返回列表 回覆 發帖

大雄博士 宗教科學對話

原帖由 沙文 於 2007-3-12 16:00 發表
好啦, 咁我負責問大雄,您負責問長祭神啦:
[email protected]

老大  係唔係邊個問唔到  得不到回覆就算理虧呀?
我讚成呀~ 看來老大今次又要"寂寞"了
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2007-3-12 20:30 發表
又唔好咁陰公。咁啦,我都可以俾次機會佢。

根據可16:18,若然佢同M嫂表演番一塲【帝女花之香夭】,雙雙仰藥於含樟樹下,我都可以認輸。

老大  改為於禁果樹下進領聖餐+蘋果一個得唔得呀?  
仲咩叫人飲毒藥咁絕jey
食完比人地"著番d衫走"米算law

花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-3-12 23:24 發表
叫佢地做場大戲啫, 唔駛死下話?

您既proposal一不合可16:18經文, 二唔啱細路仔睇

我叫佢地食完蘋果之後著番件外套jey 咁都唔岩細路仔睇???
老大  你不是吧~~~(國語)
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-3-13 21:14 發表
咁就不符合經文創2:25啦, 點啱細路睇呢?

依家有話比細路睇咩?
唔係比師父你一個睇就夠啦咩?
他認輸  就夠啦 唔通連細路仔都要認輸???
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-3-13 22:01 發表
有。請看#10
他認輸係未夠的,難道我們不該為下一代設想嗎?

噗 咁你有回覆未  m2兄看似未有回覆wor
師父  你係唔係即係贏左呀
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-3-13 22:17 發表
邊有咁易呀?呢種勝負,係要死後至知既

岳師父你要用M冷禪戰個不死不休嗎??

沖兒一定會每年探望師父你
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-3-13 23:09 發表
呢啲野就難講咯。話唔定最先獲知真相既係冲兒。鬥唔鬥快呀?

岳沙老大
長幼有序  小弟不敢逆了規矩
徒兒還是讓師父你先行一步好了
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-3-14 00:03 發表
唔到您既徒兒。世間白頭人送黑頭人之事,難道少了

徒兒向師父請早安
但黑頭人送白頭人之事更多!
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-3-14 10:23 發表
但您係男兒身就差啲:生女猶得嫁比隣,生男埋沒隨百草

老大此言差矣  你也是男兒身阿
同是男兒身還是要論資排輩  小弟還是不敢妄越老大隊次
花開花落花無缺!

原帖由 Nomad 於 2007-3-16 17:03 發表
當有一位科學家信基督教的時候
他可是立即上報,然後一大群人在吹捧『宗教科學』
(最要命的是當這位王博士正在說如何緩和宇宙論,進化論和神創之間的調和時
貼此文的老兄自己就曾經長篇大論地指進化論如何『錯』,如何 ...

輸打贏要  向來都係教會必殺技  
大家當笑話看看好了 ....
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個