返回列表 回覆 發帖

情侶教堂翻雲覆雨/ 彌撒現場淫聲不斷

原帖由 沙文 於 2008-7-3 04:12 發表
呢啲中外的禮儀之爭,已試過令康熙爺錯失信主的機會,我地唔好再重蹈覆轍啦。顛鼠教係「普世教會」(World Council of Churches), 禮儀不應有中西之分。而禮物一早已拆咗,所以,呢個並唔係拆禮物問題,而係類似以下呢種情况的 ...

當年軒轅黃帝都有四個正妃啦~ 老大你身為炎黃子孫點可以講冇中西之分架~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 20# 沙文 的帖子

頻率marginal 呢樣野涵蓋面好大架播...我點知你係唔係虧左, 一個月一次都已經接近marginal 架?
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-7-4 12:52 發表
貴區人士平均每月都係做5.7次啫。
http://hk.news.yahoo.com/070926/12/2gem1.html

我国点會輸俾您地呢?

呢d屬個人問題...個別人士力不從心又點可能係呢d數字上得到反映呢...
花開花落花無缺!

回復 27# 沙文 的帖子

老大明白呢個道理, 就應該知道對師母同嫂夫人影響何其大了~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-7-4 23:04 發表
我向來都係知嘅,您才是將此問題錯誤地講成個人問題之人嘛,您咪詐詐帝帝好似教番我轉頭咁嘛

哎呀~為徒者理應尊師重道~徒兒人生閱歷又冇你咁豐富~又點會話要教師父你呢...
徒兒只是出於關切之心克盡已任去提醒師父你老人家jey~~~

另外徒兒有一事不明...

原帖由 沙文 於 2008-7-7 01:53 發表
唔会啦。因為本網宗旨根本就禁止勸人離教
若非有咁嘅本網宗旨,我都一早吩咐佢離教啦,有幾難喎?

師父, 徒兒不明白....
呢個係"不能也" vs "不為也"之辯丫? 還是"虛則實之, 實則虛之"既手法呀?

花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個