返回列表 回覆 發帖

[轉載] 對於教徒,我有一點誤解

原帖由 沙文 於 2008-2-28 08:57 發表
因此在這撒旦魔鬼掌權的世界裡,破壞福音、反真理、敵基督、色情、暴力等信息通過大眾媒體廣被流傳,橫行無道並逐漸成爲主流

(舉手) 師父...我有野唔明wor....
煲呔唔係天主教徒咩? 點解會話佢係魔鬼架???

如果佢係魔鬼我要搵人打佢小人先, 叫條靚派糖派得咁衰, 全公司百幾人得我一個分唔到佢d 糖....  

花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-2-28 12:12 發表
取一杯之水,又焉能分潤天下萬民呢?
此乃水頭未足之故,等以下成事之日,就係您有糖之時
http://exchristian.hk/forum/view ... 1417&extra=page%3D1

咁點解煲呔會比佢地話係魔鬼呀??
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-28 12:46 發表

您請為師飲一杯 bloody mary雞尾酒,容我道來。
點解有一種雞尾酒叫做Bloody Mary呢?係有典故嘛,係紀念都鐸王朝嘅女皇瑪麗一世。
瑪麗一世 ...

老大學貫古今, 縱橫萬里~徒兒拜服~
我敬老大一杯!!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-28 14:47 發表
請為師飲一杯咪好咯,又唔駛拜服嘅。
為師一早指點於您
綠衣捧硯催題卷,紅袖添香伴讀書

係對博聞強記有莫大助益。姝婷妹子冇陪您讀書咩?

徒兒學藝於宗吾、五常兩位師尊時年紀尚小, 佳人還未在抱,
不過雖然我未試過 "添香伴讀書" 未試過, 不過 "紅袖上香問仕途" 倒有不少, 老大你羨慕唔離架啦~~€
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-28 21:21 發表
咁您依家官拜廣播處處長未?

聞說您二位恩師之其中一位唔交稅搞到一身蟻喎,您幫佢擺平咗未?

你要我三番四次官拜景教魔鬼下屬, 到底是何用意阿??

你還未成為法輪功護法, 此等高位, 徒兒又焉有面目高攀?
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-29 00:12 發表
您係咁X有志氣就唔好做景教魔鬼轄下嘅市民啦

我心念祖國, 要幫阿爺監察邪教在特區既滲透狀況嘛~
而且香港已投祖國懷抱, 我留下實乃 "降漢不降曹" 總比你意志不堅, 迎娶景教妖女來得好~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-2-29 21:23 發表
一個芝蔴緣豆官您都唔敢做,埋唔到曾巡撫身,監碌葛呀?祖國要靠您,亡咗國好耐矣。
至於本官嘅婚事,箇中原委,您未到處長級,唔講得過您知

我何來有拒芝麻綠豆官???
徒兒雖是布衣之身, 但國家興亡, 匹夫有責, 唔通只有達官權貴方有資格關心我國國事???
至於你的婚事, 實為"不足為外人道", 你唯有認命講句 : 當年真係好天真, 好傻!
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-1 06:24 發表
都未有人請您做,您緊係冇「拒」啦,您係連遞張application form都唔敢。

吾華夏以孝立國,您既口稱愛國,則您對孝道曾否有虧?不孝有三之中,您做過幾多樣? ...

最不孝米拆穿左你西洋鏡LAW~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-5 13:53 發表
所以話您冇紅袖添香,讀書就係會差啲。師父嘅西洋鏡就小事啦,有邊個唔知?駛您拆?您太過有前冇後打死罷就嗰度不配關心國事嘛

都話我有紅袖為我上香咯 ~ 呢d野你未親身經歷  又點會明白?
你如此打壓憂國青年, 真是令人痛心疾首! 要知道堂堂七尺男兒, 那有像你如斯遇事龜縮?
煲呔雖是景教徒, 卻也懂得強政厲治! 老大你羞也不羞???
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:02 發表
您英年早逝,為師都上番枝香俾您,您安心上路啦

我點忍心要你白頭人送黑頭人 ~
我點都會幫你照顧不信仔仔架啦 , 我會教佢溝盡教會姊妹~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:22 發表
既然如此,為師就帛金都慳番啦。您能夠在冥冥中保佑犬子,算您幾有心啦。
所以,您對我不可謂不孝矣。咁,您始終都係冇後便之不孝

挑, 依我我要死啦咩?
未死就仲可以有後, 等我死左之後你係地府門口預備狀紙係閻王前參我一本丫笨~
希望你到時仲未投胎啦~
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個