
所以話您冇紅袖添香,讀書就係會差啲。師父嘅西洋鏡就小事啦,有邊個唔知?駛您拆?您太過有前冇後打死罷就嗰度不配關心國事嘛

都話我有紅袖為我上香咯 ~ 呢d野你未親身經歷  又點會明白?
你如此打壓憂國青年, 真是令人痛心疾首! 要知道堂堂七尺男兒, 那有像你如斯遇事龜縮?
煲呔雖是景教徒, 卻也懂得強政厲治! 老大你羞也不羞???
花開花落花無缺!

回復 27# Step.King 的帖子

您英年早逝,為師都上番枝香俾您,您安心上路啦
原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:02 發表
您英年早逝,為師都上番枝香俾您,您安心上路啦

我點忍心要你白頭人送黑頭人 ~
我點都會幫你照顧不信仔仔架啦 , 我會教佢溝盡教會姊妹~
花開花落花無缺!

回復 29# Step.King 的帖子

既然如此,為師就帛金都慳番啦。您能夠在冥冥中保佑犬子,算您幾有心啦。
所以,您對我不可謂不孝矣。咁,您始終都係冇後便之不孝
原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:22 發表
既然如此,為師就帛金都慳番啦。您能夠在冥冥中保佑犬子,算您幾有心啦。
所以,您對我不可謂不孝矣。咁,您始終都係冇後便之不孝

挑, 依我我要死啦咩?
未死就仲可以有後, 等我死左之後你係地府門口預備狀紙係閻王前參我一本丫笨~
希望你到時仲未投胎啦~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-5 13:53 發表

>>>>>>>>> 所以話您冇紅袖添香,讀書就係會差啲。
i 冇紅袖添香,讀書就係會差啲。
---------
>>>>>>>>> 有邊個唔知?
i 唔知
---------
>>>>>>>>> 駛您拆?
駛 him 拆 !!
---------
>>>>>>>>> 師父嘅西洋鏡就小事啦
小事 mar ......... so , please 拆 西洋鏡 or 拆 祠堂
---------

disclaiming : : o k , nothing but just juggling junx4funx

高級模式 | 發新話題
換一個