返回列表 回覆 發帖

[分享] (閒聊)奧運開幕式的成功,全賴華夏祖先的護佑!

开幕式我最喜欢的是太极那段
武为止戈
行云流水
天人合一

回復 38# 沙文 的帖子

將最好的送呈給觀眾欣賞 有咩問題姐

回復 42# 訪客得得b 的帖子

本來就冇。但係出埋「林玅可小朋友演唱」caption,就實會招來正義的聲討話佢欺騙觀眾啦
尤其秀姑一見護送國旗有56民族,漢人又非大哂,必定心有不甘
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 42# 訪客得得b 的帖子

成件事令我諗起《下一站天后》...
原帖由 沙文 於 2008-8-14 00:41 發表
本來就冇。但係出埋「林玅可小朋友演唱」caption,就實會招來正義的聲討話佢欺騙觀眾啦
尤其秀姑一見護送國旗有56民族,漢人又非大哂,必定心有不甘 ...

演唱改成演出就得啦 無事喇

秀姑係乜水?

回復 45# 訪客得得b 的帖子

咁您叫佢改啦。
秀姑當然是王嬙拜別了的漢家姊妹啦。大中華56族中怎會沒有天命汗的後人,您話她氣不氣?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 Jennifer 於 2008-8-14 00:45 發表
成件事令我諗起《下一站天后》...

吾知乜東東係下一站天后 我有港澯文化恐懼症的

回復 47# 訪客得得b 的帖子

回復 47# 訪客得得b 的帖子

《下一站天后》咪係講一個賣魚妹變天皇巨星嘅幕後代唱嘅故事lor
原帖由 沙文 於 2008-8-14 01:02 發表
您終於熱愛英國文化啦?
http://www.britishcouncil.org/zh/hongkong-about-us-corporate-social-responsibility.htm

吾駛自己學o既 等隻匯豐再跌多d   咪請個英文秘書番黎  餵埋食飯都得啦
原帖由 Jennifer 於 2008-8-14 01:09 發表
《下一站天后》咪係講一個賣魚妹變天皇巨星嘅幕後代唱嘅故事lor

小時候聽過一個故事 說一個盲人 一個跛子 合作逃出火場的事跡 你聽過未
花姨P11,P17說得好。

有家才有國。一面有大隊人活得這麼苦,一面國家倒水般的花錢興祝。「朱門酒臭肉,路有涷死骨」,大概是花姨的感慨吧。

正如我早幾月去問工人,人家根本不知奧運是什麼。
最近呢?就知道奧運會放假了。

--------------------
能源價上升,煤礦意外死人

食品價上升,社會動盪。(法國、新彊、西藏、廣西、廣東、墨西哥等等也有不同程度的社會不安)

今天能源價、食品價下降,雖然經濟不怎麼好,生活大概是可以活下去了。

回復 51# 訪客得得b 的帖子

有...不過幕後代唱個女仔又唔係天生有缺憾...只係生得冇咁靚啫...

回復 53# Jennifer 的帖子

被欺騙的感覺又真夠不快的。

阿Q地想,多一個人參與開幕表演,都是給多一個人機會來參與盛事。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 54# 抽刀斷水 的帖子

咁加句「聲音演出」都得啫...
原帖由 dye 於 2008-8-14 09:25 發表

有家才有國。一面有大隊人活得這麼苦,一面國家倒水般的花錢興祝。「朱門酒臭肉,路有涷死骨」,大概是花姨的感慨吧。

...

thou also 說得好。
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 dye 於 2008-8-14 09:25 發表

...

今天能源價、食品價下降,

sorry , ' the 價s , must have been being rigged down下降 by some invisible hands , i.e. , un-real ,

sorry
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 Jennifer 於 2008-8-14 09:25 發表
有...不過幕後代唱個女仔又唔係天生有缺憾...只係生得冇咁靚啫...

又或者吾止淨係冇咁靚姐 台前又要台形  又要有表情  又要夠膽架嘛  

不如講下五十幾個民族小朋友  都有自己民族服裝  點解淨係漢人小妺得條紅裙仔
係咪滿族小朋友要穿回祺袍 為兔撞衫 漢族就搞到無衫著了 鳳仙裝不好看嗎?

回復 52# dye 的帖子

又未必。或者有數圍呢?而家蝕梗既咩?

回復 59# 沙文 的帖子

奧運賺錢會賺到誰身上?咪又係D股票佬、生意佬。山區的朋友,厰區的工仔,圍來圍去還不是差不多的生活?

中國有幾個BILL GATES?
高級模式 | 發新話題
換一個