返回列表 回覆 發帖

我明白了!

有啲人唔揾個教信下,真係會身痕

穆斯林作家受教皇施洗 改信基督教
2008年 3月 24日 星期一 09:24 BJT
路透梵蒂岡城3月23日電(記者Philip Pullella)---對伊斯蘭原教旨主義持批判態度穆斯林作家阿拉姆(Magdi Allam)受教皇施洗,改信基督教。他周日表示,伊斯蘭教“生來就是暴力的”,且宣稱自己因改信基督教而身處巨大的危險之中。
55歲的阿拉姆出生于埃及。周六晚間,教皇出人意料地在梵蒂岡聖彼得大教堂向全世界直播的復活節前夜活動中為阿拉姆施洗。
阿拉姆周日在其擔任副執行長的《晚郵報》上撰文寫道:“伊斯蘭教生來就有惡魔俯身,那就是與生俱來的暴力和歷史上的衝突”。
阿拉姆是以色列的強力支持者,由於面臨威脅,他目前生活在警方的保護之下。在他發表批評伊朗對以色列態度的講話後,這種危險變得更大了。
他說,在改變信仰之前,他曾不斷地問自己,為什麼一個堅持“溫和伊斯蘭教”的人“在伊斯蘭教的名義之下,在可蘭經法典的基礎之下就應該被判處死刑。”
阿拉姆公開受教皇施洗的事情使意大利的穆斯林社區大為震動,領導人們質疑教廷為何將這次行為搞得異常高調。
著作等身的阿拉姆說,他知道自己可能因改信基督教而“再一次因叛教而被判死刑”。但他願意冒這個風險,因為他終於“蒙受聖恩,看到了光明”。(完)
http://cnt.reuters.com/article/o ... TChina-839920080324
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-3-25 19:01 發表
鬼叫您規定咗要等「小蘊有一日唔要我」先得

徒兒也是道出你心底話而已~~你恨左好耐啦

花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 9# Step.King 的帖子

鬼叫您規定咗要等「小蘊有一日唔要我」先得
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 8# 沙文 的帖子

咁你執定包袱搵師妹啦

花開花落花無缺!

回復 7# Step.King 的帖子

小蘊親自令之發生,當然係唔駛代表啦
原帖由 沙文 於 2008-3-25 17:05 發表
唔係我道行唔夠。而係您set埋啲咁嘅condition: 「你個小蘊有一日唔要你」,邊有可能會發生先得咖?

這甚至不能代表不會發生~
花開花落花無缺!

回復 5# Step.King 的帖子

唔係我道行唔夠。而係您set埋啲咁嘅condition: 「你個小蘊有一日唔要你」,邊有可能會發生先得咖?
原帖由 沙文 於 2008-3-25 03:43 發表
咁低庒係您先做得出。我緊係會乙水番佢,到佢被我感動,以為自己係世上最幸福的女人嘅時候,先再突然拋棄佢,去揾師妹

但你道行唔夠過度弊呢~未氹完就走去搵師妹先
你最該死既係氹到連小不信都生埋都仲未成事   

我係低裝庒架啦, 因為我唔會好似你咁哂自己時間, 直接氹佢離教算數~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-24 14:38 發表
有啲人唔揾個教信下,真係會身痕

穆斯林作家受教皇施洗 改信基督教
2008年 3月 24日 星期一 09:24 BJT
路透梵蒂岡城3月23日電(記者Philip Pullella)---對伊斯蘭原教旨主義持批判態度穆斯林作家阿拉姆(Magdi Allam)受 ...

is that Magdi Allam the same person as 'the Rushdi who has been being wanted by Iran ??

cheers ThANK

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 2# Step.King 的帖子

咁低庒係您先做得出。我緊係會乙水番佢,到佢被我感動,以為自己係世上最幸福的女人嘅時候,先再突然拋棄佢,去揾師妹
絕對唔係身痕!
你個小蘊有一日唔要你, 你都會去搵師妹啦
何況會判死刑咁大件事???
死一次又係死, 兩次又係死, 不如走去轉埋教搵政治庇護啦
條油幾醒! 冇呢D人材, 邪教又點會千多年來都未比人滅教!!!
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個