返回列表 回覆 發帖

D基督徒好難頂呀!

在一社區中心內,有兩個基督徒在閒聊,當中他們互相提醒︰

a︰「你唔好靠自己聰明丫,要多多依靠神」
答︰「係係係!我是個充滿罪的人,對神有太多虧欠!」
我︰「在香港地生存需要有自信才能與別人競爭!」

a基基輕視地望了我一眼,走了。

唉!直係好難頂!

回復 13# weakest 的帖子

我自問輯邏劍法同宗吾大法打不過沙老大那君子劍...
我遲早係變成咁...
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 ohmygod 於 2008-3-11 00:03 發表
做野時就抽離基教思維
無野做屎忽痕又重新以基教思維做人....
咁計又遠遠不止0.0001%啦,唔通教會養佢地過世?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 ohmygod 於 2008-3-11 16:03 發表

點會無呀..你有冇發現佢地做一套講一套??
做野時就抽離基教思維
好銀醒ga佢地....

佢地 抽去 hk人 的 水 , [[人中]] 醒 aa
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1261&page=9#pid14534
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 沙文 於 2008-3-10 23:59 發表
scientists發現有時有例外情况先會咁講啫。咁您有冇發現有例外啫?

點會無呀..你有冇發現佢地做一套講一套??
做野時就抽離基教思維
好銀醒ga佢地....
我們應不用靠"瘟"神基督也懂得愛世人.
    天堂與地獄只是相對概念, 珍惜今生, 享受今生
          神學與八股文一撚樣, 不必深究, 時間應用嚮家人朋友

回復 12# Step.King 的帖子

唔駛怕. 快D用沙老大的No. 1真理去捍衛你的離教三式la...

回復 10# 沙文 的帖子

咁我既離教三式米凍過水....
花開花落花無缺!

原帖由 迷彩朱古力 於 2008-3-10 17:24 發表
在一社區中心內,有兩個基督徒在閒聊,當中他們互相提醒︰

a︰「你唔好靠自己聰明丫,要多多依靠神」
答︰「係係係!我是個充滿罪的人,對神有太多虧欠!」
我︰「在香港地生存需要有自信才能與別人競爭!」

a基基輕視地望了我一眼,走了。 ...

唉!直係好難頂!

u do actually have 'the guts ,  i'm really not as brave as u , ThANKs ,

回復 9# Step.King 的帖子

咁人在人情在,人亡政息就係老奉咖啦
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 6# 沙文 的帖子

PAUL 少唔係到, 你咁快忘記佢既N-1 精神啦...
花開花落花無缺!

回復 7# ohmygod 的帖子

scientists發現有時有例外情况先會咁講啫。咁您有冇發現有例外啫?
唔知bor~~~
我見好多好scientific既野都唔敢包100%, 好多都係99.99%
我咪跟住寫99.99% lor~

回復 5# ohmygod 的帖子

不敢不敢。但請問其餘的0.0001%係點樣好唔膠法?
沙文兄有道理~!!!!
我改左喇~!!!

回復 3# ohmygod 的帖子

好多?乜唔係冚棒爛咩?
所以我話d基基好多都膠膠地, 佢地d mind set好多*都好膠...
1: 成日話自己有罪
2: 對住膠像會喊
3: 咩都話靠神, 自己就咩都唔識應付

做人做到咁, 不如死左去, 咁鐘意見神,
死左咪上天堂lor, 留嚮度獻世咩~!!

好多=99.9999%*

回復 1# 迷彩朱古力 的帖子

佢咁講即係話「依靠神係蠢」啫。只有靠自己聰明先會識得依靠神嘛
高級模式 | 發新話題
換一個