返回列表 回覆 發帖

以管理學分析陳冠希的道歉

原帖由 迷彩朱古力 於 2008-3-9 19:24 發表
與大家分享一篇幾有意思的文章︰

http://www.jiujik.com/jsarticle.php?lcid=HK.B5&artid=3000020156&arttype=MGT&artsection=CAREER

ThANKs4sharing ,
ThANKs 4 your share@here ,
原帖由 迷彩朱古力 於 2008-3-11 04:03 發表
首先,
要講明我不是twins的粉絲,
亦不是憎她入骨想將她至諸死地的網民。

以下是我的睇法︰

第一、淫照事件活生生地揭露了她並非純情玉女,
觀眾有感被她「扮」出來的言談舉止所欺騙而
心裡非常不高興。此一

第二、如果他們不是名人,
只是普通人,佢跟本不需道歉,
因做愛係他們倆人的私事。
但他們確確實實是公眾人物,
阿嬌更自稱是小朋友們的偶像,
許多小朋友及少年都會模仿偶像。
今次天意要將相流出,
令家長頭腦不知如何就此事教導自己的兒女外,
小朋友看開的美少女純情戰士,
原來係一名風騷淫蕩的 wet 妹,
那種心理打擊,令不少小朋友需要心理輔導。

几於以上,因她是公眾人物,
對社會有一定的影響力,
几於社會責任,她需要道歉。

所謂︰能力越大,責任越大.

agree 100.000.000% , ecpecially >>>>>>>>> 許多小朋友及少年都會模仿偶像。

首先,
要講明我不是twins的粉絲,
亦不是憎她入骨想將她至諸死地的網民。
原帖由 weakest 於 2008-3-11 16:30 發表
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1443&extra=page%3D1&page=4
post #66

仲有, 雙方自願"do"野, 有何不可? 這是否反映香港的性教育失敗, 只會避而不談?

您地唔好又妖言惑眾 aa

我都是继续建议阿嬌出来確實道歉,
因为: ::::::::::
出得来行, 预左要还
+
出得来玩, 更加要还 , ecspecially,

因果报应 , 有因必有果 , 有什么不对 aa ??

我都是继续支持迷彩朱古力

[size=-1]
原帖由 weakest 於 2008-3-12 04:43 發表
出得来玩, 更加要还 , ecspecially

咁只能話阿嬌要"還"俾Edison ja wor. 但係, 點還好呢?? 可否睇吓ATV (23:40 - 23:50, Mon to Fri)參考吓呢??

話時話, 佢地為大眾提供唔少娛樂. 係唔係應該收番$$ 呢 ...

>>>>>>>>> 可否睇吓ATV (23:40 - 23:50, Mon to Fri)參考吓呢??

ThANKs , i did really not ken such a A-class Video show , until now ,

您死 laa , 您教坏左我 aa
原帖由 weakest 於 2008-3-12 04:43 發表

咁只能話阿嬌要"還"俾Edison ja wor. 但係, 點還好呢?? 可否睇吓ATV (23:40 - 23:50, Mon to Fri)參考吓呢??

話時話, 佢地為大眾提供唔少娛樂. 係唔係應該收番$$ 呢 ...

>>>>>>>>> 香港係那門子的"文化之都"呢???

ThANKs2tvb ,
香港 becomes more-n-more Christiannised , there4 ,
香港 becomes more-n-more 神性文化之都

>>>>>>>>> 特別cheap都係一種文化....

我感觉得到您真係越来越有文化 gae ,

so proud to have thee as friend ,

原帖由 weakest 於 2008-3-12 05:11 發表
">>>>>>>>> 特別cheap都係一種文化....

我感觉得到您真係越来越有文化 gae "

這是理所當然的. 我唔覺得自己係好人...

"ThANKs , i did really not ken such a A-class Video show , until now ,

您死 laa  ...

這是理所當然的. 我唔覺得自己係好人...

您 肯 站起来 站出来 搅 基[[[[[ 基督教]]]],

那 就

证明左 您自己 是 好人laa , 至少 ,

证明左 您自己 是 勇敢的中国人 ,;--^))

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 weakest 於 2008-3-12 23:16 發表
我覺得人是有多重身份的. 在公司, 某人是僱員; 在家中, 他又是兒子/女兒...在工作時, 他並不是代表他自己. 但果D私人事, 他只是代表他自己而已 (又唔係在日本做, "do"野唔關工作事lor.) ...

但果D私人事, 他只是代表他自己而已(又唔係在日本做, "do"野唔關工作事lor.)

muck 您 在 日本 "do"野 时 , 是 關 工作的事 gae mae ???? , mmmm , o甘 aa , ,

大 [[老]] , 您做边行gaa ?? 爱aa ??
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
高級模式 | 發新話題
換一個