返回列表 回覆 發帖

贖罪

Behold!人犯的罪是多麼大啊!
但主耶穌只是馬馬虎虎被打了一頓,釘十字架就全部贖了。

弟兄姊妹們,我們如何肯定衪所受的懲罰是已然足夠呢?
為什麼衪不用被羅馬兵雞姦都可以贖我們的罪呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 69# 沙文 的帖子

你唔一定要回流架~以我所知好多非洲同南美國家都唔係信奉景教~你係有心同師母雙宿雙妻既就要有d誠意嘛, 唔好藉口香港呢度唔好過度唔好, 就大條道理投誠聖子國度先得架~再唔係師父你搵個無人島, 你咁鐘意係野外做運動, 岩哂你啦! 反基事業你不用掛心了~徒兒會努力埋你過份 !

花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 Step.King 於 2008-8-23 08:44 發表

你就算道得出~也容不得你抵懶! 除非你下年逃稅離婚同回流啦 !
本來我都聽您勸兜心口一腳撑咗個善信姊妹走,帶埋師妹執嘢回流。但一睇:
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=2466&extra=page%3D1&page=2

原來貴特區的領導咁衰X格!
所以,等V刀做咗特首先再傾呢個問題啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 ctaya 於 2008-8-23 16:31 發表

還有一本續集。

摩門經  金葉篇

如來神掌第九式已出。

據說第十式已給鑽磨出來,正在苦練中。

第十式 ??

southKorea's 統一教 ??

the Church of scientology ??

Jehovah's witnesses ??

, sorry too many to list all here

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 沙文 於 2008-8-22 15:59 發表
您係就係要退堂,但非因我道不出。

你就算道得出~也容不得你抵懶! 除非你下年逃稅離婚同回流啦 !
花開花落花無缺!

原帖由 訪客得得b 於 2008-8-22 23:33 發表

模罕用古蘭經這部新新約聖經 吃了已把舊約吃掉的新約 係幾醒目o既

你同門大師伯就醍過了頭 出本人類最後聖典 就大想頭到想一口吃掉全球所有聖書 扺佢失敗啦 ...

還有一本續集。

摩門經  金葉篇

如來神掌第九式已出。

據說第十式已給鑽磨出來,正在苦練中。
原帖由 沙文 於 2008-8-21 23:46 發表
唔係卦?今大千世界除了伊斯蘭國家之外或多或少都有邪教擴展。真正能阻止到邪教擴展的,是摸罕默德啫

模罕用古蘭經這部新新約聖經 吃了已把舊約吃掉的新約 係幾醒目o既

你同門大師伯就醍過了頭 出本人類最後聖典 就大想頭到想一口吃掉全球所有聖書 扺佢失敗啦

回復 63# Step.King 的帖子

您係就係要退堂,但非因我道不出。

回復 62# 沙文 的帖子

你既然道不出, 咁徒就等你死左先翻案啦~ 退堂!
花開花落花無缺!

回復 61# Step.King 的帖子

唔係卦?今大千世界除了伊斯蘭國家之外或多或少都有邪教擴展。真正能阻止到邪教擴展的,是摸罕默德啫

回復 60# 沙文 的帖子

佢雖效忠移鼠大聖國, 但佢成功阻止到邪教擴展, 身在曹營心在漢, 足可以烈士之遇待之!
而師父你卻向大聖國奉獻青春金錢, 不要怨本官不給你機會, 你對抗邪教有何貢獻, 快快道來!
花開花落花無缺!

回復 59# Step.King 的帖子

達爾文幼青盛中老暮年都效忠忠於移鼠大聖的國家啦,係我兩倍
原帖由 沙文 於 2008-8-21 15:11 發表
您話「他死後更為大聖子門徒姦屍」嘛,被姦之後,何得清白之軀呢?

就是因為信仰被強姦~原本係反教學者, 被屈成信奉大聖子! 邪教徒要佢死後先得逞! 所以佢比你清白!
邊似你, 還當盛年就走去效忠!
花開花落花無缺!

回復 57# Step.King 的帖子

您話「他死後更為大聖子門徒姦屍」嘛,被姦之後,何得清白之軀呢?
原帖由 沙文 於 2008-8-21 14:28 發表
好似係您辱罵佢老人家被咩喎?

我是辱罵姦佢屍的邪教徒! 即係你依家所效忠的聖子國度的子民
別轉移話題, 佢老人家的確比你清白!
花開花落花無缺!

回復 55# Step.King 的帖子

好似係您辱罵佢老人家被咩喎?
原帖由 沙文 於 2008-8-21 14:11 發表
咁又唔係咁計啦,達爾文既被大聖子門徒姦屍,咁我就清白過佢啦。佢似七頭多啲

拿~你又多一項罪名啦! 名為: 辱罵反基先烈!
達爾文之所以遭人老屈信仰大聖子, 是因為他人去仙去, 有口難言, 所以一直含恨九泉!
而你堂堂思劍門弟子, 四肢五官健全, 學識縱橫萬里!  卻甘於投效大聖子, 唱其國歌, 入其國藉, 納其國稅! 你還敢說你比佢清白???
花開花落花無缺!

回復 53# Step.King 的帖子

咁又唔係咁計啦,達爾文既被大聖子門徒姦屍,咁我就清白過佢啦。佢似七頭多啲
原帖由 沙文 於 2008-8-21 11:31 發表
非也非也。七頭一生皆以達爾文同Richared Dawins為榜樣,此二位偉人都係效忠大聖子的國度藉,咁緊係會跟尾啦

雨意清蘺劍!
七頭跟了偉人, 還是七頭~而且七頭還是入了大聖子國家國藉!
達爾文一生從沒信奉大聖子!反與大聖子為敵, 他死後更為大聖子門徒姦屍, 老屈佢信仰大聖子...可謂反基屆之烈士!
你點可以同達爾文相提並論? 同汪精衛、李登輝、岳不群為伍就有你份~

你有冇達爾文的偉大發現? 有冇死後比基基姦屍? 還沒有嘛~~所以你還是七頭!

花開花落花無缺!

回復 51# Step.King 的帖子

非也非也。七頭一生皆以達爾文同Richared Dawins為榜樣,此二位偉人都係效忠大聖子的國度藉,咁緊係會跟尾啦
高級模式 | 發新話題
換一個