返回列表 回覆 發帖

進化論

科學方法,不假設有神(不是說沒有,只是不假設有)。基督徒先假設有神,再自圓其說大講生物現象如何不違 ...
liberale 發表於 2011/3/9 10:55

唔需假設有神
進化論搞了二百多年, 還是弄不清生命的源頭在那裡,
講到唔識講時既然話唔需要有原因, 有源頭

想唔設有神創都唔得哩。
唔係亂翕...因為科學己經做了很多實驗, 說明生命不能由一溏生物湯走出來, 生命係唔知點黎
是十分科學的結論, 建基於不少失敗的科學實驗上.
進化論唔係用黎搵生命的源頭的,你用左把間尺來磅重喇。
抽刀斷水 發表於 2011/3/9 12:33

咁仲講進化論的咪應懂收口哩
宗教是要尋找生命的由來, 不是生命如何變...變....
我想磅重, 你俾把尺我托咩
胡說八道
宗教那裡是尋找生命由來
它是告訴你XXOO

人家有把尺,你自己拿去磅重啫
自己要托就別怨人 ...
www 發表於 2011/3/10 04:17

宗教告訴了我XXOO....便夠了
答案滿意

總好過說生命是由一煲金寶雜湯中唔覺意咁走了出來
如你有更好笑的解說, 不妨給大家笑笑.....(例如是由外星人留下的種)

人家有把尺,你自己拿去磅重啫
請你收起你的尺, 給我一個磅...你可以嗎?
沒人說生命是由一煲金寶雜湯……(下略)
至少是學術上 ...
www 發表於 2011/3/18 02:24

有勞你告訴大家第一個細胞會如何產生?

(或你會使我好驚奇, 講出一個我未聽過的見解)
看在你比我有福的份上,給你點提示 ~~~~ 尺也能用來磅重的
..
www 發表於 2011/3/18 02:24

就算尺可以用來磅重.....(不知你會用甚麼鬼方法)
但我又可以簡單咁告訴你, 世界上有一工具叫「磅」, 「秤」..是用來量重的, 發明了很久哩
量重..有秤不用, 要去用尺...已經是戇天下之鳩翕.......(推出午門斬哩!)
回復  beebeechan

您真係讀書不多嘞
我小學嗰陣都已經讀過
我國早在三國時代已有一位曹冲小朋友用船頭尺 ...
沙文 發表於 2011/3/18 06:19

你又黎做語膠批發哩
故事係將大象重量轉成相同小塊石頭, 然後去秤小石頭的總重量

你年紀大哩....腦力退化了
小學學的東西, 太久了, 你開始記憶退化
莫非是提早了的老人痴呆?
曹沖故事, 聰明處是教人如何用個小秤來秤一隻大象,
不是用尺去當秤, 沙文出帖, 十分之粘手呀.....膠質太重
曹冲故事, 是用尺去當秤,並不算什麼聰明處
沙文出帖,冇人叫您用手乸咁笨seven ...
沙文 發表於 2011/3/18 11:18

嗯....沙文帖, 應該是用腳踩的
高級模式 | 發新話題
換一個