返回列表 回覆 發帖

蔣中正一生中從來沒有信過基督教?

原帖由 沙文 於 2008-5-13 16:38 發表
您這題目真奇怪。

沙文也是一生中從來沒有信過基督教,為什麼從來不見您提起?

老豆你都未死...咁又點証明你"一生中" 一定唔會入教呢?
唔係一陣幫你出左貞節牌坊之後你離個晚節不保米大家落唔到台?

不過師父你唔好誤會, 我對你堅拒入教有絕對信心架...不過我對你戒煙冇信心之麻....
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-5-16 21:07 發表
先說一下,到我面臨抉擇時便可幫助我有所顧慮嘛 -- 屆時我礙著您們的盛情,即使本來打算入教也臨崖勒馬嘛。
難道貴網連這麼一丁點兒綿力也不肯為我付出? ...

若如此, 你即是認定自己戒不成煙了嗎?
如果咁可以幫你唔戒煙...史仔第一個同你簽左佢又點話
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-5-17 17:09 發表
My philosophy is like this:
我定下目標,然後對自己說:我不能達到此目標
結果,若然我真的不能達到此目標,由於已在預期之中,就不致太失望。
若然我真的達到此目標,那就喜出望外矣 ...

咁即係大家唔需要承認你一生從未信過基督教呢份高尚情操啦
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-5-17 21:33 發表
是不需要。但網友們自發這樣做,我亦感激不盡

本人沙文於離教者之家謹此確認:

沙文一生中從來沒有信過基督教

簽署:

令狐史京

日期:

17/05/2008

史按: 令狐史京乃網名, 一切後果, 本人真身絕不負責!
花開花落花無缺!

原帖由 weakest 於 2008-5-17 22:28 發表
為何在 "本人沙文於離教者之家謹此確認" 的條文中簽署的是 "令狐史京" ?? 而不是沙文???

咁即係表揚無效! 好野~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-5-18 02:41 發表
人不知而不愠,不亦君子乎?

你跟本用緊"知而示之不知" 既技倆之嘛
你我做左師徒咁耐, 你d把戲我會睇唔出?
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-5-18 17:04 發表
您我雖屬師徒,但論到知我甚深者,您遠不及逆源兄:
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1941&extra=page%3D1

我都有讚過你架...乜老大你咁講徒兒架...
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1818&highlight=%E8%8B%B1%E6%98%8E%E7%9D%BF%E6%99%BA

全網上下有誰不知我擦你鞋?
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-5-19 07:32 發表
所以說您不明白我啦。
我豈是要人擦鞋?我只是想要中肯的意見罷啦

咁即係讚你"英明睿智" 都唔夠中肯啦...
我現在宣佈: 沙文不英明睿智, 眾版友不要誤會!
花開花落花無缺!

原帖由 prussianz 於 2008-5-19 00:31 發表

me !!!! 我 不知你擦過 老大's 鞋

擦 more d laa

呢個係我地兩師徒既授業同溝通方式,  睇左我地既拜師承諾, 就會明白一切了
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=175&page=1

老大都讚成架~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-5-19 17:26 發表
您的寫作詞彙可以再豐富些嘛。不英明睿智也可以有更佳選擇嘛

徒兒所學有限...這已經是用來形容老大最客氣的詞彙了, 用了其他詞彙, 一陣又話我將你不停踐踏, 徒兒可不忍心傷害你老人家阿~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-5-21 17:42 發表
原來您所學有限,怪不得目光不夠高遠。
即使只用「英明睿智」,也是可以的。您說為師「遠不止英明睿智」,不就OK了嗎?

英明睿智留給老大應該比張學良適合吧~
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1977&extra=page%3D1

遠不及英明睿智就番給張學良那沒用的傢伙好了
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個